Cu ce culori poți combina albastrul – culoarea anului 2020

Culoarea albastră este considerată de către specialiști ca fiind profundă și misterioasă. Ea se asociază cu cerul şi marea. Reflectă pace, armonie, încredere şi siguranţă. Semnificaţiile culorii albastre sunt: creativitate, inteligenţă, inspiraţie, artă, avansare, siguranţă, tehnologie, libertate, infinit, consolare, stabilitate. Ea face parte din garderoba clasică de bază. Avantajul ei este că oferă accent ținutei, dacă este combinată corect.

separator


Psihologii consideră că persoanele care preferă albastrul închis sunt gânditoare, stabile emoțional și se simt bine în lumea lor interioară. Nuanțele de albastru închis se clasifică în câteva tonuri de bază. Fiecare dintre ele este potrivită pentru femei de orice tip.

Navy Blue este o nuanță intensivă, dar neutră și poate fi combinată perfect  aproape cu orice culoare, deosebită fiind combinația cu nuanța bleumarin.
Indigo – are un adaus de roșu, care îi conferă căldură și mister.
Safir – este între albastru clasic și albastru închis, o nuanță mai vie decât restul și este una dintre cele mai ideale culori pentru blonde, deoarece scoate în evidență frumusețea părului.
Cerneală – culoare albastru-violet: frumos, complex, profund, strict și versatil. Potrivit pentru orice ținută: de la costume de baie până la rochii de seară.
Royal bleumarin este cea mai profundă, aproape neagră, nuanță.Ținutele în această nuanță au nevoie de accesorii luminoase, accente care vor evidenția eleganța și
și vor dilua monotonia.

Cui i se potrivește culoarea anului?

Evidențiază frumos părul și se potrivește aproape tuturor.
Brunetelepot purta cu îndrăzneală ținutele albastre închise, experimentând orice piesă vestimentară.
Pentru blonde nu se recomandă să poarte o piesă vestimentară albastră în partea de sus a corpului, mai bine să opteze pentru fuste, pantaloni, pantofi în această nuanță.
Roșcatelor li se recomandă în partea de sus a corpului pentru a avea un efect de contrast cu culoarea părului – un sacou, scurtă, cămașă, vestă, tricou.

Combinația de culori

Albastru + Alb

Deseori albastru închis este folosit ca bază pentru ținutele de birou, iar culoarea albă împrospătează ținuta și adăugă eleganță. Această combinație de culori  clasică este universală pentru ținutele de birou, pentru odihnă și pentru evenimente de seară.

  • Costum (pantaloni sau fustă) plus o bluză albă.
  • Un pulover alb se combină cu pantaloni sau blugi de culoare albastru închis.
  • Rochia albastră cu un sacou alb.


Albastru + Gri

Pentru a obține expresivitate în ținutele cu această gamă de culori se recomandă de adăugat piese vestimentare în culori pastelate. Combinați nuanțele deschise și calde de gri cu albastru închis.

Albastru + Negru

Ținutele combinate astfel sunt construite pe nuanțe (aceasta se observă în fotografii), din acest motiv alegeți o nuanță de albastru care se va diferenția vizual de negru sau adăugați o piesă gri.

Albastru + Roz

Culoarea albastră pe fonul celei roz își pierde din sobrietate. Astfel, albastru scoate în evidență strălucirea, tandrețea, romantismul și feminitatea culorii roz.

Albastru + Violet

Combinația cu violet arată elegant și surprinde cu originalitatea contrastului de culori.

Albastru + Burgundia

Ținutele în această combinație arată nobil.

Albastru + Maro
Navy combinată cu bej sau maro este o alegere perfectă pentru ținutele zi de zi. Combinația pare calmă, dar deloc plictisitoare, deoarece sunt bazate pe contraste: întunecat și deschis, cald și rece.

Combinații potrivite pentru ținutele de seară

  • Rochie Sapphire (indigo) plus pantofi bej și accesorii potrivite (geantă, centură care accentuează linia taliei).
  •  Combinațiile interesante și bazate pe contrast.

Albastru + Galben, oranj, roșu

Combinat cu culori calde, albastru va arăta foarte dinamic. Galbenul evidențiază profunzimea și bogăția culorilor cu nuanțe albastre.

În combinație cu roșu, culoarea albastră nu este atât de brutală, expresivă. În aceste ținute, roșu trebuie adăugat dozat sub formă de accesorii sau accente mici.

Ținuta combinată cu oranj arată dinamic și atractiv. Este important să respectați proporțiile în culori. Intensitatea culorilor o diluați cu accesorii de culoare deschisă. O astfel de combinație este actuală în orice anotimp al anului.

Coralul fin se combină cu indigo, safir sau bleumarin.

Albastru + Auriu, Argintiu

Doriți să aveți o ținută originală la o petrecere? Alegeți combinațiile de auriu sau argintiu cu orice variantă de albastru.

Albastru (albastru deschis, turcoaz)

Nuanțele de albastru se mixează și se combină bine între ele, astefl se dăugă expresivitate.

Exemple de ținute elegante cu bleumarin:

Idei de ținute pentru nuntă

Combinați culoarea albastră cu alb. Ținutele domnișoarelor de onoare sau costumul mirelui bleumarin evidențiază frumos ținuta albă a miresei.

Sursa

Ecologiștii îndeamnă populația să evite utilizarea focurilor de artificii și a produselor pirotehnice în perioada sărbătorilor
Articolul anterior
Cine este noul proprietar al Aeroportului Internațional Chișinău?
Articolul următor
Alte articole interesante