Fii o femeie de afaceri stilată!

Pentru o femeie de afaceri imaginea este foarte importantă. O business woman stilată trebuie să cunoască cum să-şi aleagă ţinutele pentru a nu-i pune în umbră feminitatea. Dar, în acelaşi timp, pentru a demonstra putere şi clasă.

separator

Dacă faci parte din această categorie de femei, ţine cont de următoarele sfaturi:

Sacoul

Un sacou negru, simplu, va sta mereu la baza unor ţinute elegante. Chiar dacă l-ai împrumutat din garderoba bărbaţilor, acesta este un mod simplu şi sigur de a actualiza aproape orice haină din dulap. Dacă îţi doreşti o ţinută elegantă şi în acelaşi timp modernă, alege sacourile cu aplicaţii, volane, imprimeu, cu umeri înalţi sau de inspiraţie military.

Toamna 2012 aduce culori mai închise faţă de sezoanele precedente, iar printre cele mai apreciate sunt: albastru închis, negru, khaki, gri, maro, galben-muştar şi vişiniu.

Bluza

Bluzele sunt şi ele foarte importante pentru felul în care arată o ţinută de afaceri. Îţi recomandăm bluzele din bumbac sau mătase. Poţi alege şi o bluză cu imprimeu, dar să fie foarte discretă şi să conţină puţine culori.

Un sacou de culoare închisă îl poţi combina cu o bluză deschisă la culoare şi invers. Dacă îţi doreşti o ţinută simplă şi elegantă, atunci optează pentru o bluză sau o cămaşă albă.

Costumul cu fustă

Costumul cu fustă stă la baza vestimentaţiei business pentru femei. Fusta nu trebuie să fie prea scurtă, de obicei terminaţia acesteia este între jumătatea genunchiului şi maxim un centimetru deasupra lui.


Alege fustele simple, fără volane şi aplicaţii. Dacă îţi doreşti un plus de eleganţă, alege sacourile cu un singur nasture, iar dacă vrei să impui autoritate, alege un sacou care să-ţi acopere zona gâtului.

Costumul negru

Pentru o garderobă de afaceri, costumul negru este întotdeauna la modă. Acesta este scutirea supremă de la orice eşec vestimentar. Costumul nu trebuie să conţină neapărat sacou şi fustă.

Poţi opta şi pentru alte variante, cum ar fi fustă sau pantaloni şi vestă din aceeaşi stofă, combinate cu o bluză discretă. Dacă te deranjează culoarea neagră şi vrei ceva mai îndrăzneţ, alege costumele în culori precum bej, gri sau bleumarin.

Pantofii

Modelul perfect de încălţăminte în lumea afacerilor este pantoful negru cu toc. Îl poţi combina cu aproape orice piesă vestimentară din garderoba ta. Dacă te-ai săturat de clasicii pantofi negri, optează pentru pantofii de culori pastelate: nuanţa untului, bej, crem, dar niciodată albi.

Pantofii trebuie să fie închişi în faţă, dar se acceptă şi varianta pantofilor decupaţi la călcâi, şi care se închid cu baretă peste picior. Grosimea tocurilor este în relaţie cu grosimea gleznelor. Evită pantofii cu talpă platformă pentru că au un aspect greoi. 

Accesoriile

Pentru a-ţi personaliza ţinuta, nu uita de accesorii. Alege bijuterii fine, care îţi pun în valoare haina. Nu opta pentru bijuterii prea mari şi extravagante, evită cerceii lungi şi zgomotoşi, bijuteriile colorate sau sclipitoare. Dacă îţi plac ceasurile, alege unul de calitate, care va oferi un plus de stil ţinutei tale.

Ce spune forma ochilor despre tine
Articolul anterior
El este iubitul Sandei Filat
Articolul următor
Alte articole interesante