Haine marca United Colors of Benetton, create la Hâncești!

Mai multe branduri de lux precum Calvin Klein, Armani, Penny Black, Benetton, sunt croite în Republica Moldova. Mai nou, într-o clădire din Hâncești, se produc haine pentru United Colors of Benetton, potrivit m.adevarul.ro.

separator
 

Întreprinderea are 50 de angajați, care lucrează de dimineață până seara pentru a termina volumul de muncă.

„Producem de mai bine de un an pentru piaţa europeană. Lucrăm în regim de perfecţionare activă.Din piese separate, ce sunt aduse de la alte fabrici, noi asamblăm pulovere. În altă parte  sunt cusute etichetele şi sunt pregătite pentru a fi scoase în vânzare”, spune Sergiu Malai, directorul întreprinderii pentru m.adevarul.ro

Pe interiorul hainelor asamblate la fabrica din Hânceşti se lipeşte şi eticheta „produs în Republica Moldova”.

Afacerea este una moldo-italiană şi a fost iniţiată la finele anului 2009.

Potrivit datelor oficiale, şi alţi producători locali au cusut sau mai lucrează la comanda unor mărci celebre. Astfel, Artizana a lucrat pentru Versace, Max&Co, Calvin Klein, Penny Black, Byblos. Odema din Tiraspol a produs pentru Armani, Trussardi, Moncler. Portavita a cusut tricotaje pentru reţelele de magazine Naf Naf, Primark, Tesco, DIDI. Tricon din Cahul confecţionează haine pentru Max Mara, Max&Co, Penny Black şi Basler.

Specialiştii spun că este un motiv de mândrie pentru Moldova, dar, în acelaşi timp, comenzile pentru partenerii străini nu ne permit să dezvoltăm brandurile autohtone.

Sursa: m.adevarul.ro

 

Masca minune pentru păr a Tatianei Spînu!
Articolul anterior
Ce provoacă balonarea şi constipaţia?
Articolul următor
Alte articole interesante