Încep reducerile de sezon! Iată în ce orașe merită să faci shopping!

După cum ne-am obișnuit în ultimii ani, 15 ianuarie dă startul pentru toate magazinele, cele mai multe urmând să afișeze prețuri cu 40 – 50% mai mici, într-o primă fază, pentru ca, până la sfârșitul lunii, prețurile să fie tăiate cu 70 – 80%.

separator

În această perioadă, pentru a scăpa de stocurile la colecțiile de toamnă – iarnă, magazinele din Europa se află într-o cursă de genul: ”Cine vinde mai mult?” și înregistrează volume mult peste limita unei luni obișnuite.

Iată în ce orașe poți face shopping calitativ!

Milano

Capitala modei europene te invită la shopping în case de modă precum Armani, Versace, Dolce & Gabbana, Prada, Valentino sau Gianfranco Ferre. Colecțiile acestora sunt prezentate în boutique-rile elegante din jurul Domului, între Via Montnapoleone, Della Spiga, apoi Via Manzoni lângă Piazza della Scala cu o multitudine de boutique-uri de lux.

Magazinele din Milano sunt deschise de la 09:00 la 13:00 și de la 15:30 /16:00 la 19:30 / 20:00. În mare parte, magazinele sunt deschise întreaga zi. Sâmbăta, tendința generală este de a închide mai devreme, respectiv 17:30. Joi este ziua destinată cumpărăturilor până seara târziu.

Paris

La Paris nu va lipsi niciunul din marile nume ale galanteriei de lux. Armani, Versace, Gucci, Pierre Cardin, Lagerfeld, Rabanne, Hermes, Channel, Boss sunt doar câțiva dintre cei care vă vor provoca să le probați colecțiile de toamnă-iarnă soldate. Vă recomandăm cartierul Montmartre, locul preferat de boema parisiană, cartier unde prețurile sunt cu mult mai mici pentru shopping, dar și cel mai cosmopolit bulevard al Europei, Champs Elyses.

Viena

Dacă mergi la cumpărături în acest oraș, experții vă recomandă străzile Kohlmarkt și Graben, precum și străduțele adiacente. Cartierul comercial din Karntnerstrasse este plin de magazine de lux și centre comerciale mari, în timp ceMariahilferstrasse este o arteră plină de magazine. Dacă vreţi haine scumpe sau de marcă, alegerea perfectă este Peek und Cloppenburg pe Mariahilfestrasse, însă pe bulevardul acesta mai găsiți 3 magazine H&M, 2 magazine New Yorker și multe altele.

Puteti merge și în outleturile de pe lângă Viena: Pandorf și SCS, aflate la 12 kilometri distanță de capitala vieneză. SCS Wien Vosendorf (SCS) este unul dintre cele mai mari centre comerciale din Europa, cu peste 330 de magazine şi 70 de restaurante.

Budapesta

La Budapesta oferta de shopping este foarte variată, aici aflându-se unul dintre cele mai mari centre de cumpărături din Europa Centrală și de Est. Trebuie neapărat să incluzi în traseu strada Vaci Utca și bulevardul Andrassy, unde magazinele de lux, și nu numai, te așteaptă cu oferte mai mult decât incitante.

Istanbul

Îți poți începe călătoria prin numeroasele magazine și bazare turcești, cum ar fi: Isstiklal Caddesi, o stradă plină de cafenele, magazine de haine și librării, magazinele de pe Tesvikiye Caddesi și de pe străduțele din jur încărcate cu produse de firmă ca Mundo, Emporio Armani, Vakko și Beyman.

Sursa

Curele de detoxifiere sunt obligatorii, dacă vrei să slăbești!
Articolul anterior
Soția lui George Clooney ar putea fi arestată! Iată motivul
Articolul următor
Alte articole interesante