Incredibil! Ce se întâmplă dacă renunți la tocuri!

Sunt eleganți, îți lungesc vizual picioarele, dar creează și incomodități. Iată ce se întâmplă cu picioarele tale, dacă nu mai porți pantofi cu toc!

separator

Picioarele se alungesc

Tocurile lasă impresia că picioarele tale sunt mai lungi, dar dacă renunți la ele, chiar vor fi cu câțiva centimetri în plus. Un studiu din 2012, publicat în „Jurnalul de Psihologie Aplicată” și citat de yourtango.com, a arătat că femeile care poartă tocuri nu merg doar cu pași mai mici, ci au și gambe mai scurte. Pentru că piciorul tău este mereu pe vârfuri, iar călcâiul se sprijină în toc pentru o perioadă îndelungată, gamba nu se mai întinde la lungimea sa naturală. Câteva exerciții și mersul în balerini pentru o perioadă îți va ajuta picioarele să revină la lungimea inițială.

Ai dureri de călcâie

Când porți pantofi cu toc nu îți scurtezi doar gambele, ci și tendoanele din călcâie. Când revii brusc la balerini, toată tensiunea se mută în zona călcâielor și vei avea dureri. Dacă ai purtat tocuri pentru o perioadă lungă de timp, călcâiele vor reveni la forma inițială în câteva săptămâni.

Nu te mai dor genunchii

Când porți pantofi cu toc, centrul de gravitație se mută, iar ligamentele și tendoanele din genunchi se întind mai mult decât trebuie. În aceste condiții, apar dureri care trec, însă, când începi să porți balerini.

sursa

Școala micilor marinari la Shopping MallDova
Articolul anterior
Victor Micușa și-a mutat salonul în… Piața Marii Adunări Naționale
Articolul următor
Alte articole interesante