Moldoveanul Vlad Straticiuc se numără printre cei mai buni designeri de pălării din întreaga lume

Vlad Straticiuc este originar din Chișinău și absolvent al Facultății de Arte a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Cariera sa a început încă la facultatea pe care o absolvise, devenind profesor de tehnici textile, scrie zugo.md

separator

În anul 2004, tânărul a mers la o expoziție în sudul Spaniei, unde l-a cunoscut pe designerul Roberto Diz. Spaniolul l-a convins pe moldoveanul nostru să colaboreze cu el la crearea unei colecții de rochii de seară și de mireasă. În scurt timp, atelierul lui Roberto i-a devenit a doua casă.

Recent, una dintre pălăriile semnate de Vlad a completat ținuta unei invitate a petrecerii Garden Party, organizate de Casa Regală din România, la Palatul Elisabeta, designerul spunând că aceasta, probabil, este una dintre cele mai impresionante vânzări ale sale.

De asemenea, de-a lungul practicii sale, Vlad Straticiuc a adunat mai multe comenzi neobișnuite sau, cel puțin, lucrări făcute pentru persoane influente. Câțiva ani în urmă, designerul a primit o comandă tocmai din Africa de Sud, de la un cumpărător care-și dorea două pălării, pentru el și prietena sa, cu care și-au făcut apariția la una dintre extravagantele petreceri ale soților Hung.

Mai multe detalii vezi pe zugo.md

Foto: Facebook/Vlad Straticiuc

A fost lansată prima cursă de transport de pasageri Chișinău-Milano
Articolul anterior
Tragedie. O femeia s-a înecat în Izvorul Minunilor de la Mănăstirea Saharna
Articolul următor
Alte articole interesante