Nina Timofti este o descoperire pentru dansatorii din Moldova!

A lăsat gospodăria din Căuşeni şi s-a mutat la gazdă în Chişinău, ca să fie mai aproape de fiicele ei. În 6 ani Nina Timofti a devenit foarte cunoscută în rândul dansatorilor, deoarece este foarte pricepută la costume scenice.   

separator
_MG_2963

Pasiunea pentru cusut o am de mică.

A devenit o meserie de când s-au născut fetele. Le cos bluziţe, rochiţe, costumaşe de vară. Întotdeauna erau îmbrăcate identic. Îmi amintesc că prima dată am fost nevoită să cos un costum scenic atunci când fiica cea mare a dansat la grădiniţă un dans ţigănesc. Am stricat nişte rochii de-ale mele mai vechi, dar a ieşit un costum extraordinar.  De atunci m-am specializat în costume pentru dans.

_MG_2952 _MG_2956 _MG_2980

Fetele mele sunt mândre să îmbrace costumele când dansează la petreceri, concerte.

Sunt legată emoţional de fiecare costum și nu l-aş vinde pentru niciun ban.  Dacă am o comandă mai deosebită pot lucra şi noaptea.

Răbdarea şi pasiunea sunt cuvintele cheie în această meserie. Uneori am poftă să lucrez la ceva migălos, alteori la ceva mai voluminos.

_MG_2902 copy _MG_2907 copy

Dacă am o comandă mai deosebită, pot lucra şi noaptea, nu am răbdare să termin lucrul. Cel mai complicat costum mi-a luat 3 săptămâni. Câteodată mă ajută şi fetele. La un costum muncesc 2 săptămâni.

_MG_2891 copy _MG_2898 copy

Eram 5 fete şi mama ne cosea rochiţe la toate.

Când era sărbătoare, ieşeam toate surorile în haine noi, iar mama era nespus de mândră, iar noi cele mai fericite din lume.

Cel mai mare vis al meu este să am un atelier şi un minimagazin.

Vreau să am posibilitatea să înfrumusețez vitrinele, să aranjez costumele create de mine, să le aduc bucurie dansatorilor.

_MG_2893 copy

_MG_2891 copy _MG_2901 copy _MG_2914 copy

Trupa 3 SudEst a apelat la regizorul basarabean Slava Sîrbu!
Articolul anterior
Metodă extremă: sângele din corp va fi înlocuit cu soluţie salină
Articolul următor