Pune-ți aceste întrebări înainte de a cumpăra o haină!

Obișnuiești să-ți cumperi o piesă vestimentară, apoi regreți decizia? Avem o listă de întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte de a cumpăra ceva.

separator

1. Prețul e rezonabil?

Chiar dacă e un obiect vestimentar care îți place la nebunie, trebuie să te întrebi dacă raportul calitate-preț justifică prețul. În caz că răspunsul e nu, ar trebui să te gândești de două ori înainte să deschizi portofelul.

2. Cât de des o voi purta?

Dacă răspunsul este des/foarte des, atunci cel mai probabil achiziționarea lui este o acțiune bună și nu vei regreta acest lucru.

3. Am deja ceva asemănător?

Dacă ai o garderobă mare și un stil vestimentar bine stabilit, este posibil să tinzi să cumperi lucruri similare sau chiar identice. Înainte să te grăbești să cumperi ceva care îți place mult, întreabă-te dacă nu cumva ai deja o variantă a respectivei haine.

4. Risc să nu mai fie la modă în curând?

E normal să vrei să te îmbraci „în tendințe”, dar trebuie să ai grijă la obiectele care sunt trendy astăzi și se demodează mâine. Cea mai bună variantă este să iei o variantă ieftină a obiectului vestimentar la modă și să-ți păstrezi banii pentru o piesă clasică.

5. Arată bine pe mine?

Chiar dacă o anumită nuanță de roz a fost declarată culoarea anului 2014, nu e indicat să-ți cumperi piese vestimentare în această culoare dacă nu ți se potrivește cu culoarea pielii. Același sfat e valabil și pentru anumite haine care poate sunt în trend, dar care nu îți flatează silueta.

6. E versatil/ă?

Atunci când achiziționezi o piesă vestimentară nouă, trebuie să te asiguri că poți să o introduci în cât mai multe ținute cu putință. Doar așa vei face cumpărături cumpătate, a căror preț se va amortiza în timp.

7. Îmi place la nebunie?

Dintre toate întrebările, aceasta este, poate, cea mai importantă. Chiar dacă un obiect e la reducere sau dacă o prietenă îți spune că ți se potrivește perfect, dacă nu îți place la nebunie, nu-l cumpăra! E foarte important să îți placă foarte mult ție o piesă vestimentară, pentru că astfel o vei purta cu plăcere de fiecare dată.

Sursa

3 tratamente care-ți refac tenul după sărbători!
Articolul anterior
Urechiușe crocante by Julia Rodnițchi
Articolul următor
Alte articole interesante