Trendul care te învață să faci shopping inteligent!

De multe ori, facem cumpărături inutile, umplându-ne garderoba cu haine de care nu avem nevoie. Astfel, ajungem la ideea că nu avem ce îmbrăca, chiar dacă avem garderoba plină de ținute.

separator

Însă, stilul minimalist devine tot mai apreciat de fashioniste și abordat de tinere. Acest trend poate duce la o conștientizare a problemelor etice legate de consumul fără cap și de industria modei.

vicotriacolaj_fba870883a

De câțiva ani, oamenii au dezvoltat un interes pentru un trai cât mai minimal, lucru sporit și de apariția în lumea online a blogurilor care promovează acest stil de viață, bloguri care ajung și la 4 milioane de cititori. Unul dintre acestea este Minimal Millennial, scris de Emily Torres.

În ultimii trei ani de zile, Emily și-a redus garderoba cu două sfeturi, după ce a citit cartea lui Marie Kondo, The Life-Changing Magic of Tidying Up. Marie Kondo este un consultant în organizare din Japonia, care în bestsellerul său internațional încurajează cititorii să scape de lucrurile pe care le dețin, dar care nu le aduc niciun fel de bucurie. Poate suna ciudat, dar adevărul este că garderoba multor persoane se lărgește haotic, din cauza unui fel de a face cumpărături fără noimă. Parcă este un cerc vicios în care cumpărăm, dar nu știm ce căutăm de fapt și nici de ce nu putem găsi.

Astfel, moda minimalistă ia avânt, oamenii învățând cum să își exprime stilul fără să „spargă banca”. Mic.com scrie că în anii 1930 femeile aveau în jur de 9 piese de îmbrăcăminte, pentru ca în zilele noastre să cumpere în medie 64 de piese noi pe an, dar fără să le poarte, fiindcă sondajele arată că femeile între 18 și 54 de ani poartă doar 51% din hainele pe care le au în dulap.

Noul trend nu se bazează strict pe o ambiție sau pe un sentiment de responsabilitate regăsit, ci mai degrabă pe experiența promotorilor că traiul cu mai puțin înseamnă mai multă libertate, mai puțin stres și mai mult control asupra obiceiurilor de consum. În final, trendul poate merge și spre o conștientizare a problemelor etice legate de consumul fără cap și de industria modei.

Courtney Caver a început Proiectul 333 ca o misiune de a-și simplifica viața, începând de la dulap, care „dădea pe dinafară, dar niciodată nu găseam cu ce să mă îmbrac. Era o nebunie”. Atunci și-a luat angajamentul să poarte doar 33 de piese de îmbrăcăminte, într-o rotație pe sezoane. Proiectul 333 a ajuns să aibă mai mult de 27.000 de fani pe Facebook, iar Carver ține acum prelegeri în care predă abordarea minimalistă a modei.

„Tindem să presupunem că mai multe alternative înseamnă opțiuni mai bune și o satisfacție mai mare, dar de fapt cauzează anxietate și limitează creativitatea. Cu cât mi-am limitat opțiunile cu atât am devenit mai fericită și creativă. E atât de bine să deschid ușa dulapului și să văd o zonă liberă, plină doar cu lucrurile de care am nevoie și cu nimic din ce nu am nevoie”, scrie și bloggerița Caroline Rector.

Simplificarea vieții, începând prin ceva poate nesemnificativ precum simplificarea garderobei, este ceva la care din ce în ce mai multe persoane apelează, pentru că simt nevoia curățeniei și ordinii într-o viață care a devenit haotică și consumatoare de energie pentru cele mai mici lucruri. Și atunci când are efect, te ajută să economisești bani și este și decizia etică de luat, de ce nu?

sursa

Pantone a anunțat culoarea anului 2024. Ce simbolizează ,,Peach Fuzz”

Culoarea anului 2024 de la Pantone este ,,Peach Fuzz”, o nuanţă de piersică blândă şi hrănitoare, care ne aminteşte să încetinim ritmul şi să avem grijă de noi înşine şi de ceilalţi.

Numele acestei culori romantice reflectă senzualitatea tactilă asociată cu această nuanţă: piersicile catifelate, penele moi de marabou, satinul şi mătăsurile netede de epocă, toate acestea ne vin în minte când ne gândim la combinaţia de roz şi portocaliu.

Pentru Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute, „Peach Fuzz” este o culoare potrivită pentru momentul pe care îl trăim, o reflectare a nevoilor şi dorinţelor umane de bază pe care mulţi le pot simţi în mijlocul unor vremuri dificile, scrie News.ro.

„Pe măsură ce intrăm în 2024, unele dintre lucrurile care au devenit deosebit de evidente pentru noi este conceptul de stil de viaţă care capătă un nou sens”, a declarat Leatrice Eiseman pentru Time. „Am trăit în această perioadă de agitaţie în multe aspecte ale vieţii noastre şi, ca urmare a acestui fapt, nevoia noastră de îngrijire, empatie şi compasiune continuă să devină tot mai puternică pe măsură ce ne imaginăm un viitor mai paşnic”.

Eiseman subliniază că nuanţa delicată cheamă privitorii la experienţa umană, punând accentul pe importanţa sănătăţii şi a bunăstării pentru minte, trup şi suflet. De la culorile calde ale unui răsărit sau apus de soare până la confortul unei pături pufoase, culoarea afirmă momentele de linişte interioară cu nevoia profundă de comunitate şi conexiune.

„Ni s-a reamintit că o parte vitală a unei vieţi bune şi a unei vieţi pline este să ai sănătatea, rezistenţa şi puterea de a te bucura de ea”, a declarat Eiseman. „Într-o lume care adesea pune accentul pe productivitate şi pe realizări externe, este important să recunoaştem nevoia de a ne promova sinele interior şi de a găsi momente de răgaz, creativitate şi conexiune umană”.

Pentru Laurie Pressman, vicepreşedinte al Pantone Color Institute, selecţia de culori din acest an este deosebit de semnificativă, având în vedere că este cea de-a 25-a aniversare a programului Pantone Color of the Year. Pentru Pressman, selecţia unei culori care este sinonimă cu conexiunea umană este simbolică nu numai pentru acest an, ci şi pentru obiectivul general al programului în sine.

Mancollini silk scarves

With a heart full of anticipation and excitement, I had the privilege of participating in a unique and ephemeral experience in the world of art and fashion. The Mancollini Silk Scarves Exhibition was an ephemeral event, open for only one day, but it was enough to unveil the rich and captivating history behind each Mancollini scarf.

Inside this magical exhibition, we witnessed a true feast for the eyes and soul. The original drawings and sketches that gave birth to the scarves were displayed in all their splendor, revealing the creative process and meticulous details that make each scarf a work of art in its own right.

Each scarf had a story to tell, and we had the chance to listen to these fascinating tales. The hidden messages in each design were revealed with passion and wisdom, adding depth and significance to each creation. It was an immersion into an artistic universe where fashion and art seamlessly intertwined in sublime harmony.

The evening was dedicated exclusively to silk scarves and their storytelling drawings. We had the joy of trying on these wearable works of art, and the masterclasses taught us creative ways to integrate them into our own personal style. We discovered the secrets of how these scarves can become a unique expression of our personality.

In a space dedicated to art, we witnessed a private presentation of the most luxurious accessories, each one a rare treasure in the world of fashion. Scarves sewn in a single copy shone like stars, and the sketches for the next 10 scarves in the 2024 collection provided an intriguing preview of the future.

What made this experience even more memorable was the live soundtrack. A woman’s voice and the guitar chords complemented the atmosphere perfectly, bringing the stories of each scarf to life in a unique way.

This evening was a journey into the world of Mancollini, where each scarf was a work of art, and every moment was a story. It was an ephemeral experience, but one that will remain vivid in my memory and once again confirmed that fashion can be an authentic and emotionally resonant form of art.

Motivul pentru care nasturii cămășii pentru bărbați sunt pe partea opusă decât nasturii de pe cămășile pentru femei

Nasturii de pe cămășile de bărbați sunt plasați pe partea dreaptă, iar nasturii de pe cămășile femeilor sunt plasați pe partea stângă a hainei. De unde vine această tradiție de plasare a nasturilor pe părți diferite ale cămășii?

Cămașa cu nasturi datează din anii 1200, făcând-o una dintre cele mai vechi piese de vestimentație din lume.

Cămașile inițiale erau purtate de bărbați și erau îmbrăcate direct peste pielea goală. În secolele următoare, femeile au început să poarte cămăși cu nasturi, dar acestea erau confecționate diferit.

În timp ce cămășile bărbaților erau confecționate fără fustă, adică cu tăietură dreaptă, cămășile femeilor aveau o fustă ușor evazată pentru a se potrivi lor. Acest lucru implica amplasarea nasturilor diferit la nivelul bustului și taliei.

Diferențele în astfel de confecții sunt încă existente astăzi în vestimentația bărbaților și a femeilor și acesta este motivul pentru care nasturii sunt poziționați diferit. 

De ce nasturii sunt poziționați diferit la cămășile bărbaților și femeilor

Există multe teorii care încearcă să explice de ce nasturii sunt poziționați în mod diferit.

Una dintre cele mai populare teorii este aceea că bărbații ar fi purtat arme în mână dreaptă și, prin urmare, cadea mai ușor să deschidă nasturii din partea dreaptă în timp ce își mențineau armele în poziție.

În același timp, femeile ar fi avut nevoie de ajutor pentru a se îmbrăca și, prin urmare, ar fi fost mai ușor pentru ele să își încheie nasturii de pe partea stângă.

O altă teorie interesantă este că nasturii poziționați diferit permiteau ca persoana care își îmbrăca hainele să se uite cu ușurință la interiorul hainei.

Această tradiție datează din perioada medievală, când cămășile erau purtate cu un lant de bijuterii peste partea stângă. Așa cum mulți bărbați au fost stângaci, purtatul unor astfel de bijuterii a făcut mai ușor să se deschidă nasturii. În timp, acest obicei a persistat și astăzi, cămășile femeilor și ale bărbaților posedă nasturi poziționați diferit.

O altă teorie, care explica poziționarea diferită a nasturilor, este aceea că nasturii de pe câmașile bărbaților se aflau pe partea dreaptă pentru a preveni lovirea piciorului în timpul călăriei, astfel încât haina să nu fie deschisă accidental în timpul parcursului.

Indiferent de motivul real, diferența poziționării nasturilor între cămășile bărbaților și a femeilor rămâne o trăsătură distinctivă în moda vestimentară. Este o tradiție veche, dar importanta pentru oameni și reflectă evoluția și transformarea modei.

sursa

O actriță celebră își donează pielea pentru victimele Colectiv
Articolul anterior
Soția a ars cina. Reacția soțului te va șoca!
Articolul următor