Trendul care te învață să faci shopping inteligent!

De multe ori, facem cumpărături inutile, umplându-ne garderoba cu haine de care nu avem nevoie. Astfel, ajungem la ideea că nu avem ce îmbrăca, chiar dacă avem garderoba plină de ținute.

separator

Însă, stilul minimalist devine tot mai apreciat de fashioniste și abordat de tinere. Acest trend poate duce la o conștientizare a problemelor etice legate de consumul fără cap și de industria modei.

vicotriacolaj_fba870883a

De câțiva ani, oamenii au dezvoltat un interes pentru un trai cât mai minimal, lucru sporit și de apariția în lumea online a blogurilor care promovează acest stil de viață, bloguri care ajung și la 4 milioane de cititori. Unul dintre acestea este Minimal Millennial, scris de Emily Torres.

În ultimii trei ani de zile, Emily și-a redus garderoba cu două sfeturi, după ce a citit cartea lui Marie Kondo, The Life-Changing Magic of Tidying Up. Marie Kondo este un consultant în organizare din Japonia, care în bestsellerul său internațional încurajează cititorii să scape de lucrurile pe care le dețin, dar care nu le aduc niciun fel de bucurie. Poate suna ciudat, dar adevărul este că garderoba multor persoane se lărgește haotic, din cauza unui fel de a face cumpărături fără noimă. Parcă este un cerc vicios în care cumpărăm, dar nu știm ce căutăm de fapt și nici de ce nu putem găsi.

Astfel, moda minimalistă ia avânt, oamenii învățând cum să își exprime stilul fără să „spargă banca”. Mic.com scrie că în anii 1930 femeile aveau în jur de 9 piese de îmbrăcăminte, pentru ca în zilele noastre să cumpere în medie 64 de piese noi pe an, dar fără să le poarte, fiindcă sondajele arată că femeile între 18 și 54 de ani poartă doar 51% din hainele pe care le au în dulap.

Noul trend nu se bazează strict pe o ambiție sau pe un sentiment de responsabilitate regăsit, ci mai degrabă pe experiența promotorilor că traiul cu mai puțin înseamnă mai multă libertate, mai puțin stres și mai mult control asupra obiceiurilor de consum. În final, trendul poate merge și spre o conștientizare a problemelor etice legate de consumul fără cap și de industria modei.

Courtney Caver a început Proiectul 333 ca o misiune de a-și simplifica viața, începând de la dulap, care „dădea pe dinafară, dar niciodată nu găseam cu ce să mă îmbrac. Era o nebunie”. Atunci și-a luat angajamentul să poarte doar 33 de piese de îmbrăcăminte, într-o rotație pe sezoane. Proiectul 333 a ajuns să aibă mai mult de 27.000 de fani pe Facebook, iar Carver ține acum prelegeri în care predă abordarea minimalistă a modei.

„Tindem să presupunem că mai multe alternative înseamnă opțiuni mai bune și o satisfacție mai mare, dar de fapt cauzează anxietate și limitează creativitatea. Cu cât mi-am limitat opțiunile cu atât am devenit mai fericită și creativă. E atât de bine să deschid ușa dulapului și să văd o zonă liberă, plină doar cu lucrurile de care am nevoie și cu nimic din ce nu am nevoie”, scrie și bloggerița Caroline Rector.

Simplificarea vieții, începând prin ceva poate nesemnificativ precum simplificarea garderobei, este ceva la care din ce în ce mai multe persoane apelează, pentru că simt nevoia curățeniei și ordinii într-o viață care a devenit haotică și consumatoare de energie pentru cele mai mici lucruri. Și atunci când are efect, te ajută să economisești bani și este și decizia etică de luat, de ce nu?

sursa

Adidas și Gucci prezintă o nouă colecție vibrantă SS23

Adidas și Gucci prezintă o nouă colecție vibrantă SS23. Aceasta include acum 11 noi modele de încălțăminte, scrie tabuhighlife.ro.

adidas și Gucci continuă succesul colaborării lor pline de viață, cu o selecție de articole complet noi pentru sezonul primăvară/vară 2023.

Bazându-se pe siluetele de îmbrăcăminte și încălțăminte cu monogramă ale duoului, noul sezon aduce noi variante de culoare pieselor mult iubite și oferă o explorare în noi țesături și texturi. 

În gama sa de îmbrăcăminte, SS23 prezintă fermoare din nailon de marcă, treninguri monograme complete, jachete din velur și tricouri grafice adidas x Gucci. Accesoriile completează oferta, alcătuite din pălării tip găleată cu logo, șepci de baseball și genți de călătorie supradimensionate.

Cu toate acestea, probabil cele mai captivante despre noul sezon sunt cele 11 noi stiluri de încălțăminte care includ revenirea râvnitului adidas x Gucci Gazelle. Adidașii mult iubiți sosesc în patru noi nuanțe de gri, negru, albastru și verde, complet cu monograma familiară a lui Gucci. 

În altă parte, încălțămintea din acest sezon include adidas ZX 8000, care vine în patru variante de culoare – dintre care unul aduce un omagiu iterației originale „Aqua” a pantofului. În cele din urmă, încălțămintea SS23 este completată cu trei perechi de pantofi cu talpă groasă, care vin în alb-negru, maro și o variantă translucidă.

Un designer moldovean și-a prezentat colecția de rochii la Săptămâna Modei de la Londra

Designerul moldovean Evghenii Hudorojcov, pe podium la Săptămâna Modei de la Londra! Creatorul de modă a strălucit cu noua sa colecție de rochii, iar publicul a apreciat ținutele cu ropote de aplauze.

„Zi de amintit, 18 februarie 2023”, a comentat Evghenii Hudorojcov, pe pagina sa de Instagram, unde a publicat un video de la eveniment.

Creațiile lui Evghenii Hudorojcov sunt apreciate atât de publicul din Republica Moldova, cât și de cel din afara țării.

sursa video: Instagram/eho.dress

Ai părul blond? Cele 3 culori care ți se potrivesc perfect

Nuanțele de blond, fie că sunt mai închise, fie că sunt foarte deschise, reprezintă alegerea foarte multor femei. Părul blond este asemănat cu senzualitatea, motiv pentru care multe femei optează pentru această culoare.

Dacă machiajul trebuie ales în funcție de nuanța părului, același lucru ar trebui să se întâmple și când vine vorba despre vestimentație. Anumite culori li se potrivesc perfect blondelor și fac ca trăsăturile lor să iasă și mai mult în evidență.

Cele 3 culori care se potrivesc perfect oricărei blonde

1. Roșu

Roșul este o culoare puternică și scoate în evidență părul blond. În plus, dacă ochii tăi sunt deschiși la culoare, această nuanță ți se va potrivi de minune.

2. Nuanțele metalice

Hainele în culori metalice, auriu sau argintiu, avantajează orice doamnă sau domnișoară cu părul blond. Acestea dau un rafinament aparte și sunt potrivite în special pentru un eveniment ce impune o ținută specială.

3. Albastrul cobalt

Chiar dacă se potrivește cu orice nuanță a părului, albastrul cobalt le favorizează în special pe blondele cu ochii albaștri. Atunci când poartă această culoare, ochii lor vor avea mai multă expresivitate, iar nuanța părului va fi pusă în valoare. Pentru cele care nu au ochii deschiși la culoare, dar au părul blond, albastrul electric este cea mai potrivită alegere.

Cele 3 culori care se potrivesc perfect oricărei blonde (6)
Cele 3 culori care se potrivesc perfect oricărei blonde (2)
Cele 3 culori care se potrivesc perfect oricărei blonde (7)

sursa

O actriță celebră își donează pielea pentru victimele Colectiv
Articolul anterior
Soția a ars cina. Reacția soțului te va șoca!
Articolul următor