Creatoarea de pălării Chiroșca Iuliana participă în cadrul evenimentului ,,London Hat Week”!

Designerul autohton Chiroșca Iuliana și-a anunțat participarea la ,,London Hat Week”, evenimentul se va desfășura în perioada 16- 22 aprilie, la Londra, și va reuni pălărieri celebri și talentați din mai multe țări ale lumii.

separator
Cu o experiență de peste 60 de ani în ceea ce privește confecționarea pălăriilor de damă, echipa Atelier Millinery din Londra este pregătită să împărtășească cele mai noi tendințe în arta millinery. Creatoarea moldoveancă Chiroșca Iuliana ne-a dezvăluit mai multe detalii despre acest eveniment pentru a ne satisface curiozitatea. Participarea la eveniment vă fi susținută financiar de către USAID.

,,În toamna anului trecut am fost desemnată câștigătoarea premiului Proiectului de Accelerare din cadrul Zipphouse la care au participat mai multe branduri autohtone. În cadrul acestui proiect, care a durat jumătate de an, am beneficiat de instruire din partea mai multor mentori naționali și internaționali, la final toți participanții fiind jurizați de către o echipă de experți în domeniu care a evaluat reușitele și meritele fiecărui reprezentant. În cele din urmă, mi s-a oferit posibilitatea de a valorifica acest premiu într-un mod util și rațional, chiar în domeniul meu de activitate. Este vorba despre participarea în cadrul evenimentului ,,London Hat Week”, unde voi fi prezentă la trei seminare de creație”, relatează designerul moldovean.
,,Astfel, voi avea șansa să particip la trei seminare avansate de formare și creare a pălăriilor de cocktail la trei dintre cei mai celebri creatori millinery din Regatul Unit”, ne spune Chiroșca Iuliana. ,,Sunt trei creatori celebri care mă vor școli, oferind cursuri, de la tehnici de lucru cu mătasea și până la tehnici de drapare a materialelor cu diverse texturi, inclusiv tehnici avansare de creare a pălăriilor de cocktail”.

Costurile se ridică la peste 1.800 de euro, iar în mare parte acestea vor fi acoperite de Chemonics International INC, implementing the Moldova Competitiveness Project, fondat de către USAID.

Plină de emoții și vise, creatoarea Chiroșca Iuliana așteaptă cu mult entuziasm luna aprilie, căci, se pare, anul 2020 îi aduce multe împliniri pe plan profesional.

,,Aștept să înceapă a da roade ceea ce am sădit de curând, sunt deja multe idei care încolțesc în spiritul meu și, recunosc, abia aștept să le realizez. În această direcție mă ghidez după vorba regretatului meu tată, care mereu îmi spunea: ,,trebuie să lași ceva în urma ta”. Tata a fost ctitor al mai multor mănăstiri, numele lui stă înscris și acum pe lespezi de piatră în memoria faptelor sale”, ne mai mărtirisește creatoarea moldoveancă, care a promis să revină cu detalii și imagini de la mult așteptatul eveniment de la Londra.

Îi urăm succese și multă inspirație Iulianei Chiroșca!

Grav accident la Cahul. Un automobil a intrat într-un camion
Articolul anterior
Amelia Uzun împlinește 10 ani! Mama ei, Ana Cernicova, a publicat un filmuleț emoționant
Articolul următor
Alte articole interesante