17 curiozități pe care nu le știai despre lume

Deseori avem impresia că am văzut atât de multe lucruri în viaţa noastră, încât nimic nu ne mai poate surprinde. Din întâmplare, sau poate din curiozitate descoperim anumite secrete care ne fac să ne amintim că lumea din jurul nostru este cu adevărat neobișnuită. Brightside.me propune o listă cu cele mai incredibile lucruri pe care nu foarte mulţi oameni le ştiu.

separator
 • În corpul uman se găsesc de 10 ori mai multe bacterii decât celule.
 • Mierea nu expiră niciodată.
 • Meduza Turritopsis Nutricula este singurul organism nemuritor de pe Pământ.
 • Inima balenei albastre este atât de mare încât oamenii pot înota prin arterele sale…
 • Fiecărei persoane din lume îi sunt repartizate 1,6 milioane de furnici, iar greutatea totală a tuturor furnicilor din lume este egală cu greutatea tuturor oamenilor de pe planetă.
 • Caracatiţele au câte trei inimi.
 • La origine, Feng Shui-ul era arta de a alege un loc potrivit pentru înmormântare.
 • Pe Saturn şi pe Jupiter plouă cu diamante.
 • Probabilitatea ca în apa pe care o bem să existe încă o moleculă de apă care a fost băută cândva de un dinozaur este de aproape 100%.
 • Frankenstein era numele creatorului, nu al creaţiei.
 • Pisicile de mare au 27.000 de papile gustative, de patru ori mai multe decât fiinţele umane.
 • Bolurile în care sunt ţinuţi peştişorii aurii sunt, de fapt, cele mai nocive locuri pentru aceştia.
 • Lectura în lumină slabă sau la lumina făcută de ecranul calculatorului nu are, de fapt, efecte negative asupra vederii.
 • Universitatea din Oxford este mai veche decât Imperiul Aztec.
 • În Cipru, Moş Crăciun se numeşte Basil.
 • Nimeni nu a reuşit vreodată să îmblânzească un elefant african.
 • Lipsa somnului ne face să vedem inamici peste tot în jurul nostru.

Începând din 11 decembrie, trenul de pe cursa Chișinău–București va circula în fiecare zi

Calea Ferată din Moldova (CFM) a anunţat astăzi că din 11 decembrie 2022, trenul de pe cursa Chișinău- București va circula în fiecare zi, transmite moldpres.md.

Cursa va avea următorul grafic: 17.20 Plecarea din Chișinău, ajunge la București la ora 06.17; 19.20  Plecarea din București, ajunge la Chișinău la ora 08.15. Prețul unui bilet de călătorie este între 605-698 de lei (peste 30 de euro), în funcție de tipul vagonului. „Minorii cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani vor beneficia de o reducere de până la 40%.

În caz că alegeți tariful ”SMART PRIETENIA”- puteți cumpăra un bilet la doar 19 euro (acest tip de bilet nu poate fi reîntors sau schimbat)”, indică CFM. „Pentru mai multe informații despre mersul trenurilor și prețurile biletelor apelați la numărul: +37322833333 sau 14010. Biletele pentru cursa CHIȘINĂU – BUCUREȘTI – CHIȘINĂU pot fi procurate și online”, a explicat sursa citată.

Prințul Harry îi atacă pe William și Charles

„Diferența dintre a lua decizii cu capul sau cu inima – mama mea a luat cu siguranță majoritatea deciziilor, dacă nu toate, din inimă – și eu sunt fiul mamei mele”, a spus Prințul Harry.Ei au semnat un contract de 100 de milioane de dolari americani cu Netflix la scurt timp după ce au părăsit Marea Britanie pentru California. „Cred că pentru atât de mulți oameni din familie, în special bărbații, poate exista o tentație sau un impuls de a se căsători cu cineva care să se potrivească tiparului, spre deosebire de cineva cu care, poate, ești destinat să fii împreună”, spune el.

Prințul Harry a tras un semnal de alarmă în primele momente ale serialului Netflix despre viața sa cu soția Meghan, Ducesa de Sussex, când a spus despre bărbații din familia sa: „tentația este să te căsătorești cu cineva care se potrivește tiparului”.

Prezentat ca fiind cuplul care pune lucrurile la punct cu privire la decizia lor de a renunța la rolul de membri ai familiei regale care lucrează, pe fondul unui control intens din partea presei asupra vieții lor de familie, primele trei din cele șase episoade de 45 de minute au fost lansate joi în întreaga lume. Ei au semnat un contract de 100 de milioane de dolari americani cu Netflix la scurt timp după ce au părăsit Marea Britanie pentru California.

Acest lucru a înfuriat Palatul Buckingham și membrii familiei sale, care se tem că viitoarea autobiografie a lui Harry, Spare, ar putea exacerba și mai mult tensiunile dintre membrii familiei regale de rang înalt înainte de încoronarea noului rege, în mai anul viitor. Ducele de Sussex îi atacă în mod perceptibil pe fratele său, William, Prințul de Wales, și pe cumnata sa Catherine, Prințesa de Wales, la începutul primului episod, în timp ce și-a încadrat acțiunile din ultimii doi ani în jurul memoriei mamei sale, sugerând că el este cel care îi poartă flacăra.

„Cred că pentru atât de mulți oameni din familie, în special bărbații, poate exista o tentație sau un impuls de a se căsători cu cineva care să se potrivească tiparului, spre deosebire de cineva cu care, poate, ești destinat să fii împreună”, spune el.

„Diferența dintre a lua decizii cu capul sau cu inima – mama mea a luat cu siguranță majoritatea deciziilor, dacă nu toate, din inimă – și eu sunt fiul mamei mele”.

De asemenea, el a ținut să îl ia la țintă pe tatăl său, Regele Charles, spunând că el și Ducesa de Sussex sunt dornici „să nu facă aceleași greșeli pe care le-au făcut părinții noștri” în timp ce își creșteau copiii.

Harry dezvăluie că a avertizat Palatul, Meghan ar avea nevoie de protecții speciale din cauza trecutului ei, dar spune că alți membri ai familiei au sugerat că intruziunea făcea parte integrantă din rolul lor în viața publică britanică.

Maia Sandu, nominalizată de cititorii unui ziar britanic ”Femeia Anului”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost nominalizată de cititorii ziarului britanic ”Financial Times” la categoria „Femeia anului 2022”, transmite realitatea.md.

„Există foarte puțini politicieni din lume care se confruntă cu provocări atât de mari precum le are Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, și tara sa: influx major de refugiați, lupta cu oligarhi corupți legați de Rusia, o criză energetică majoră care aruncă în întuneric țara de fiecare dată când Rusia bombardează Ucraina, forțând-o să facă eforturi supraumane pentru găsi livrări alternative de energie și a se apăra de amenințări de securitate, printre altele…”, se arată în descrierea nominalizării.

Precizăm că, șefa statului a primit la începutul acestei săptămâni premiul pentru democrație ”Madeleine K. Albright”, oferit de către Institutul Național pentru Democrației din Statele Unite.

Trei meserii ce pot fi învățate chiar și după 35 de ani
Articolul anterior
Surpriză de proporții pentru fani! Dara, în duet senzațional cu solistul de la The Motans
Articolul următor