Cele mai optimiste zodii! Vezi dacă te regăsești și tu în listă

Nativii din aceste zodii sunt întodeauna cu zâmbetul pe față! Viața lor este cu adevărat frumoasă, iar starea de bine se datorează gândirei pozitive și a simțului umorului, care atrage doar lucruri bune.

separator
1. Săgetător
Săgetătorii știu că este important să fie spontani și deschiși la noi posibilități. Oricând se simt triști, ei încearcă ceva nou sau își fac un nou prieten. Persoanele din această zodie au mereu o dispoziție bună, deoarece sunt foarte deschiși în a trăi experiențe noi. Dacă trebuie să-și schimbe perspectiva, ei vor face ceva ce n-au mai făcut până acum.

2. Berbec
Berbecii tind să își pună mereu corpul în mișcare, lucru ce îi ajută să-și îmbunătățească starea. De asemenea, ei încearcă să nu se lase afectați de lucrurile mărunte sau pe care nu le pot schimba, evitând sentimentele negative. Berbecii nu iau lucrurile personal și dacă li se întâmplă ceva rău, nu se lasă afectați de asta. De exemplu, daca un berbec face o greșeală la muncă, el va trece repede peste situație fără să se simtă abătut pe tema ei.

3. Leu
Persoanele din zodia leu găsesc mereu ceva de care să se bucure și știu că sunt foarte norocoși. Ei sunt genul de oameni care se împrietensc foarte repede și sunt foarte sociabili. Leii sunt recunoscători pentru tot ce au în viață, mai ales familia și prietenii. Acest lucru îi determină să fie mereu fericiți.

4. Balanță
Cei din zodia balanță încearcă să evite energiile negative și preferă să nu fie nefericiți. Ei se focusează pe lucrurile mărunte care îi bucură și deseori au legătură cu anturajul lor. Dacă persoanele din această zodie se simt triste, își vor cumpăra un buchet cu flori și îl vor pune într-o vază frumoasă. Ei știu că este important să te afli într-un mediu optimist pentru a evita sentimentul de îmbufnare și iritare.

5. Gemeni
Gemenii exprimă mereu tot ceea ce simt. Dacă sunt supărați sau nervoși, ei se vor elibera de aceste sentimente. După ce au scăpat de aceste frustrări, ei se simt mult mai bine și au posibilitatea să se concentreze asupra lucrurilor pozitive din viață. Gemenii au abilitatea de a transforma orice în ceva haios, așa că este o provocare pentru oricine încearcă să le strice starea. Da, ei pot face statul în trafic amuzant doar cântând melodiile lor preferate.

Sursa

Mama fetei bătute cu bestialitate s-a plâns la poliție: Minorele din imagini au 13 și 14 ani și nu sunt la prima abatere

Poliția anunță că a înregistrat cazul tinerei bătute într-un cămin din capitală la sfârșitul lunii decembrie a anului 2022, fiind sesizată de către mama tinerei agresate. Aceasta a comunicat polițiștilor că a primit imaginile video în care apare fiica sa de 13 ani, fiind agresată de către o altă fată.

 Mama fetei bătute cu bestialitate s-a plâns la poliție: Minorele din imagini au 13 și 14 ani și nu sunt la prima abatere

În cadrul măsurilor întreprinse, polițiștii capitalei au stabilit că totul s-ar fi întâmplat într-un apartament din sectorul Botanica.

Fiind audiată de polițiști, victima domiciliată în raionul Strășeni, a comunicat că a plecat în mun. Chișinău, unde s-a întâlnit cu o cunoscută de 14 ani, plasată într-o casa comunitară pentru copii în situații de risc din Chișinău, iar ulterior au mers la un apartament închiriat de o altă fată.

Pietoni amendați pentru traversarea neregulamentară

Pietonii sunt implicați, practic, zilnic în accidentele rutiere, care se produc pe drumurile naționale din țară. Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) în unele cazuri de vină se fac cei care traversează neregulamentar strada.

Polițiștii continuă să împartă amenzi pentru traversarea neregulamentară

Cu scopul de a-i disciplina pe cei ce încalcă regulile de circulație, inspectorii de patrulare desfășoară operațiunea cu genericul „Pietonul”, transmite moldova1.md.

„ – De ce traversați strada neregulamentar? – Mă grăbesc. – Graba strică treaba, știți? Grăbește-te încet, cum s-ar spune”.

Majoritatea pietonilor, care au traversat strada neregulamentar au inventat scuze pentru acțiunile ilegale.

„Mă doare piciorul. Nu pot să cobor pe scări”.

„ – Am trecut deja. – Dar viața nu are prioritate? – M-am uitat că mașini nu sunt și am trecut”.

„Mă grăbesc. – Unde vă grăbiți? Dar viața nu are prioritate?”.

Unii pietoni și-au recunoscut vina, însă nu au vrut să discute.

„ – De ce treceți? – Mă scuzați, mă scuzați”.

„ – De ce nu treceți la zebră?”.

„ – Scuze”.

Pentru a responsabiliza participanții la trafic și cu scopul de a reduce numărul accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor, oamenii legii au inițiat operațiunea „Pietonul”.

„Când vizibilitatea este foarte scăzută șoferii ar putea să nu observe pietonul și să nu reușească să staționeze la timp. Pietonii care traversează strada neregulamentar riscă o sancțiune de la 300 până la 450 de lei, iar conducătorii auto care nu cedează trecerea legală a pietonilor riscă o sancțiune de la 900 până la 1.500 cu aplicarea a trei puncte de penalizare”, a declarat Natalia Golovco, ofițer de presă INSP.

Potrivit datelor oficiale, de la începutul anului au avut loc 59 de accidente rutiere. Zece persoane și-au pierdut viața, iar alte 50 au fost traumatizate, urmare a accidentelor rutiere în care au fost implicați.

Starea de urgență, prelungită în Republica Moldova cu încă 60 de zile

Guvernul a aprobat prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile

O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Executiv la ședința din 1 februarie, în baza deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, transmite Agora.

„Urmare a deciziilor adoptate de CSE, pe perioada țării de urgență au fost create mai multe mecanisme care au permis gestionarea eficientă a multor procese și domenii afectate de războiul din Ucraina. Prelungirea stării de urgență va permite utilizarea acestora în continuare, cum ar fi aprovizionarea țării cu energie electrică și gaze naturale, gestionarea fluxului de refugiați, asigurarea securității în țară și atenuarea riscurilor la securitatea națională în contextul războiului hibrid”, a menționat ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco.

Întrebată de prim-ministra Natalia Gavrilița de ce este necesară prelungirea stării de urgență, ministra Ana Revenco a invocat că războiul din Ucraina reprezintă o situație excepțională, iar cadrul legal a fost gândit „pentru timp de pace”.

„Sunt situații excepționale, toate mecanismele, legile, instrucțiunile, actele normative, care reglementau procesele de trai în domeniul economiei, muncii, asistenței sociale, culturii, ordinii publice, au fost calibrate și gândite pe timp de pace, pentru situații de altă natură. Moldova fiind la frontieră cu un teritoriu declarat de război, suntem primii care simțim consecința complexă a acestui război, astfel încât calibrăm pe o perioadă temporară actele normative care o să ne permită să intervenim rapid și eficient în cazuri neașteptate. Astfel, după ce se va finaliza acest război, anticipăm că și aceste crize se vor opri, așa încât aceste mecanisme create prin deciziile CSE nu vor mai fi folosite. Astăzi sunt luate pentru că au un caracter temporar, pentru a rezolva o problemă complexă, generată de războiul în Ucraina”, a explicat ministra.

Premierul Natalia Gavrilița a enumerat și câteva exemple, pentru care, în opinia sa, este nevoie de prelungirea stării de urgență.

„Prioritizăm intrarea păcurii prin Portul Giurgiulești, pentru că în așa fel consumăm mai puțin gaze naturale. În perioada obișnuită nu am prioritiza un produs sau altul, sau ați dat exemplul referitor la migrație, avem acorduri internaționale, dar când observăm niște fenomene de migrație ilegală intervenim cu o derogare temporară”, a afirmat Gavrilița.

Orașele în care se lucrează cel mai puțin și se câștigă cel mai mult
Articolul anterior
Cei mai chipeși 10 fotbaliști de la Campionatul Mondial de Fotbal
Articolul următor