Cele șapte cicluri pe care le parcurgi în viață

Existența unui om se dezvoltă în cicluri de șapte ani, iar fiecare ciclu se încheie cu o criză care duce la etapa următoare. Haideți să vedem cum se totul întâmplă.

separator

De la 0 la 7 ani
Legătura puternică cu mama. Cunoașterea lumii. Crearea sentimentelor. Mirosule mamei, a laptelui matern, vocea mamei, căldura mamei, sărutările mamei sunt primele senzații. Această perioadă, de regulă, se termină cu eclozarea din coconul de protecție a iubirii materne și descoperirea lumii înconjurătoare.

De la 7 la 14 ani
În această etapă a vieții, de obicei se formează cea mai puternică legătura cu tatăl. Crearea personalității. Tatăl devine un exemplu exclusiv, un aliat în descoperirea lumii din afara regulilor instaurate în familie. Acesta devine un ghid în toate începuturile copilului.

De la 14 la 21 de ani
Revolta împotriva societății. Crearea de informații. Aceasta este o etapă de criză pentru majoritatea adolescenților. Există dorința de a schimba lumea. Tinerii se ciocnesc de nedreptățile existente în societate în ansamblu. Totodată, devin mai „rebeli“, se îndrăgostesc, apar dorința de independență și valorile anarhiste, cu negarea sistematică a vechilor valori. Perioada se încheie cu ieșirea de sub ocrotirea părintească.

De la 21 la 28 de ani
Intrarea în societate. Stabilizarea după o revoltă. Este perioada când se integrează în societate, dorind să fie mai buni decât generația anterioară. Căutarea de activități mai interesante decât a părinții lor și a unui loc de muncă mai interesant. Încercarea de a crea o familie mai fericită, prin alegerea unui partener pe măsura așteptărilor. Crearea propriului cămin. Perioada se termină de obicei cu căsătorie.

De la 28-35 de ani
După căsătorie, apare necesitatea de a avea propriul apartament, mașină, apar copiii. Valorile sunt acumulate în interiorul noii celule a societății.  De multe ori, vârsta de 35 de ani este o perioadă mai dificilă, când apar multe conflicte interioare. Apoi, există probabilitatea unui divorț, concedieri, depresie, sau chiar boli psihosomatice. Este un ciclu, în care trebuie să fim foarte atenți la toate schimbările și provocările vieții.

35-42 de ani
Totul începe de la zero. După criză, o persoană capătă experiență din greșelile anterioare reconstituie al doilea cocon. Este necesar să se revizuiască relația cu mama,tata și familia. Aceasta este perioada în care bărbații divorțați au amante, iar femeile divorțate încep să perceapă altfel lucrurile. Au grijă de ele și începe a doua tinerețe.

Relațiile cu societatea ar trebui, de asemenea, să fie revizuite. De acum înainte, locul de muncă nu este aleas din punct de vedere al siguranței, ci din cât de interesant este sau din timpul liber pe care îl vei avea. După distrugerea primului cocon, o persoană dorește întotdeauna să creeze un al doilea cât de repede posibil. Noua căsătorie, un loc de muncă nou, o relație nouă. Însă, aacă nu înțelege greșelile din trecut, el va restabili exact acelaș model de relații și va ajunge la exact aceleași înfrângeri.

42-49 de ani
Cucerirea societății. De îndată ce se restabilește al doilea cocon îmbunătățit, o persoană poate cunoaște plinătatea vieții în căsătorie, familie, muncă, dezvoltare proprie. Această victorie conduce la două noi tipuri de comportament. Dacă o persoană este interesată de bunăstare materială: mai mulți bani, mai mult confort, mai multă putere, el crește constant și îmbogățește noul său cocon îmbunătățit. Dacă o persoană tinde la cucerirea de noi teritorii, și anume spirituale, atunci începe adevărata dezvoltare a personalității sale. Această perioadă, ar trebui să se încheie cu o criză a conștiinței de sine. De ce sunt aici, de ce trăiesc, ce trebuie să fac pentru a face viața să dobândească sens dincolo de bogăția materială?

49-56 ani
Revoluția spirituală. Dacă o persoană a reușit să-și creeze sau să-și reconstituie coconul și să fie realizată în familie și șa muncă, ea simte în mod natural dorința de a câștiga înțelepciune. De acum începe ultima aventură, revoluția spirituală.

Dezvoltarea continuă ca într-o spirală. La fiecare șapte ani, o persoană trece din nou prin aceleași întrebări: relația cu mama și tatăl său, atitudinea sa față de familie, societate și luma înconjurătoare.

Doi tineri, reținuți de polițiștii din Criuleni, după ce ar fi răpit un automobil din curtea unei gospodării. Ce riscă aceștia

Doi tineri au fost reținuți de polițiștii din Criuleni, la scurt timp după ce ar fi răpit un automobil.

Poliția a fost sesizată la data de 13 aprilie de un locuitor al raionului Criuleni, care a comunicat că pe parcursul nopții, persoane necunoscute au pătruns în curtea gospodăriei de unde i-au răpit automobilul de model „VAZ 2106” prin forțarea și deteriorarea sistemului de pornire.

În rezultatul măsurilor de investigație întreprinse de oamenii legii, la scurt timp automobilul a fost depistat în satul Văduleni.

În același timp au fost identificați suspecții, doi tineri de 21 și 22 de ani, originari din Vadul lui Vodă și Criuleni. Tinerii anterior au mai fost cercetați penal pentru diverse infracțiuni.

Pe caz a fost pornită o cauză penală pentru răpirea mijlocului de transport, iar suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore.

Conform legii penale, persoana vinovată de comiterea infracțiunii riscă amendă de până la 67 500 de lei sau închisoare de până la 3 ani.

ASP restituie avansurile achitate pentru serviciile cadastrale neprestate. Procedurile de urmat

Agenţia Servicii Publice (ASP) informează persoanele fizice și juridice, care au achitat până la data de 02.01.2024 un avans pentru prestarea serviciilor din domeniul cadastrului, dar serviciul nu a fost prestat în volum deplin, că pot depune la ASP o cerere de restituire a mijloacelor bănești achitate.

Procedura de restituire pentru persoanele fizice:

  • Persoanele fizice, care nu dețin o semnătură electronică, trebuie să completeze o cerere de restituire. Formularul poate fi descărcat de pe site-ul ASP, aici, ori poate fi completat direct la sediul centrului multifuncțional, unde anterior a fost solicitat serviciul. Cererea completată se depune la centrul multifuncțional respectiv ori la sediul central al ASP (mun.Chișinău, str. A.Pușkin, 42).
  • Persoanele fizice care dețin o semnătură electronică trebuie să completeze cererea de restituire. Cererea completată și semnată cu semnătură digitală trebuie expediată la următoarea adresă electronică – asp@asp.gov.md. Formularul poate fi descărcat pe site-ul ASP, aici.

Procedura de restituire pentru persoanele juridice:

  • Persoanele juridice care nu dețin o semnătură electronică scriu o cerere în formă liberă în adresa conducerii ASP, cu indicarea motivului restituirii şi anexarea obligatorie a actului de verificare a decontărilor reciproce, semnat la data adresării. Cererea semnată se depune la centrul multifuncțional, unde anterior a fost solicitat serviciul, ori la sediul central al ASP (mun.Chișinău, str. A.Pușkin, 42).
  • Persoanele juridice care dețin o semnătură electronică, trebuie să scrie o cerere în formă liberă în adresa conducerii ASP, cu indicarea motivului restituirii şi anexarea obligatorie a actului de verificare a decontărilor reciproce semnat la data adresării. Cererea, semnată electronic,  se expediază la următoarea adresă electronică – asp@asp.gov.md.

Mândrie pentru Poliția Națională! Un angajat al MAI a cucerit medalia de bronz la un Campionat European

”O nouă victorie pentru colegul nostru, Dovzii Vasilii, care a obținut medalia de bronz la Campionatul European la karate shotokan, categoria seniori 80 kg.”, anunță Poliția.

Acesta a concurat cu cei mai buni sportivi la karate, din peste 22 de țări.

Campionatul a avut loc în orașul Debrecen din Ungaria🇭🇺.

Acesta activează în calitate de ofițer superior de investigații în cadrul Direcției Combaterea Criminalității Organizate a INI și are în palmaresul său mai multe medalii.

”Vasilii, Poliția Națională se mândrește cu performanțele tale. Mult succes!”, se arată într-un mesaj.

400 de covoare cu reducere specială de 40% la 40 de ani Floare Carpet SA! Bucură-te de surprize și premii valoroase!
Articolul anterior
Fiica Xeniei Deli a împlinit 3 luni. Cât de mare a crescut Anastasia!
Articolul următor