Motivul nr.1 de ceartă în cuplu și cum să aplanezi conflictul

Potrivit psihologilor, cel mai frecvent motiv de ceartă în cuplu vine din faptul ca cei doi nu-și cunosc aspirațiile. Ce ar fi dacă ați merge acasă, să vă întrebați soțul sau soția: „Dragul meu, (draga mea), care sunt visurile tale?“

separator

Cu siguranță, ați fi surprinși să aflați, că de fapt nu le cunoașteți. Și asta face ca partenerul vostru să se comporte într-un anumit fel și deseori să ajungeți la ceartă în cuplu. De aceea, este foarte important să îi cunoaștem aspirațiile, credințele, să ne respectăm și să ne apreciem reciproc.Totodată, majoritatea cuplurilor se ceartă și din cauza următoarelor situații:

1. Sexul – acesta e unul dintre motivele despre care de cele mai multe ori nu se vorbeşte, pentru că discuţia ar putea să îi facă pe ambii parteneri mai conştienţi de această problemă atunci când sunt în pat.

2. Curăţenia în casă – cuplurile în care ambii parteneri au aceleaşi standarde în ceea ce priveşte acest subiect sunt extrem de rare. Acceptarea diferenţelor e secretul armoniei sau, de cealaltă parte, certurile pe acest subiect.

3. Sindromul memoriei false – multe certuri nu au ca subiect anumite fapte ci modul în care sunt rememorate. Fiecare îşi construieşte o mitologie privind probleme din trecut, pentru a se pune într-o lumină mai bună – o zonă bogată pentru eventuale conflicte.

4. Dezordinea din timpul gătitului – persoana care găteşte ar trebui să fie lăsată s-o facă în felul ei, chiar dacă o face greşit şi dezordonat.

5. Dependenţele – când lucrurile nu merg bine, oamenii au nevoie să dea vina pe cineva, pentru că forţa circumstanţelor pare prea ameninţătoare.

6. Copiii – educaţia lor constituie un subiect „generos” pentru certuri. Este de recomandat o negociere raţională, în linişte asupra chestiunilor ce ţin de copii, însă de cele mai multe ori apar certurile.

7. Designul interior – deşi înainte era, în general, domeniul unuia dintre parteneri, mai precis femeia, în prezent lucrurile s-au schimbat şi bărbaţii se preocupă şi ei de acest aspect.

8. Banii – trebuie să fie împărţiţi în mod egal dacă unul dintre parteneri câştigă de cinci ori mai mult decât celălalt? De preferat e să se rezolve această chestiune încă de la începutul relaţiei.

9. Rudele – diferenţa dintre propriile percepţii asupra familiei şi cele ale partenerului poate fi semnificativă. Pe scurt, rudele nu pot fi evitate, chiar dacă se află la sute de kilometri depărtare.

10. Vacanţele – diferenţa uriaşă dintre speranţă şi realitate poate fi ucigătoare. Vacanţele pot fi motive de dezamăgire care duc la conflicte, pentru că trebuie să se dea vina pe cineva dacă lucrurile merg prost, potrivit Mediafax.

Emoțiile unei mame care a născut trei fetițe identice. Se întâmplă o dată la 100.000 de nașteri!
Articolul anterior
Trucuri de frumusețe de la Stela Dănilă!
Articolul următor