Te provocăm! Cel mai scurt test de inteligență din lume: are doar trei întrebări, dar nu mulți au reușit să răspundă corect

Acest test de inteligență este considerat cel mai scurt din lume şi chiar dacă la prima vedere pare foarte simplu, în realitate este acest lucur este foarte înşelător.

separator

Testul este interesant şi pentru că demonstrează că o problemă în aparenţă simplă este mai grea decât se aşteaptă cei mai mulţi.

1. O carte şi un caiet costă în total 5,57 lei. Cartea costă cu 5,06 lei mai mult decât caietul. Cât costă caietul?

2. Dacă durează cinci minute pentru ca cinci maşini să facă cinci piese, cât timp durează pentru ca 100 de maşini să facă 100 de piese?

3. Într-un lac există un petic de nuferi. În fiecare zi, peticul îşi dublează mărimea. Dacă este nevoie de 48 de zile să acopere întregul lac, de câte zile este nevoie pentru a fi acoperit doar jumătate din lac?

Cei mai mulţi oameni dau următoarele răspunsuri:

1. 0,51 lei

2. 100 de minute

3. 3,24 de zile

Aceste răspunsuri sunt greşite. Dar, iată mai jos sunt răspunsurile corecte şi modul cum ajungeţi la ele:1. Caietul costă de fapt 0,25 lei Cartea+Caietul=X + (X+5,06) =5,57 Deci 2X+5,06=5,57  2X=0,51 X= 0,25

2. Durează 5 minute pentru a face 100 de piese Cinci maşini pot face cinci piese în cinci minute, aşadar o maşină face o piesă în cinci minute. Aşa că dacă avem 100 de maşini, acestea vor face 100 de piese în cinci minute.

3. Va dura 47 de zile pentru ca peticul de nuferi să acopere jumătate din lac Dacă peticul îşi dublează mărimea în fiecare zi, asta înseamnă că îşi va înjumătăţi dimensiunea în sens opus. Aşa că în ziua cu numărul 47, lacul va fi pe jumătate acoperit.

Într-un studiu ce a vizat 3.500 de persoane, 33% dintre acestea au greşit toate cele trei răspunsuri, iar 83% au greşit cel puţin unul. Voi la câte aţi răspuns corect? Împărtăşiţi răspunsurile în comentarii.

Sursa

30% din acţiunile liceului „Orizont” din Chişinău sunt deţinute de către o organizaţie finanţată de oameni de afaceri turci
Articolul anterior
Prima imagine cu Antonia, după ce s-a scris că este din nou însărcinată
Articolul următor
Alte articole interesante