Alexandra Porubin-Bodarev: Eu și soțul meu suntem ca și Zenit și Nadir, dar asta ne atrage!

Dezinvoltă, optimistă, plină de idei și fără pic de regrete. A trecut ușor peste 14 ani de televiziune, peste notorietatea tatălui său și a ales să promoveze afacerea soțului. Nu se crede o femeie de afaceri, însă, activitatea sa și ideile pe care le implementează în practică vorbesc de la sine. Nu știe dacă va mai reveni vreodată pe micile ecrane, dar are planuri mari pentru brandul pe care-l reprezintă.

separator

Când a început experiența ta în televiziune?

Sunt în televiziune de la vârsta de 8 ani. A fost anunțat un concurs pentru o funcție de prezentator la Televiziunea Națională pentru emisiunea „Magazinul Copiilor”. Am decis să particip având-o complice pe mama. Tata nu știa nimic despre intenția mea. Chiar în ziua în care pe post a intrat prima emisiune, se întâmpla într-o duminică, am intrat în camera părinților și i-am rugat să deschidă televizorul. Tata a avut un șoc când m-a văzut pe ecran, dar nu mi-a reproșat decât faptul că mă putea învăța unele legi nescrise, dar obligatorii în TV, de genul, vestimentație, gesturi, mimică, etc. Acest proiect a durat nouă ani, doar că după vreo patru ani i-am schimbat denumirea în „Sanda+Dorin Telemagazin”. În clasa a 9-a am avut posibilitatea să exersez și la televiziunea română. Timp de doi ani am moderat emisiunea pentru copii „Kiki Miki Riki” de la TVR Iaşi.

Aveai șanse mari să te realizezi în televiziunea de la noi. Ai preferat, însă, să mergi la studii în România. De ce?

Asta am simțit la moment. În plus am rămas impresionată de istoria colegiului Costache Negruzzi din Iași. Nu regret această experiență. Ea m-a maturizat foarte mult. În Chișinău nu știam nici măcar unde se plătește lumina. În România am învățat să bat cuie, să schimb becurile și de nevoie să fac mâncare. Trăiam cinci copii într-un apartament cu două camere, iar părinții ne ajutau doar cu plata pentru chirie. Trebuia să ne descurcăm doar cu bursa. Credeam că dacă voi învăța la Iași părinții mă vor putea vizita mai des. Însă, tatăl meu nu știe nici astăzi unde a fost liceul și unde am locuit, iar mama știe doar de prima gazdă. Așa că pot spune cu mândrie că am făcut față acestui test.

Ai preferat să te măriţi destul de tânără. Ce te-a determinat ?

Chiar în anul în care am fost admisă la facultate, l-am cunoscut pe soțul meu. În doar trei luni m-a cerut de soţie, iar eu am acceptat. Iar peste un an ne-am căsătorit. Dar asta nu a fost un impediment pentru studii. Am născut copilul peste o săptămână după ce am susținut teza de licență. Nu regret că am făcut acest pas atât de devreme. Totul a decurs de la sine.

Cum te descurci în rol de mămică?

Eu sunt o norocoasă. Dacă nu ar fi fost soacra mea aș fi stat și astăzi acasă și în mod sigur nu mi-aș mai fi dorit copii. Ea este cea care a stat mereu lângă mine și mă ajută  enorm de mult și acum. Mama lucrează și are grijă de fratele meu care este în clasa a șaptea și are nevoie de atenție și în acest caz tot sprijinul mi-l acordă mama lui Eugen. Datorită ei eu îmi mai doresc doi copii și îi spun mereu soțului că copiii trebuie făcuți atunci când are cine te ajuta să-i crești. Eu mă implic foarte mult în educația lui. Încerc să-l cresc o fire independentă cu riscul de a fi considerată severă. Ne dorim ca Petruț să preia afacerea de familie. Socrii mei când au pus bazele afacerii au pus de fapt bazele viitorului copiilor și nepoților. Vreau să facă ceea ce-i place lui, dar încercăm să-i insuflăm de mic dragostea pentru ceea ce face întreaga familie.

11263691_10205670072345469_1355229461_n

Cum ai ajuns PR manager al brandului Cristina?

Așa cum făcusem licența în publicitate și am avut ca temă brandul Cristina, am decis să continui. Cristina a apărut demult pe piață, dar foarte puțin s-a lucrat la promovarea mărcii. Brandul nu a avut publicitate pentru că așa erau timpurile atunci când a fost lansat, dar acum sunt alte tendințe. E o muncă căreia, cred eu, îi fac față, iar atunci când sunt nesigură pe mine, tatăl meu este cel mai bun sfetnic. De multe ori, textele trec filtrul lui. Tot eu sunt responsabilă de toată corespondența. Iar datorită faptului că știu germana, franceza, engleza fac parte din echipa negociatorilor.

Te consideri femeie de afaceri?

Eu nu sunt femeie de afaceri. Eu sunt subaltern, iar soțul meu îmi este șef. Din cauză că această afacere este una de familie, iar eu sunt parte a echipei, toată lumea mă crede femeie de afaceri. Dar nu este așa. Am încercat o perioadă să stau zi de zi la fabrică, dar am înțeles foarte repede că asta va dăuna relației și activității noastre. De atunci eu prefer să muncesc separat de Eugen. Soțul meu este un șef foarte dur chiar și în raport cu mine. El este opusul meu. Eu sunt fire creativă, romantică, în schimb el  este extrem de conservativ. Are cerințe foarte mari de la angajați. Dar tocmai această doză de seriozitate și strictețe ne face pe noi să fim mai corecți și mai organizați. Pe lângă PR, sunt responsabilă şi de cel de-al doilea brand al nostru  Selini. De fapt Selini înseamnă doar încălțămintea făcută la comandă. Fiecare client își alege modelul, tocul, culoarea.

Ai vrea să revii pe sticlă?

Nu mi s-a propus să revin în televiziune. Dacă aș avea o ofertă categoric nu aș accepta să prezint știri. Îmi plac emisiunile interactive. Un talk show împărțit pe mai multe teme, care să nu plictisească, ar fi perfect pentru mine. Din păcate acum la televizor e prea multă politică și vezi aceleași fețe peste tot.

#usideschise Radmila Popovici: discriminare în domeniu, relația cu tata și drumul către a scrie

O discuție despre tinerețe fără bătrânețe cu o poetă autentică din Moldova. Radmila Popovici ne împărtășește secretele ei de a fi creativă și cel mai important, ne învață cum să ne împrietenim cu scrisul. Ne-am obișnuit să vânăm perfecțiunea și să ignorăm umanul. Trăim viața la repezeală fără a ne opri la prezent. Nu discutăm despre subiectele tabu, cum ar fi rolul adevărat al femeii în societate, și lăsăm feminismul să preia locul feminității. Astăzi la #usideschise, cu Aura, lăsăm viața să curgă natural la Complexul Turistic Costești.

#mamasita: Lilia Dediu – “Am mers la maternitate crezând că o să-mi țin puiul în brațe, dar…!”

Lilia Dediu, femeia care a reușit să-și regăsescă echilibrul după pierderea unui copil. Nu a fost un drum ușor, a avut nevoie de mult timp, susținere și grijă din partea oamenilor dragi pentru a nu se izola cu totul. O mamă pentru care familia este totul, îi pune mereu pe prim plan și se străduie să fie prezentă mereu când este nevoie de ea.

Azi la #mamasita cu Olesea Svecla avem o femeie fenomenală!

Visezi la o vacanță de vis cu un buget optim? Atunci acest articol este pentru tine

Atunci când planifici o călătorie ai o sumedenie de întrebări legate de destinație, hotel, deservire, atracții turistice, siguranță, confort etc. De aceea, îți recomandăm să optezi pentru o agenție de turism care îți poate răspunde la toate întrebările și poate să-ți organizeze vacanța de vis cu un buget optim.

Excellence Travel Concierge are peste 16 ani de experiență în turism, iar  punctele forte sunt atitudinea față de clienți, calitatea serviciilor și responsabilitatea asumată pentru fiecare client care apelează la serviciile agenției, menținând, în același timp, prețurile accesibile.

Suntem obișnuiți cu agențiile turistice care vând în masă: spui ce buget ai, când și unde vrei să pleci și primești lista de hoteluri care se încadrează în buget stabilit. Companiile turistice de tip concierge, precum Excellence Travel Concierge, sunt un concept relativ nou și diferă de cel tradițional.

Probabil vă întrebați cum își planifică vacanța călătorii gurmanzi? Răspunsul e simplu, ei apelează la serviciile unui travel concierge, care va organiza în detalii călătoria lor.

Olga Plis este un Elite Travel Conciere și proprietara agenției de turism Excellence Travel din Republica Moldova. În cei peste 16 ani de experiență în turism, Olga a reușit să viziteze peste 40 de țări. Peste 80% dintre clienții agenției sunt cei care apelează repetat la serviciile de travel concierge. În drumul profesional, Olga a activat în diverse agenții cu renume din țară. Călătoriile sunt pasiunea ei, iar munca asiduă pentru organizarea vacanțelor la nivel superlativ, au avansat-o treptat de la poziția de manager în turism la Director General. Ulterior, Olga Plis a reușit să înființeze o agenție de turism care oferă consiliere în turism și organizează vacanțe exclusive.

”Dorințele clienților pot varia de la cerințe standarde, la extravagante, tururi personalizate și experiențe care se considerau imposibile în trecut. Din acest motiv, în companie lucrează doar persoane cu experiență, care au autoritate în domeniul managementului și turismului. Pentru managerii Excellence Travel nu există vacanță prea complicată sau imposibil de realizat.”, a menționat Olga Plis.

Excellence Travel Concierge prestează o gamă largă de servicii. Vă prezentăm doar câteva:

✔️bilete avia
✔️business deplasări
✔️servicii individuale
✔️servicii turistice
✔️cazare
✔️organizarea evenimentelor
✔️organizarea tururilor de Relax & Spa
✔️turism balnear

”Noi promovăm serviciile de calitate și înțelegem importanța relaxării în timpul vacanțelor. Locațiile și activitățile recomandate de noi sunt cele mai bune de pe piață și corespund valorilor agenției noastre. Noi apreciem și promovăm restaurantele, hotelurile și atracțiile turistice care și-au demonstrat valoare și unicitatea în timp.

Serviciile noastre de concierge sunt asigurate de o echipă de profesioniști care vor putea îndeplini orice dorință, indiferent de cât de neobișnuită este. Activăm 24/7 și suntem gata mereu să vă ascultăm, să oferim consiliere și să acționăm.”, a mai adăugat Olga Plis.

În mai puțin de o lună copii vor avea vacanța de Paște. Temperaturile blânde din acea perioadă vă oferă posibilitatea să alegeți între mai multe destinații, Turcia, Egipt, Dubai sau Europa cu zbor direct din Chișinău.

Fiecare destinație are farmecul său și e greu să alegi doar una. Am pregătit câteva caracteristici de care să ții cont când decizi unde să petreci vacanța de Paște împreună cu cei dragi.

EGIPT – a devenit o destinație actuală pe tot parcursul anului. Marea azurie, recife de corali, scufundările, excursiile istorice și prețurile atractive aduc turiștii de pretutindeni.

TURCIA – nu e doar despre plaje magnifice scăldate de 4 mări. E și despre Pamukkale, Cappadocia, temple antice, legende mitologice și shopping reușit.

DUBAI – este un must have pentru cei care apreciază cultura arabă, confortul, luxul și extravaganța. Unul dintre cele mai bogate orașe din lume, te cucerește prin arhitectura, zgârie norii din cartea recordurilor și diversitate oamenilor care-l vizitează.

EUROPA – Italia, Franța, Spania și Portugalia pot fi explorate la infinit și tot nu vei reuși să vă bucurați de tot ce oferă aceste țări.

Pentru mai multe detalii, puteți apela la numărul de telefon: 069702611, lăsa un mesaj pe pagina de Facebook/Instagram : @excellence_travel_moldova sau ne puteți vizita pe adresa str. V.Alecsandri 105, or. Chișinău

Dieta grecească, ideală în sezonul cald
Articolul anterior
Moldova, lider în topul ţărilor cu cele mai multe prostituate
Articolul următor