Alina Scripnik:”Machiajul este arta care o posed de la 12 ani”

Este unul dintre make-up artiștii cu adevărat talentați de la noi din țară. Cu toate că are doar 22 de ani, a reușit să demonstreze că talentul și munca nu depind de vârstă. Reușește să facă nu  doar un simplu machiaj, ci o adevărată operă de artă în doar 13 minute. Despre cât de greu sau ușor este să profesezi ca make-up artist, ne spune Alina Scripnik.

separator

1. Cum a luat naștere pasiunea pentru make-up?

Probabil vine din pasiunea pentru desen și pictură. Apoi, pentru că de mică îmi plăcea să arăt bine și să fiu machiată, poate de aici a apărut dorința de a mă ocupa cu make-upul.

2. Cum s-a transformat hobby-ul  în meserie?

Nu am planificat să fac din machiaj o meserie, cred că acest lucru a apărut treptat, fără să-mi dau seama. Deși aveam doar 12 ani, am decis să lucrez, pentru că îmi plăcea ceea ce fac și pentru că situația în familie era cam grea.

3. Cred că ți-a fost cam greu la început? Erai doar un copil…

Erau momente când priveam pe fereastră și vedeam copii de seama mea care se jucau, iar eu trebuia să plec la muncă. Dar acest lucru m-a maturizat și m-a făcut mai puternică.

4. Câte femei ai machiat de-a lungul activității tale?

În cei 9 ani de când profesez ca make-up artist, am lucrat cu peste 600 de femei. Am reușit să ating acest număr, deoarece sunt o persoană care nu lucrează cronometrat. Uneori reușesc să fac un machiaj în doar 13 minute.

5. Ce se întamplă atunci când o clienta îți cere un machiaj care nu i se potrivește?

Mă strădui să-i expun motivele de ce nu îi recomand respectivul machiaj. Îi ofer variante pe care eu le consider mai potrivite, iar dacă totuși ea își dorește să experimenteze un anumit machiaj și consideră că se va simți bine cu machiajul respectiv, într-un final, fac așa cum vrea ea.

6. Ai participat la multe concursuri, care din ele este cel mai important pentru tine?

Cel mai important și de care sunt mândră este concursul din Rusia,  unde am ocupat  locul întâi și un grant pri. Cu regret nu prea îmi place să particip la concursurile desfășurate în Moldova.

7. Există un lucru la care ții cel mai mult?

Geanta mea de machiaj, care o am de la 12 ani. Acesta a fost un cadou primit de la mama mea cu ocazia zilei de naștere.

8. Știu că te căsătorești. Ce vei face după?..

În primul rând îmi voi schimba locul de trai, plec în România. Însă pe plan profesional nu am de gând să schimb nimic, voi lucra și acolo ca make-up artist.

9. Te văd foarte fericită, atunci când vorbești despre viitorul soț. Cum a reușit să te cucerească?

Prin faptul că a fost foarte atent și drăguț cu mine. M-a respectat mereu și mi-a demonstrat că mă iubește foarte mult. Alături de el sunt fericită și împlinită, iar acest lucru îmi este deajuns.

10. Ai machiat vedete autohtone?

Da. Maria Iliuț, Nelly Ciobanu, Cătălina Rusu… sunt doar câteva dintre vedetele care au fost machiate de mine. Cu cele mai multe din ele am lucrat încă de la începutul carierei.

11. Cum te vezi în viitor?

În plan profesional nu am de gând să schimb nimic, chiar dacă mi-aș dori să-mi întemeiez propria Academie de Machiaj, unde eu să activez ca profesor. Pe plan personal însă, mă văd o soție și o mama iubitoare.

Text: Iulia Arnaut

#usideschise Radmila Popovici: discriminare în domeniu, relația cu tata și drumul către a scrie

O discuție despre tinerețe fără bătrânețe cu o poetă autentică din Moldova. Radmila Popovici ne împărtășește secretele ei de a fi creativă și cel mai important, ne învață cum să ne împrietenim cu scrisul. Ne-am obișnuit să vânăm perfecțiunea și să ignorăm umanul. Trăim viața la repezeală fără a ne opri la prezent. Nu discutăm despre subiectele tabu, cum ar fi rolul adevărat al femeii în societate, și lăsăm feminismul să preia locul feminității. Astăzi la #usideschise, cu Aura, lăsăm viața să curgă natural la Complexul Turistic Costești.

#mamasita: Lilia Dediu – “Am mers la maternitate crezând că o să-mi țin puiul în brațe, dar…!”

Lilia Dediu, femeia care a reușit să-și regăsescă echilibrul după pierderea unui copil. Nu a fost un drum ușor, a avut nevoie de mult timp, susținere și grijă din partea oamenilor dragi pentru a nu se izola cu totul. O mamă pentru care familia este totul, îi pune mereu pe prim plan și se străduie să fie prezentă mereu când este nevoie de ea.

Azi la #mamasita cu Olesea Svecla avem o femeie fenomenală!

Visezi la o vacanță de vis cu un buget optim? Atunci acest articol este pentru tine

Atunci când planifici o călătorie ai o sumedenie de întrebări legate de destinație, hotel, deservire, atracții turistice, siguranță, confort etc. De aceea, îți recomandăm să optezi pentru o agenție de turism care îți poate răspunde la toate întrebările și poate să-ți organizeze vacanța de vis cu un buget optim.

Excellence Travel Concierge are peste 16 ani de experiență în turism, iar  punctele forte sunt atitudinea față de clienți, calitatea serviciilor și responsabilitatea asumată pentru fiecare client care apelează la serviciile agenției, menținând, în același timp, prețurile accesibile.

Suntem obișnuiți cu agențiile turistice care vând în masă: spui ce buget ai, când și unde vrei să pleci și primești lista de hoteluri care se încadrează în buget stabilit. Companiile turistice de tip concierge, precum Excellence Travel Concierge, sunt un concept relativ nou și diferă de cel tradițional.

Probabil vă întrebați cum își planifică vacanța călătorii gurmanzi? Răspunsul e simplu, ei apelează la serviciile unui travel concierge, care va organiza în detalii călătoria lor.

Olga Plis este un Elite Travel Conciere și proprietara agenției de turism Excellence Travel din Republica Moldova. În cei peste 16 ani de experiență în turism, Olga a reușit să viziteze peste 40 de țări. Peste 80% dintre clienții agenției sunt cei care apelează repetat la serviciile de travel concierge. În drumul profesional, Olga a activat în diverse agenții cu renume din țară. Călătoriile sunt pasiunea ei, iar munca asiduă pentru organizarea vacanțelor la nivel superlativ, au avansat-o treptat de la poziția de manager în turism la Director General. Ulterior, Olga Plis a reușit să înființeze o agenție de turism care oferă consiliere în turism și organizează vacanțe exclusive.

”Dorințele clienților pot varia de la cerințe standarde, la extravagante, tururi personalizate și experiențe care se considerau imposibile în trecut. Din acest motiv, în companie lucrează doar persoane cu experiență, care au autoritate în domeniul managementului și turismului. Pentru managerii Excellence Travel nu există vacanță prea complicată sau imposibil de realizat.”, a menționat Olga Plis.

Excellence Travel Concierge prestează o gamă largă de servicii. Vă prezentăm doar câteva:

✔️bilete avia
✔️business deplasări
✔️servicii individuale
✔️servicii turistice
✔️cazare
✔️organizarea evenimentelor
✔️organizarea tururilor de Relax & Spa
✔️turism balnear

”Noi promovăm serviciile de calitate și înțelegem importanța relaxării în timpul vacanțelor. Locațiile și activitățile recomandate de noi sunt cele mai bune de pe piață și corespund valorilor agenției noastre. Noi apreciem și promovăm restaurantele, hotelurile și atracțiile turistice care și-au demonstrat valoare și unicitatea în timp.

Serviciile noastre de concierge sunt asigurate de o echipă de profesioniști care vor putea îndeplini orice dorință, indiferent de cât de neobișnuită este. Activăm 24/7 și suntem gata mereu să vă ascultăm, să oferim consiliere și să acționăm.”, a mai adăugat Olga Plis.

În mai puțin de o lună copii vor avea vacanța de Paște. Temperaturile blânde din acea perioadă vă oferă posibilitatea să alegeți între mai multe destinații, Turcia, Egipt, Dubai sau Europa cu zbor direct din Chișinău.

Fiecare destinație are farmecul său și e greu să alegi doar una. Am pregătit câteva caracteristici de care să ții cont când decizi unde să petreci vacanța de Paște împreună cu cei dragi.

EGIPT – a devenit o destinație actuală pe tot parcursul anului. Marea azurie, recife de corali, scufundările, excursiile istorice și prețurile atractive aduc turiștii de pretutindeni.

TURCIA – nu e doar despre plaje magnifice scăldate de 4 mări. E și despre Pamukkale, Cappadocia, temple antice, legende mitologice și shopping reușit.

DUBAI – este un must have pentru cei care apreciază cultura arabă, confortul, luxul și extravaganța. Unul dintre cele mai bogate orașe din lume, te cucerește prin arhitectura, zgârie norii din cartea recordurilor și diversitate oamenilor care-l vizitează.

EUROPA – Italia, Franța, Spania și Portugalia pot fi explorate la infinit și tot nu vei reuși să vă bucurați de tot ce oferă aceste țări.

Pentru mai multe detalii, puteți apela la numărul de telefon: 069702611, lăsa un mesaj pe pagina de Facebook/Instagram : @excellence_travel_moldova sau ne puteți vizita pe adresa str. V.Alecsandri 105, or. Chișinău

Cotlet de miel cu ierburi aromatice
Articolul anterior
Colecția Oscar de la Renta 2013
Articolul următor