Alina Scripnik:”Machiajul este arta care o posed de la 12 ani”

Este unul dintre make-up artiștii cu adevărat talentați de la noi din țară. Cu toate că are doar 22 de ani, a reușit să demonstreze că talentul și munca nu depind de vârstă. Reușește să facă nu  doar un simplu machiaj, ci o adevărată operă de artă în doar 13 minute. Despre cât de greu sau ușor este să profesezi ca make-up artist, ne spune Alina Scripnik.

separator

1. Cum a luat naștere pasiunea pentru make-up?

Probabil vine din pasiunea pentru desen și pictură. Apoi, pentru că de mică îmi plăcea să arăt bine și să fiu machiată, poate de aici a apărut dorința de a mă ocupa cu make-upul.

2. Cum s-a transformat hobby-ul  în meserie?

Nu am planificat să fac din machiaj o meserie, cred că acest lucru a apărut treptat, fără să-mi dau seama. Deși aveam doar 12 ani, am decis să lucrez, pentru că îmi plăcea ceea ce fac și pentru că situația în familie era cam grea.

3. Cred că ți-a fost cam greu la început? Erai doar un copil…

Erau momente când priveam pe fereastră și vedeam copii de seama mea care se jucau, iar eu trebuia să plec la muncă. Dar acest lucru m-a maturizat și m-a făcut mai puternică.

4. Câte femei ai machiat de-a lungul activității tale?

În cei 9 ani de când profesez ca make-up artist, am lucrat cu peste 600 de femei. Am reușit să ating acest număr, deoarece sunt o persoană care nu lucrează cronometrat. Uneori reușesc să fac un machiaj în doar 13 minute.

5. Ce se întamplă atunci când o clienta îți cere un machiaj care nu i se potrivește?

Mă strădui să-i expun motivele de ce nu îi recomand respectivul machiaj. Îi ofer variante pe care eu le consider mai potrivite, iar dacă totuși ea își dorește să experimenteze un anumit machiaj și consideră că se va simți bine cu machiajul respectiv, într-un final, fac așa cum vrea ea.

6. Ai participat la multe concursuri, care din ele este cel mai important pentru tine?

Cel mai important și de care sunt mândră este concursul din Rusia,  unde am ocupat  locul întâi și un grant pri. Cu regret nu prea îmi place să particip la concursurile desfășurate în Moldova.

7. Există un lucru la care ții cel mai mult?

Geanta mea de machiaj, care o am de la 12 ani. Acesta a fost un cadou primit de la mama mea cu ocazia zilei de naștere.

8. Știu că te căsătorești. Ce vei face după?..

În primul rând îmi voi schimba locul de trai, plec în România. Însă pe plan profesional nu am de gând să schimb nimic, voi lucra și acolo ca make-up artist.

9. Te văd foarte fericită, atunci când vorbești despre viitorul soț. Cum a reușit să te cucerească?

Prin faptul că a fost foarte atent și drăguț cu mine. M-a respectat mereu și mi-a demonstrat că mă iubește foarte mult. Alături de el sunt fericită și împlinită, iar acest lucru îmi este deajuns.

10. Ai machiat vedete autohtone?

Da. Maria Iliuț, Nelly Ciobanu, Cătălina Rusu… sunt doar câteva dintre vedetele care au fost machiate de mine. Cu cele mai multe din ele am lucrat încă de la începutul carierei.

11. Cum te vezi în viitor?

În plan profesional nu am de gând să schimb nimic, chiar dacă mi-aș dori să-mi întemeiez propria Academie de Machiaj, unde eu să activez ca profesor. Pe plan personal însă, mă văd o soție și o mama iubitoare.

Text: Iulia Arnaut

Cotlet de miel cu ierburi aromatice
Articolul anterior
Colecția Oscar de la Renta 2013
Articolul următor
Alte articole interesante