Cum a depășit Nata Albot depresia…sau la ce să te aștepți când o iei de la zero într-o țară străină.

În cadrul unui interviu, oferit pentru revista 15 minute, Nata n-a ascuns faptul că, odată ajunsă în Canada, a gustat din pâinea dar și sarea unui nou început. Chiar dacă a intuit acest lucru, i-a fost greu să conștientizeze că într-o țară străină pe nimeni nu interesează ce-ai făcut la tine acasă.

separator

”Da, a fost un moment dificil, când am primit câteva palme. Noroc că-s mare și nu mă las eu, cu una cu două, doborâtă de câteva palme. Am descoperit că nu pot trece peste asta de una singură, că trebuie să comunic cu oameni corecți. Și am avut norocul să mă îndrăgostesc de moldoveni, din nou.”

Cum a depășit Nata Albot depresia…sau la ce să te aștepți când o iai de la zero într-o țară străină.

Depresia a venit de la descoperirea că ei, quebecois, discriminează emigranții, că nu te bagă în seamă, cu tot bagajul tău de experiență. Că studiile și victoriile profesionale se egalează acolo aproape cu zero, dacă nu ai experiență locală. Apoi, am tras o gură de aer rece canadian și mi-am zis, hop, sunt o norocoasă, am șansa, cu copii, cu omul drag, să iau totul de la zero…”

În această lună,  Nata Albot s-a înscris la facultate, învață franceza, speră să obțină un certificat în jurnalism, iar pentru suflețel, organizează evenimente  marca Koolture Tricolore la Montreal.

Cum a depășit Nata Albot depresia…sau la ce să te aștepți când o iai de la zero într-o țară străină.

De ce Marianna Petrenko nu vrea să apară în fața publicului?
Articolul anterior
Iată cine este tatăl copilului Annei Lesko!
Articolul următor
Alte articole interesante