Droguri, alcool și premii Grammy. Totul despre viața lui Amy Winehouse

A avut o viață controversată chiar de când a început să fie recunoscută internațional. Melodia „Rehab”, cântată de ea, parcă prevestea ce i se va întâmpla în viitor: drogurile și alcoolul reușind să o îndepărteze de publicul pe care l-a iubit extrem de mult.

separator
amy

A fost prima cântăreață britanică care a reușit să câștige cinci premii Grammy pentru albumul „Back  to Black.

Drogurile și cariera- începutul

amy-winehouse-before-drugsNăscută pe 14 septembrie 1983, la Londra, Amy Winehouse a optat pentru muzică încă de mică. La doar 10 ani face deja parte dintr-o formație de rap, iar la 12 ani, începe să frecventeze cursurile Școlii de Actorie „Sylvia Young”.

Apo,i fost exmatriculată de la școală după ce și-a făcut un piercing în nas, iar doi ani mai târziu, începe să consume droguri.

La 16 ani reușește să impresioneze cu vocea ei puternică și i se oferă un contract. Stilul ei era diferit, proaspăt – o combinație de elemente jazz, soul și rhythm and blues.

Succesul…

… vine la 23 de ani, odată ce „Back to Black”, cel de-al doilea și ultimul său album, o propulsează în vârful topurilor muzicale. Amy a fost recompensată cu 5 premii Grammy, fiind numită „cea mai bună interpretă a anului”.

646x404 images
amywinehouse4

Declinul…

Cântăreața a început să slăbească îngrijorător de mult. Nici chiar relația acestea cu Blake Fielder-Civil nu a ajutat-o să-și revină. Ba din contra, tatăl artistei a declarat că anume Blake a fost cel care a împins-o să se drogheze.

Cei doi s-au căsătorit în 2007, cu toate că rudele erau împotrivă și s-au internat împreună într-o clinică, pentru a scăpa de dependența de heroină și cocaină.

Însă căsnicia cu Blake a durat doar doi ani.

1345231000_44_1600

Frica de moarte…

Deși a fost diagnosticată cu emfizem pulmonar, nu a renunțat la vicii și apărea din ce în ce mai des amețită în fața fanilor sau a jurnaliștilor.

În 2008, mama artistei mărturisește că trăiește cu teama că fiica ei ar putea muri oricând. „Știu de mult timp că fata mea are probleme și sunt conștientă că ar putea muri în mai puțin de un an. O privim toți cum se sinucide lent”, spunea Janis Winehouse.

1 2 Amy Winehouse continues tour in Denmark with her husband

Un ultim semnal de avertizare

Înainte de moartea ei tragică la doar 27 ani, vedeta și părinții au discutat despre alegerea unui cimitir.

Amy Winehouse a murit în 2011, iar cauza ar fi fost o intoxicaţie cu alcool.

text: Iulia Arnaut

alte Articole interesante