Ecaterina Lica: Frumusețea trebuie tratată în complex

Invidiată de multe femei și adorată de altele care i-au devenit în timp cliente fidele. Suplă, fragilă și discretă, cucerește prin frumusețe, sinceritate și printr-o poveste de viață emoționantă. A visat enorm la propria afacere, iar acum are curajul să facă doi pași înainte. Are o fiică adolescentă care îi este mai degrabă prietenă și crede că a ajuns să cunoască adevărata armonie care creează echilibrul perfect între meseria de suflet și familie. Unul dintre cei mai apreciați doctori de frumusețe își deschide astăzi inima pentru toate cititoarele unica.md.

separator
 

Ador ceea ce fac. Am visat foarte mult timp la propria afacere. Lucrând în calitate de medic-cosmetolog îmi făceam deja planuri despre organizarea unei afaceri. Nu a fost o decizie uşoară să-mi deschid propriul centru de frumusețe. A fost nevoie de mult curaj și de mulţi bani. Dar şi mai mult a contat încrederea. La momentul potrivit, o persoană a cărei părere conta pentru mine mi-a insuflat încredere în propriile forţe. Şi atunci m-am decis.

iStawer_2014_13

Visam la un centru de frumuseţe diferit de multe altele. În  multe centre din Capitală  se  făceau doar proceduri cosmetologice. Or, eu îmi doream ceva mult mai complex. O combinaţie între proceduri şi frizerie, manichiură, machiaj, etc. Imi doream un centru comod pentru clienţi. Ştiu ce înseamnă  timpul. Femeile sunt tot mai ocupate şi au tot mai puţin timp să alerge dintr-o parte în alta. De aceea am concentrat toate serviciile necesare.

Am fost ajutată de toată lumea. Am luat credite. Într-un an am întors toate datoriile. Acum am mulți clienți. Iar o parte foarte mare dintre ei au ajuns la mine datorită unica.md. Atunci când mi-am lansat afacerea am decis să apelez  la cea mai citită revistă online pentru femei. Și acum pot spune cu mâna pe inimă că a fost una dintre cele mai bune decizii. Clienții nu au venit chiar din start. Însă peste cinci-șase luni am văzut efectele colaborării cu unica.md. Avem parteneriate  în proiecte de succes. Până acum am avut cliente din toate colțurile lumii care au văzut materiale realizate în clinica mea. A fost și este cea mai bună metodă de promovare.

1a

Ulterior am depășit cadrul de frumusețe. După un timp am văzut zeci de femei care veneau la clinică și făceau proceduri de înfrumusețare, dar tot aveau ochii foarte triști și frământări pe interior. Atunci am decis că doar ceea ce oferim noi e puțin și am angajat și un psiholog. Din păcate femeile noastre fug încă de așa serviciu, dar sunt sigură că pe viitor va avea mare succes.

Clientele îmi sunt devotate deoarece toate produsele și procedurile le testez mai întâi pe mine. De aceea recomand totul cu încredere. Pot spune chiar că cheia frumuseții și tinereții sunt procedurile de înfrumusețare făcute la timp.

Istawer_68

Acum, la distanța de peste un an am reușit să mă extind. Zilele acestea voi deschide în clinica mea și un cabinet medical. La parter vor rămâne salonul de frumusețe și cel de cosmetologie, iar la primul etaj clienții vor butea beneficia de consultațiile mele în calitate de medic-dermatolog. Tot aici voi face proceduri mai mult medicale.

10690037_947862518591412_4699004601749361327_n

Planurile mele nu se opresc aici. În curând vom deschide o academie de frumusețe, unde toți doritorii vor putea învăța tot ce ține de cosmetologie, masaj, manichiură, etc. Grupurile vor fi mici, însă, toți participanții vor avea parte de foarte multe ore practice și vor putea învăța totul la propriu și nu doar teorie.

TC (10)

Mai complicat a fost să combin afacerea cu timpul petrecut cu fiica mea, care este o adolescentă de 14 ani.  După deschiderea afacerii, un an de zile am fost zi de zi la muncă. Am avut noroc că este un copil extrem de înțelegător și nu mi-a reproșat nimic chiar dacă i-am lipsit. Mă ajută enorm. Și-a asumat rolul de gospodină a casei. Face ordine și mă alintă cu cele mai delicioase mâncăruri. Este extrem de iscusită în ale gătitului și mereu alege să expună în practică cele mai complicate rețete. Îi place să gătească încă de la 4-5 anișori. Nu se dezlipea de bunica atunci când ea făcea plăcinte și participa activ la întreg procesul.

Istawer_56

Am fugit de rolul de mamă autoritară. Îmi cresc singură fetița de când ea avea opt ani. Am încercat mereu să am o relație de prietenie cu ea. Îi cer sfaturi și îi ascult cu mare atenție părerile. Este și cel mai bun critic al meu pentru că mereu îmi spune adevărul în față. Am avut un mare ajutor și din partea părinților care locuiesc împreună cui noi. Ei m-au ajutat să depășesc un divorț. Am făcut acest pas pentru că nu-mi doream ca fiica mea să vadă zi de zi un model de familie infect. Nu vroiam să creadă că așa trebuie să trăiască o femeie, că acestea sunt tiparele.

iStawer_2014_466

Greu de crezut, dar uneori am și eu timp liber. De obicei în așa momente prefer să citesc. Mă relaxez brodând, doar că nu prea am timp pentru asta. Mai ies cu prietenele în oraș. Îmi place să combin utilul cu plăcutul. Cel puțin de două ori pe an plec la congrese, iar încă de două ori pe an merg la stagiuni. Și atunci neapărat îmi rezervez timp pentru a descoperi locuri noi. Cel puțin o dată în an merg cu fiica în vacanță. La toamnă vom avea o escapadă  în Grecia.

TC (2)

Am crezut cu tărie în visul meu. Am riscat nu doar în profesie, dar și în viața personală. Întreaga experiență mi-a dat curajul să spun cu inima deschisă că orice femeie poate găsi calea spre realizare. Nu este o poveste, este mult curaj și multă experiență.

Visezi la o vacanță de vis cu un buget optim? Atunci acest articol este pentru tine

Atunci când planifici o călătorie ai o sumedenie de întrebări legate de destinație, hotel, deservire, atracții turistice, siguranță, confort etc. De aceea, îți recomandăm să optezi pentru o agenție de turism care îți poate răspunde la toate întrebările și poate să-ți organizeze vacanța de vis cu un buget optim.

Excellence Travel Concierge are peste 16 ani de experiență în turism, iar  punctele forte sunt atitudinea față de clienți, calitatea serviciilor și responsabilitatea asumată pentru fiecare client care apelează la serviciile agenției, menținând, în același timp, prețurile accesibile.

Suntem obișnuiți cu agențiile turistice care vând în masă: spui ce buget ai, când și unde vrei să pleci și primești lista de hoteluri care se încadrează în buget stabilit. Companiile turistice de tip concierge, precum Excellence Travel Concierge, sunt un concept relativ nou și diferă de cel tradițional.

Probabil vă întrebați cum își planifică vacanța călătorii gurmanzi? Răspunsul e simplu, ei apelează la serviciile unui travel concierge, care va organiza în detalii călătoria lor.

Olga Plis este un Elite Travel Conciere și proprietara agenției de turism Excellence Travel din Republica Moldova. În cei peste 16 ani de experiență în turism, Olga a reușit să viziteze peste 40 de țări. Peste 80% dintre clienții agenției sunt cei care apelează repetat la serviciile de travel concierge. În drumul profesional, Olga a activat în diverse agenții cu renume din țară. Călătoriile sunt pasiunea ei, iar munca asiduă pentru organizarea vacanțelor la nivel superlativ, au avansat-o treptat de la poziția de manager în turism la Director General. Ulterior, Olga Plis a reușit să înființeze o agenție de turism care oferă consiliere în turism și organizează vacanțe exclusive.

”Dorințele clienților pot varia de la cerințe standarde, la extravagante, tururi personalizate și experiențe care se considerau imposibile în trecut. Din acest motiv, în companie lucrează doar persoane cu experiență, care au autoritate în domeniul managementului și turismului. Pentru managerii Excellence Travel nu există vacanță prea complicată sau imposibil de realizat.”, a menționat Olga Plis.

Excellence Travel Concierge prestează o gamă largă de servicii. Vă prezentăm doar câteva:

✔️bilete avia
✔️business deplasări
✔️servicii individuale
✔️servicii turistice
✔️cazare
✔️organizarea evenimentelor
✔️organizarea tururilor de Relax & Spa
✔️turism balnear

”Noi promovăm serviciile de calitate și înțelegem importanța relaxării în timpul vacanțelor. Locațiile și activitățile recomandate de noi sunt cele mai bune de pe piață și corespund valorilor agenției noastre. Noi apreciem și promovăm restaurantele, hotelurile și atracțiile turistice care și-au demonstrat valoare și unicitatea în timp.

Serviciile noastre de concierge sunt asigurate de o echipă de profesioniști care vor putea îndeplini orice dorință, indiferent de cât de neobișnuită este. Activăm 24/7 și suntem gata mereu să vă ascultăm, să oferim consiliere și să acționăm.”, a mai adăugat Olga Plis.

În mai puțin de o lună copii vor avea vacanța de Paște. Temperaturile blânde din acea perioadă vă oferă posibilitatea să alegeți între mai multe destinații, Turcia, Egipt, Dubai sau Europa cu zbor direct din Chișinău.

Fiecare destinație are farmecul său și e greu să alegi doar una. Am pregătit câteva caracteristici de care să ții cont când decizi unde să petreci vacanța de Paște împreună cu cei dragi.

EGIPT – a devenit o destinație actuală pe tot parcursul anului. Marea azurie, recife de corali, scufundările, excursiile istorice și prețurile atractive aduc turiștii de pretutindeni.

TURCIA – nu e doar despre plaje magnifice scăldate de 4 mări. E și despre Pamukkale, Cappadocia, temple antice, legende mitologice și shopping reușit.

DUBAI – este un must have pentru cei care apreciază cultura arabă, confortul, luxul și extravaganța. Unul dintre cele mai bogate orașe din lume, te cucerește prin arhitectura, zgârie norii din cartea recordurilor și diversitate oamenilor care-l vizitează.

EUROPA – Italia, Franța, Spania și Portugalia pot fi explorate la infinit și tot nu vei reuși să vă bucurați de tot ce oferă aceste țări.

Pentru mai multe detalii, puteți apela la numărul de telefon: 069702611, lăsa un mesaj pe pagina de Facebook/Instagram : @excellence_travel_moldova sau ne puteți vizita pe adresa str. V.Alecsandri 105, or. Chișinău

Liliana Rotaru, Președinta CCF Moldova, despre dragostea de carte

De Ziua Națională a lecturii am discutat cu Liliana Rotaru, Doctor în filologie și cum mulți o cunoaștem Președinta CCF Moldova – copil, comunitate, familie. Pe lângă dragostea și grija de copii, doamna Rotaru este foarte pasionată de lectură. Ca să o descoperim mai mult în acest sens, i-am adresat câteva întrebări.

Cine v-a insuflat dragostea față de cărți?

Tatăl meu a fost un cititor avid și pasionat. A fost întotdeauna cu cartea în mână sau aproape de el. Nu mi-l amintesc altfel. Probabil, imitându-l am început să citesc.

Ce pierde un tânăr care nu citește? 

Oamenii care nu citesc pierd tare multe. Eu sper că le compensează din alte surse. Eu pot să vă spun ce câștigă cei care citesc – orizonturi mai largi de cultură, istorie, geografie, artă, relații între oameni și multe altele. Copilul câștigă o lume întreagă, poate călători, își face prieteni, trăiește adevărate aventuri alături de personaje literare și învață să înțeleagă lumea și să-și creeze relații. Pentru copilul din medii sociale dezavantajate, lectura e speranța și frumos.

Care este cartea copilăriei dvs.? 

Eu am început să citesc de foarte devreme, de la 4 ani și, desigur, gusturile mele s-au schimbat pe parcursul copilăriei. Probabil, sunt mulți oameni care, ca și mine, au trecut de la povești populare (românești și din întreaga lume) la mituri, la cărți de aventuri și apoi la clasicii literaturii românești și universale. Când eram adolescentă îmi plăceau romanele despre trecerea de la copilărie la maturitate, despre ”devenire”, așa-numitele bildungsroman. Îmi imaginam cum m-aș fi comportat într-o situație sau alta. Și acum, la maturitate îmi place această proză.

În prezent, o mare parte din oameni preferă lecturi formatoare, există riscul de a rata farmecul lecturilor beletristice? 

Lectura trebuie să răspundă nevoilor fiecărui om. Nu putem dicta ce să citească, putem recomanda doar. Și dacă cititorul preferă un anumit gen literar care îl ajută să devină o versiune a sa mai bună, e absolut OK.

Ce carte v-a influențat cel mai mult? 

Am câteva cărți preferate, dar nu mă pot opri asupra uneia. Din clasici, îmi place seria ”Comedia umană” de Balzac, îmi place poezia rusă de la începutul sec. al XX-lea, îmi place Dickens și Edgar Poe, din autorii moderni îmi plac Ian McEwan, Amor Towles, Ken Follet.

Apreciați valoarea unei cărți pe baza gustului personal sau a recomandărilor criticilor ori a prietenilor? 

Eu am câțiva scriitori preferați și de multe ori le caut cărțile. Uneori văd o referință la o carte sau autor care nu-i cunosc și mă documentez. Pot citi o recenzie la carte sau o sinopsă și dacă mă captivează, voi căuta cartea.

Cât timp dedicați lecturii? 

Eu citesc în fiecare zi, 1-2 ore, în weekend mai mult, iar în vacanță îmi ”iau” pe kindle câteva cărți.

Ce carte găsim în prezent pe noptiera dvs? 

Citesc o sagă despre o tânără evreică care este confundată cu fiica unei familii de oficiali naziști, după bombardamentul casei în care lucra menajeră. Luând identitatea tinerei moarte, protagonista are șansa de a supraviețui dar și niște riscuri enorme pentru siguranța ei fizică, dar și pentru tumultul moral. Autorul reușește să transmită conflictul ei intern între a rămâne în nouă identitate pentru a ajuta prizonierii și a fi onestă și autentică în credința și personalitatea ei.

Preferați să citiți cărți tipărite sau în format electronic? De ce? 

În ultimii 7-8 ani, de când am descoperit kindle, citesc aproape tot în format electronic, anume ca să evit kilograme de bagaj sau dilema locului pe rafturi și în dulapurile de cărți.

Ce carte ați citit de mai multe ori?

Am citit puține cărți de mai multe ori, de obicei se întâmplă când a trecut mult timp, 10 sau 20 de ani, când o carte îmi pare foarte relevantă timpului (așa am recitit 1984 de Orwell), sau am citit cartea în română sau rusă, iar acum o citesc în engleză, chiar acum am descărcate două romane ale Agatha Christie.

Vă mulțumim.

Ecaterina Lica: Secretele unui brand crescut aproape două decenii, pe care nu orice manager ți le-ar povesti

Cum e să dezvolți un brand de la zero. Cum e să înveți să gestionezi primii bani într-o afacere, astfel încât să obții nu doar satisfacția lucrului realizat bine dar și un venit. Ecaterina Lica, patroana Clinicii de Medicină Estetică “Doctor Lica”, și-a construit afacerea punând preț pe calitate, soluții inovative și feed-back pozitiv din partea pacienților. Despre povestea acestui brand, in link-ul de mai jos.

Până acum purtai greșit cerceii! Iată ce trebuie să faci cu partea de plastic!
Articolul anterior
Ce coafuri de mireasă au ales vedetele de la Hollywood!
Articolul următor