Femeia, pe placul mireselor!

A scris o cerere de concediere şi s-a făcut patroană…

separator

Este povestea de succes a Janei Cerpitiuc, directorul salonului de rochii de mireasă „L’Amica”, care şi-a irosit jumătate de viaţă în cifre, până a se regăsi în creaţie. Totul a început în ziua, în care a renunţat la merceologie, contabilitate şi audit. Atunci când s-a văzut într-un salon de mariaj, a înţeles că aici se simte în largul ei. Timp de 8 ani a ajutat mireselor din Moldova să-şi aleagă rochia perfectă.

Apoi şi-a dat seama că poate mai mult decât atât. A scris cerere de concediere de la salonul de mariaj, în care activa şi s-a făcut patroana unui salon de rochii de mireasă.

Se zice că visele din copilărie nu trebuiesc neglijate. Eu dintotdeauna mi-am dorit să devin designer-modelier. Am absolvit şcoala de arte, după care îmi planificam să merg la Kiev pentru continuarea studiilor, doar că părinţii m-au abătut din cale.

Am pornit afacerea,  atunci când am avut curajul să renunţ la fostul job. Nu mă vedeam nici administrator de salon de mariaj, nici contabil.

Aveam vreo 200- 300 dolari în buzunar, şi nicio idee cum să pornesc o afacere. Eram copilul Uniunii Sovietice,  lipsit de aptitudini  de întreprinzător, dar cu o dorinţă enormă de a porni ceva din loc.

Primii bani pentru salonul particular de rochii de mireasă i-am imprumutat, am luat credite. Cifra de afaceri,  de la care am pornit, a fost de 5000 de dolari. Se întâmpla în 2006. Am avut întreaga susținere a parinților, a  fiul meu și a prietenilor. Tot atunci mi-am adunat şi echipa extraordinară pe care o am și acum.

Tendinţele Dragonului…combinaţii neaşteptate în rochia de mireasă

Dacă în 2011 cele mai căutate rochii erau în nuanţe ivory, champagne, acum sunt în vogă culorile deshise. Cu excepţia rochiilor clasice, în acest an se poartă combinaţii neaşteptate de culori. Rochii albe, cu brâu roşu sau paiete verzi, rochii brodate cu aţă neagră. Miresele încă nu îndrăznesc să le procure, noi însă vom risca să le propunem câteva modele.

Cea mai ciudată rochie de mireasă

Am avut un caz neobişnuit, aş putea spune. O mireasă şi-a văzut rochia  în ziua nunţi! Fata muncea în Italia şi mi-a expediat prin skype mărimile şi modelul dorit.


Nunta era programată în două săptămâni. Mireasa şi-a văzut rochia în schiţe doar la prima probă. În variantă finală – cu jumătate de oră înainte de a ajunge în faţa altarului. Tremuram toţi, de la mireasă, la fiecare meşter care a lucrat la rochie. I se potrivea perfect.

Jana Cerpitiuc este doamna care bucură miresele. N-a putut evita un divorţ, dar şi-a promis că va mai îmbrăca o dată o rochie de mireasă.

Cel mai probabil se va întâmpla în 2012. La cei 40 de ani se visează într-o rochie modestă de ceremonie, lungă, cream, fără voal.

 

Nicu Țărnă: „Nu sunt curvar sunt afemeiat!”
Articolul anterior
Cindy Wanda la „Divino Club”- mica Italie din inima Moldovei!
Articolul următor
Alte articole interesante