Grace Kelly – prințesa născută la Hollywood!

Una dintre cele mai admirate femei din lume, Grace Patricia Kelly, a rămas până în zilele noastre un simbol al eleganței și frumuseței. Anume ea a fost cea care a surmontat elita cinematografică, ajungând să obțină puterea și gloria roialității adevărate.

separator
1 2 12

Născută pe 12 noiembrie 1929, în Philadelphia, Grace a călcat pe urmele părinților și a unchiului său, dramaturg și câștigător al premiului Pulitzer.

3La vârsta de doar 10 ani și-a făcut debutul teatral într-o producție din Philadelphia, urmând ca în adolescență să i-a calea cinematografiei până în New York. Astfel, prin forțe proprii și o situație financiară fondată pe frumusețea ei, Grace Kelly a început să lucreze ca model la Academia Americană de Artă Dramatică.

Modestia și hotărârea de a reuși ca actriță au inspirat-o pe tânăra Grace Kelly să refuze la începutul carierei, roluri care ar fi portretizat-o ca „starletă” sau „divă”.

Grace Kelly și cariera

Debutul și l-a făcut în piesa „The Father” a lui August Strindberg, urmând apoi rolul în „Western High Noon” (’52) și proba dată pentru „Taxi”.

Rezultatul a fost un contract pe șapte ani cu MGM și o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar. În 1954, Grace Kelly realizează interpretări de excepție în filme precum „Dial M for Murder” și magistralul „Rear Window”, ambele purtând amprenta lui Alfred Hitchcock.

16

17 18

În urma prestației din „The Country Girl”, Grace Kelly a fost compensată cu un Oscar pentru cea mai bună actriță.

În 1955, Kelly acceptă din nou rolul de muză și actriță pentru Hitchcock în „To Catch a Thief”, iar în timpul filmărilor îl cunoaște pe Prințul Rainier al III-lea de Monaco, cei doi începând o frumoasă poveste de dragoste.

Prințesa Grace de Monaco

11În 1956, Grace anunță public logodna cu Rainier și sfârșitul carierei de actriță. Mai apoi urmează o nuntă ca-n povești și o viață regală. Astfel, a devenit prințesă de Monaco și a dus o viață ca-n basme până la sfârșitul ei tragic.

Împreună cu Rainier a avut trei copii : Caroline, Albert și Stephanie pe care i-a crescut cu multă dragoste și i-a educat în stilul casei regale. Din păcate, sfârșitul ei a survenit brusc și tragic pe 14 septembrie 1982, în urma unui accident de mașină din cauza unui accident cerebral suferit în timp ce se afla la volan.

Grace Kelly – „the icon of beauty”

Stilul bine definit este cel care a făcut-o pe Grace Kelly favorita Hollywood-ului și a lumii întregi.

Tânăra Kelly a reușit să îmbine perfect imaginea de femeie sexy și atractivă, plus că a avut curajul să de-a o nota de eleganță și rafinament fiecărei piese vestimentare pe care o îmbrăca. Astfel ajunge să simbolizeze clasicul, atât în viața reală, cât și pe ecrane.

6 4 5

Grace Kelly a devenit cunoscută pentru stilul impecabil și gustul bine dezvoltat către rochiile și costumele semnate de casele de modă franțuzești din liniile haute couture.

15După primirea titlului de prințesă de Monaco, Grace Kelly și-a asumat rolul de persoană publică și a abordat o garderobă potrivită noului statut. A reușit să îmbrățișeze călduros și elegant lumea modei, afirmând căt este de „important să vezi mai întai persoana și mai apoi hainele”.

Lăsând în urmă o viață dedicată cinematografiei, Grace Kelly a câștigat admirația tuturor, renunțând la cariera clădită cu efort, pentru a-și urma destinul și soțul. Iar în acest tempou Grace Kelly s-a folosit de poziția înaltă și admirația milioanelor de fani, pentru a susține numeroase proiecte caritabile.

8 9 10

Pentru mulți, Grace Kelly este idealul absolut de frumusețe, o regină a Hollywood-ului, care a trăit mai presus de fantezie și a devenit prințesă. După mai bine de 30 de ani, stilul Grace Kelly este cel care face diferența între ea și celelalte dive ale Hollywood-ului.

text: Iulia Arnaut

La doar 7 ani lansează propria linie vestimentară!
Articolul anterior
Cele mai întâlnite mituri despre bărbați!
Articolul următor
Alte articole interesante