Hillary Clinton – hotărâtă să rămână în istorie mai mult decât soția lui Bill Clinton!

Să fii Primă Doamnă poate fi visul multor femei, însă pentru Hillary Clinton nu a fost a

separator
șa. O simplă întâmplare și o dragoste de-o viață a făcut-o soție de Președinte și Secretar de Stat.

hillary

De mică, Hillary a arătat că nu se poate mulțumi cu puțin. A făcut parte din Consiliul Elevilor, din redacția ziarului școlii și a terminat școala cu rezultate excelente: s-a clasat printre primii.

Mai apoi s-a remarcat și în Wellesley College, unde a studiat științe politice și a absolvit din nou cu brio. Hillary a fost primul student din istorie care a ținut un discurs la absolvire. Cuvântarea ei stârnind un val de aplauze care nu s-a oprit timp de 7 minute.

121020084530-07-hillary-clinton-1020-horizontal-gallery Hillary2 hillary-rodham-clinton-inca-indragostita-de-bill-dar-hotarata-sa-ramana-in-istorie-ca-mai-mult-decat-sotia_3

Evident că și la Yale, unde a fost studentă la Drept, a făcut o impresie la fel de puternică, manifestând un interes sporit pentru copiii abuzați sau cu probleme de sănătate și sociale.

La Yale l-a cunoscut pe Bill Clinton, student și el la acea vreme și s-au căsătorit. Iar în 1974 îl urmează pe Bill în Arkansas, unde a fost ales Guvernator, iar ea Primă Doamnă de Arkansas.

Între timp a condus Comisia privind Sănătatea Rurală, alocând fonduri federale pentru dezvoltarea serviciilor medicale destinate persoanele din zonele sărace, fără să afecteze onorariile medicilor.

hillary-clinton hillary-rodham-clinton-inca-indragostita-de-bill-dar-hotarata-sa-ramana-in-istorie-ca-mai-mult-decat-sotia_2_size1 images (1)

Nu a renunțat însă la profesia de avocat, dovedind că este cel puțin egalul oricărui bărbat. Iar în 1979 devine partener la o firmă prestigioasă de avocați, câștigând mai mult decât soțul ei.

În 1980, Hillary o naște pe Chelsea, singurul ei copil.

hillary-rodham-clinton-inca-indragostita-de-bill-dar-hotarata-sa-ramana-in-istorie-ca-mai-mult-decat-sotia

Campania electorală din 1992 pentru funcția de președinte al țării îl pune pentru prima oară pe Bill Clinton în fața unor acuzații de infidelitate, iar pe Hillary în fața reflectoarelor. Cuplul a apărut în emisiunea “60 minutes” pentru a nega zvonurile, iar faptul că ea și-a apărat soțul a salvat campania.

Din 1993, când Bill devine președinte, Hillary a fost o Primă Doamnă de excepție. Prima din istorie care avea studii post-universitare, prima care avea o carieră înainte de mandatul la Casa Albă și prima care a deținut un birou în Aripa de Vest. Presa a plăcut-o mult, iar stilul vestimentar și coafurile ei au fost dezbătute intens.

pppÎn 1998 apar dovezi incontestabile ale infidelității lui Bill Clinton, și chiar dacă era dezamăgită, nu a divorțat de el. În memoriile din 2003, aceasta a spus: “Această dragoste a rezistat decenii. Nimeni nu mă înțelege mai bine și nimeni nu mă face să râd cum reușește Bill. Chiar și după atâția ani, el este cea mai interesantă, energică și plină de viață persoană pe care am cunoscut-o vreodată”.

După ce au lăsat Casa Albă, cariera politică a lui Hillary a mers mai departe. Ea a câștigat cursa pentru funcția de senator, în statul New York. Iar din 2009 este Secretar de Stat în cabinetul lui Barrack Obama.

În prezent a plecat din viața politică și își revine după ce după ce i s-a descoperit un cheag de sânge în spatele urechii drepte.

text: Iulia Arnaut

Se poartă camuflajul!
Articolul anterior
S-a deschis filiala Body Slim. Profită doar azi de 60% reducere la abonament!
Articolul următor
Alte articole interesante