Ianna Novac: Trupa A.S.I.A a fost ieșirea spre toate scenele din România!

Era doar o adolescentă când a devenit membră a uneia dintre cele mai legendare trupe din România. A.S.I.A a fost proiectul care a făcut-o vedetă și despre care își amintește cu mult drag. Acum, basarbeanca Ianna Novac este soprana care cântă alături de

separator
Allessandro Safina, Francesco Napoli, Distinto, etc. Blonda de la Chișinău trăiește o adevărată poveste de succes peste Prut, alături de soțul său, tenorul Octavian Dobrotă și fiica sa Erika. Citiți un interviu acordat de către Ianna Novac pentru unica.md.

Când ai început cariera în muzică?

Am început să fac muzică de la vârsta de 3 ani (pian), însă, cariera muzicală a început la vârsta de 14 ani, când am câștigat primul premiu, la concursul”Constelația Trofeelor”.

11279993_10153554390492454_1331307363_n

Cum a început povestea ta în România?

La 16 ani cântam pe o scenă din Năvodari, unde am fost auzită de unul dintre consilierii președintelui României de atunci Emil Constantinescu. Consilierul Radu Negrei a venit și mi-a propus o bursă de studiu în România, la canto classic. Și de atunci povestea mea în România tot continuă.

Cum vezi cu ochii de acum experiența A.S.I.A?

A.S.I.A a fost pentru mine intrarea directă în showbiz-ul românesc și în cea mai populară trupă de fete din acel moment și nu numai.A fost experiența cea mai puternică, profesional vorbind, unde am învățat o grămadă de lucruri de la managerii mei din acea perioadă Adrian Ordean și Florin Ionescu. De acolo știu ce înseamnă disciplină, profesionalism și munca în lumea muzicală.

De la Pop la Opera-Pop. Cum s-a produs schimbarea?

În momentul în care am intrat în trupa A.S.I.A eu eram studentă la Conservatorul din București la secția canto classic. În paralel aveam această oportunitate să cânt și muzică pop. Îmi plăceau la fel de mult ambele genuri muzicale și chiar visam la ziua în care voi putea să abordez acest gen de muzică pop opera sau pop clasic unde să pot îmbina ambele genuri. Și atunci când s-a încheiat proiectul A.S.I.A am zis că este momentul potrivit să-mi îndeplinesc acest vis.

Ai visat în trecut și la actorie. Acum visul s-a împlinit. Cum ți s-a părut debutul în film ? Vei continua?

Mi-am dorit să fac film, însă, nu am făcut școală pentru așa ceva. Chiar dacă la conservator am făcut un curs de actorie, nu pot să mă declar o actriță profesionistă. Rolul de profesoară de canto pe care l-am jucat în sitcomul „Cheia sol” difuzat pe Tvh a răscolit în mine o altă latură artistică care îmi place și pe care sper să o continui.

Cine te ajută în scenă? Alături de cine cânți?

De cele mai multe ori mă găsiți singură pe scenă, dar în acelasi timp am colaborări senzaționale cu mai mulți artiști. Am ieșit în concerte alături de cvartetul Arpeggione, cu baletul Iuno Dance, cu trupa pop opera Distinto și cu diferite orchestre naționale sau internaționale.

La fiecare apariție te remarci prin ținute. Cu ce designer colaborezi?

În momentul de față colaborez cu o basarabeancă de a noastră Ludmila Corlăteanu. Este un designer care face furori peste ocean și care îmi semnează hainele de scenă și aparițiile mele în public. Însă, trebuie să menționez că o altă pasiune de a mea este moda și foarte multe ținute de scenă au fost create de mine.

Ai o fetiță adorabilă. Cum reușești să combini cariera și cresterea micuței?

Pentru mine nu este complicat să îmbin creșterea Erikăi și arta. Ea participă la tot acest act artistic și mi se pare fascinant să pot crea alături de ea. Este un copil cuminte, vesel, fericit și organizarea mea, disciplina în tot ceea ce fac ma face să pot să am timp de toate – de Erika, de muzică, de familie și de mine.

Cât de des revii în Moldova cu recitaluri?

Din păcate acasă revin din ce în ce mai rar, dar în viitorul apropiat voi veni la Chișinău cu un recital. Dar vă voi comunica la timpul potrivit toate detaliile.

 Ce îți mai dorești să faci în afară de muzică?

Mi-aș dori să fac modă, adică să creez haine și chiar să dezvolt o afacere din asta.

Sanda Filat pleacă de la televiziune!
Articolul anterior
Ce a făcut Dan Bălan de Duminica Mare!
Articolul următor
Alte articole interesante