Liuba Jignea: “ Pentru fiecare există o a doua șansă”!

Este o doamn

separator
ă responsabilă, punctuală, disciplinată și foarte frumoasă…

Nu îi este frică de obstacole și se conduce după ideea că timpul nu trebuie irosit în zadar. Trebuie s-o cunoști pe șefa penitenciarului Goian, Liuba Jîgnea, care te va face să înțelegi că viața înseamnă activitate.  

Liuba-Jignea-Pentru-fiecare-există-o-a-doua-șansă

În copilărie visam să devin…  

… polițist sau ceva legat cu sistemul de drept. Și după cum se vede visul mai mult sau mai puțin a fost realizat. Am absolvit Facultatea de Drept și am activat în calitate de lector universitar 7 ani. După care am trecut de la sectorul teoretic la cel practic și am activat ca executor judecătoresc. Deci a fost un vis devenit realitate.

M-aș descrie…

… pe cât de severă pe atât de loială, pe cât de dură pe atât de blândă. În detaliu mă caracterizează responsabilitatea, independența, perseverența și spiritul de initiațivă.

Sunt o persoană serioasă în ceea ce privește stilul vestimentar. Optez pentru o ținută elegantă și clasică. Nu-mi plac ținutele neomoderniste și cred că odată ce o persoană este publică, ar trebui să-și impună o anumită restricție în această privință.

La moment…

… activitatea mea se limitează la procesul de pregătire, pentru ca pe viitor să putem primi copii minorii în penitenciar. Aici mă refer la reconstrucția, amenajarea și pregătirea programelor .

Și cum serviciul îmi ocupă foarte mult timp, familia este pe planul secund. Nu pot spune că o neglijez foarte tare, mă strădui să fiu alături de soț și copil în cele mai importante momente din viața lor.

Familia…

… mă cunoaște ca o persoană cu activități multiple și specifice, deoarece mereu am fost o persoană foarte activă. Atunci când am făcut cunoștință cu soțul eram deja o persoană realizată, aveam o poziție socială- lector universitariar, el fiind doar un simplu student. Astfel din start l-am deprins să mă vadă ca pe un om cu multe activități și proiecte de viitor.

01092011(033) DPP_187P1050282

Mândră și fericită…

… mă face feciorul, deoarece toate eforturile mele sunt concentrate spre el. La cei 8 ani este educat foarte bine, cu simțul responsabilității bine dezvoltat. Pot afirma că Alexandru este cea mai mare minune din viața mea, care mă face să mă simt împlinită și fericită.

 

 

Nu sunt o persoană…

… autoritară. Cu copilul meu am o relație foarte bună de prietenie. Ne jucăm, ne batem cu pernele, facem jocuri copilărești, ne spunem mereu secretele unul altuia –ne străduim să ne simțim bine mereu.

Cu prietenii sunt deschisă. Când organizăm ceva împreună mă strădui să inventez ceva interesant: o mini petrecere în aer liber, la o terasă sau acasă. Dintr- o simplă întâlnire mă strădui să fac o sărbătoare.

DSCN2101

La serviciu mă conduc după ideea că un  șef  bun nu trebuie să aibă doar cerințe de la colaboratori, ci să demonstreze la rândul lui disciplină. Și cum respect asemenea principii, cer de la personal aceiași atitudine: punctualitate, seriozitate și disciplină. Însă știu să ofer și a doua șansă.

Societatea de la noi o văd…

… una foarte agitată, foarte obosită și cu multe griji, dar cu oameni drăguți și foarte binevoitori.

Așteptările de viitor…

Îmi doresc ca ceea ce fac să fie apreciat de cei din jur. Aș vrea ca acei copii care vor veni în penitenciarul ce se reconstruiește să înțeleagă că această schimbare se face pentru ei. Să realizeze că este o șansă de a lua viața de la capăt cu un viitor bun, frumos și colorat.

Text: Iulia Arnaut

Relații interzise la Hollywood!
Articolul anterior
Când vedetele și-au pierdut virginitatea!
Articolul următor
Alte articole interesante