Maia Morgenstern, o femeie deosebită și o actriță de talie internațională!

Are un grad de acceptare a realității așa cum au doar marii actori. Poate a

separator
ștepta ore și zile momentul ca să intre în platou și să-și spună replica aducătoare de ovații. Nu are mari pretenții la securitatea fizică, deoarece securitatea sa emoțională este mult mai importantă. Aceasta este Maia Morgenstern, femeia care a uimit publicul de pretutindeni cu puterea de a transmite emoții, care pot fi obținute doar de marii actori.

maia-morgainstin

Născută la București, într-o familie evreiască, Maia Morgenstern a avut încă de mică dorința și capriciul să devină o mare actriță. Și asta deoarece s-a născut pe data de 1 mai 1962, în zodia taurului, ceea ce i-a conferit tăria şi încăpăţânarea specifică taurilor.

1A avut o copilărie şi o adolescenţă  tulburate de o situaţie materială  nu tocmai fericită. Părinţii au învăţat-o să privescă realitatea şi să o înfrunte, aşa cum este. Le-a trăit pe toate din plin. Dorinţa de a avea o îngheţată sau o bicicletă, a cunoscut-o tot timpul. Nodul amar şi frustrarea au fost permanente în viaţa sa. Știe ce înseamnă foamea, la modul cel mai real.

Dacă o vedea că se plictisește tatăl îi zicea: «Te plictiseşti? Ia uită-te la biblioteca asta. După ce citeşti toate cărţile, să spui că te plictiseşti». Și asta deoarece tatăl ei era foarte sever, un om din foarte multe bucăţi: toate antagoniste şi toate numai colţuri. Cu toate acestea, el a fost motivarea care a făcut-o să găsească o perspectivă, să lupte, să ajungă undeva sus, undeva departe. Deși părinţii erau atei convinşi, Maia în schimb este o persoană religioasă. Și puțin știu că spectacolele le joacă vineria şi sâmbăta, duminica niciodată.

Debutul în cinematografie s-a produs în anul 1983, cu filmul “Prea cald pentru luna mai”. Filmul care i-a adus faima și notorietatea internațională a fost “Balanţa”. După rolul din acest film a fost declarată „Steaua de mâine”, obţinând şi prestigioasa distincţie a Academiei Europene de Film – Premiul Felix.

2 4 5

Deși mulți nu știu, numele său, Morgenstern, în traducere liberă înseamnă „Steaua de dimineaţă”, iar în germană este vorba de “Luceafărul de dimineaţă” mai fiind și un alt nume dat Fecioarei Maria. Anume aceste descifrări au contribuit mult la alegerea sa în rolul din „Patimile lui Hristos” – în 2004, deoarece regizorul filmului, Mel Gibson, un devotat romano-catolic, a luat acest lucru în considerare.

Viața personală

8A fost căsătorită de două ori și are 3 copii: Tudor Aaron, Eva Lea Cabiria și Ana Isadora. Este o mama severă, deoarece fiecare copil trebuie să ajungă la concluziile lor, pentru că nimeni nu o să le dea pe tavă soluţii sau răspunsuri. Mai spune că felul în care își tratează copiii nu e altceva decât un îndemn să-şi pună capul în mişcare, ca ulterior să trăiască marea bucurie că au găsit ei înşişi răspunsul pe care-l aşteptau de la altcineva.

Despre prietenie spune că aceasta nu înseamnă să te vizitezi la o cafea, de trei ori pe săptămână, ci să vă puteţi sprijini unul pe altul.

9 10 11

Divorţul este un pas înainte, iar faptul că a divorțat de soțul, neurochirurgul Dumitru Băltăţeanu, nu a făcut-o să cedeze. Merge mai departe cu capul sus, iar actoria pentru ea nu are legătură cu lumea de zi cu zi, este o lume aparte.

text: Iulia Arnaut

Șocant! Cum arată Shakira, la numai două luni după ce a născut
Articolul anterior
Vezi cum arată și ce mănâncă cel mai gras concurent din “Biggest Loser”
Articolul următor
Alte articole interesante