Maia Morgenstern, o femeie deosebită și o actriță de talie internațională!

Are un grad de acceptare a realității așa cum au doar marii actori. Poate a

separator
ștepta ore și zile momentul ca să intre în platou și să-și spună replica aducătoare de ovații. Nu are mari pretenții la securitatea fizică, deoarece securitatea sa emoțională este mult mai importantă. Aceasta este Maia Morgenstern, femeia care a uimit publicul de pretutindeni cu puterea de a transmite emoții, care pot fi obținute doar de marii actori.

maia-morgainstin

Născută la București, într-o familie evreiască, Maia Morgenstern a avut încă de mică dorința și capriciul să devină o mare actriță. Și asta deoarece s-a născut pe data de 1 mai 1962, în zodia taurului, ceea ce i-a conferit tăria şi încăpăţânarea specifică taurilor.

1A avut o copilărie şi o adolescenţă  tulburate de o situaţie materială  nu tocmai fericită. Părinţii au învăţat-o să privescă realitatea şi să o înfrunte, aşa cum este. Le-a trăit pe toate din plin. Dorinţa de a avea o îngheţată sau o bicicletă, a cunoscut-o tot timpul. Nodul amar şi frustrarea au fost permanente în viaţa sa. Știe ce înseamnă foamea, la modul cel mai real.

Dacă o vedea că se plictisește tatăl îi zicea: «Te plictiseşti? Ia uită-te la biblioteca asta. După ce citeşti toate cărţile, să spui că te plictiseşti». Și asta deoarece tatăl ei era foarte sever, un om din foarte multe bucăţi: toate antagoniste şi toate numai colţuri. Cu toate acestea, el a fost motivarea care a făcut-o să găsească o perspectivă, să lupte, să ajungă undeva sus, undeva departe. Deși părinţii erau atei convinşi, Maia în schimb este o persoană religioasă. Și puțin știu că spectacolele le joacă vineria şi sâmbăta, duminica niciodată.

Debutul în cinematografie s-a produs în anul 1983, cu filmul “Prea cald pentru luna mai”. Filmul care i-a adus faima și notorietatea internațională a fost “Balanţa”. După rolul din acest film a fost declarată „Steaua de mâine”, obţinând şi prestigioasa distincţie a Academiei Europene de Film – Premiul Felix.

2 4 5

Deși mulți nu știu, numele său, Morgenstern, în traducere liberă înseamnă „Steaua de dimineaţă”, iar în germană este vorba de “Luceafărul de dimineaţă” mai fiind și un alt nume dat Fecioarei Maria. Anume aceste descifrări au contribuit mult la alegerea sa în rolul din „Patimile lui Hristos” – în 2004, deoarece regizorul filmului, Mel Gibson, un devotat romano-catolic, a luat acest lucru în considerare.

Viața personală

8A fost căsătorită de două ori și are 3 copii: Tudor Aaron, Eva Lea Cabiria și Ana Isadora. Este o mama severă, deoarece fiecare copil trebuie să ajungă la concluziile lor, pentru că nimeni nu o să le dea pe tavă soluţii sau răspunsuri. Mai spune că felul în care își tratează copiii nu e altceva decât un îndemn să-şi pună capul în mişcare, ca ulterior să trăiască marea bucurie că au găsit ei înşişi răspunsul pe care-l aşteptau de la altcineva.

Despre prietenie spune că aceasta nu înseamnă să te vizitezi la o cafea, de trei ori pe săptămână, ci să vă puteţi sprijini unul pe altul.

9 10 11

Divorţul este un pas înainte, iar faptul că a divorțat de soțul, neurochirurgul Dumitru Băltăţeanu, nu a făcut-o să cedeze. Merge mai departe cu capul sus, iar actoria pentru ea nu are legătură cu lumea de zi cu zi, este o lume aparte.

text: Iulia Arnaut

#usideschise Radmila Popovici: discriminare în domeniu, relația cu tata și drumul către a scrie

O discuție despre tinerețe fără bătrânețe cu o poetă autentică din Moldova. Radmila Popovici ne împărtășește secretele ei de a fi creativă și cel mai important, ne învață cum să ne împrietenim cu scrisul. Ne-am obișnuit să vânăm perfecțiunea și să ignorăm umanul. Trăim viața la repezeală fără a ne opri la prezent. Nu discutăm despre subiectele tabu, cum ar fi rolul adevărat al femeii în societate, și lăsăm feminismul să preia locul feminității. Astăzi la #usideschise, cu Aura, lăsăm viața să curgă natural la Complexul Turistic Costești.

#mamasita: Lilia Dediu – “Am mers la maternitate crezând că o să-mi țin puiul în brațe, dar…!”

Lilia Dediu, femeia care a reușit să-și regăsescă echilibrul după pierderea unui copil. Nu a fost un drum ușor, a avut nevoie de mult timp, susținere și grijă din partea oamenilor dragi pentru a nu se izola cu totul. O mamă pentru care familia este totul, îi pune mereu pe prim plan și se străduie să fie prezentă mereu când este nevoie de ea.

Azi la #mamasita cu Olesea Svecla avem o femeie fenomenală!

Visezi la o vacanță de vis cu un buget optim? Atunci acest articol este pentru tine

Atunci când planifici o călătorie ai o sumedenie de întrebări legate de destinație, hotel, deservire, atracții turistice, siguranță, confort etc. De aceea, îți recomandăm să optezi pentru o agenție de turism care îți poate răspunde la toate întrebările și poate să-ți organizeze vacanța de vis cu un buget optim.

Excellence Travel Concierge are peste 16 ani de experiență în turism, iar  punctele forte sunt atitudinea față de clienți, calitatea serviciilor și responsabilitatea asumată pentru fiecare client care apelează la serviciile agenției, menținând, în același timp, prețurile accesibile.

Suntem obișnuiți cu agențiile turistice care vând în masă: spui ce buget ai, când și unde vrei să pleci și primești lista de hoteluri care se încadrează în buget stabilit. Companiile turistice de tip concierge, precum Excellence Travel Concierge, sunt un concept relativ nou și diferă de cel tradițional.

Probabil vă întrebați cum își planifică vacanța călătorii gurmanzi? Răspunsul e simplu, ei apelează la serviciile unui travel concierge, care va organiza în detalii călătoria lor.

Olga Plis este un Elite Travel Conciere și proprietara agenției de turism Excellence Travel din Republica Moldova. În cei peste 16 ani de experiență în turism, Olga a reușit să viziteze peste 40 de țări. Peste 80% dintre clienții agenției sunt cei care apelează repetat la serviciile de travel concierge. În drumul profesional, Olga a activat în diverse agenții cu renume din țară. Călătoriile sunt pasiunea ei, iar munca asiduă pentru organizarea vacanțelor la nivel superlativ, au avansat-o treptat de la poziția de manager în turism la Director General. Ulterior, Olga Plis a reușit să înființeze o agenție de turism care oferă consiliere în turism și organizează vacanțe exclusive.

”Dorințele clienților pot varia de la cerințe standarde, la extravagante, tururi personalizate și experiențe care se considerau imposibile în trecut. Din acest motiv, în companie lucrează doar persoane cu experiență, care au autoritate în domeniul managementului și turismului. Pentru managerii Excellence Travel nu există vacanță prea complicată sau imposibil de realizat.”, a menționat Olga Plis.

Excellence Travel Concierge prestează o gamă largă de servicii. Vă prezentăm doar câteva:

✔️bilete avia
✔️business deplasări
✔️servicii individuale
✔️servicii turistice
✔️cazare
✔️organizarea evenimentelor
✔️organizarea tururilor de Relax & Spa
✔️turism balnear

”Noi promovăm serviciile de calitate și înțelegem importanța relaxării în timpul vacanțelor. Locațiile și activitățile recomandate de noi sunt cele mai bune de pe piață și corespund valorilor agenției noastre. Noi apreciem și promovăm restaurantele, hotelurile și atracțiile turistice care și-au demonstrat valoare și unicitatea în timp.

Serviciile noastre de concierge sunt asigurate de o echipă de profesioniști care vor putea îndeplini orice dorință, indiferent de cât de neobișnuită este. Activăm 24/7 și suntem gata mereu să vă ascultăm, să oferim consiliere și să acționăm.”, a mai adăugat Olga Plis.

În mai puțin de o lună copii vor avea vacanța de Paște. Temperaturile blânde din acea perioadă vă oferă posibilitatea să alegeți între mai multe destinații, Turcia, Egipt, Dubai sau Europa cu zbor direct din Chișinău.

Fiecare destinație are farmecul său și e greu să alegi doar una. Am pregătit câteva caracteristici de care să ții cont când decizi unde să petreci vacanța de Paște împreună cu cei dragi.

EGIPT – a devenit o destinație actuală pe tot parcursul anului. Marea azurie, recife de corali, scufundările, excursiile istorice și prețurile atractive aduc turiștii de pretutindeni.

TURCIA – nu e doar despre plaje magnifice scăldate de 4 mări. E și despre Pamukkale, Cappadocia, temple antice, legende mitologice și shopping reușit.

DUBAI – este un must have pentru cei care apreciază cultura arabă, confortul, luxul și extravaganța. Unul dintre cele mai bogate orașe din lume, te cucerește prin arhitectura, zgârie norii din cartea recordurilor și diversitate oamenilor care-l vizitează.

EUROPA – Italia, Franța, Spania și Portugalia pot fi explorate la infinit și tot nu vei reuși să vă bucurați de tot ce oferă aceste țări.

Pentru mai multe detalii, puteți apela la numărul de telefon: 069702611, lăsa un mesaj pe pagina de Facebook/Instagram : @excellence_travel_moldova sau ne puteți vizita pe adresa str. V.Alecsandri 105, or. Chișinău

Șocant! Cum arată Shakira, la numai două luni după ce a născut
Articolul anterior
Vezi cum arată și ce mănâncă cel mai gras concurent din “Biggest Loser”
Articolul următor