Sophia Loren – la 79 de ani, cea mai naturală frumusețe din lume! Află secretul ei

Chipul, corpul și personalitatea ei au marcat o generație întreagă. Acum la cei 79 de ani, Marlyn Monroe a Italiei, cum a fost supranumită Sophia Loren, este considerată cea mai frumoasă femeie din lume, obținând acest titlu datorită frumuseții sale naturale.

separator
14

Copilăria vs. adolescența

Născută la Roma pe 20 septembrie în anul 1934, Sophia Loren, numele ei adevărat Sofia Villani Scicolone, a avut parte de o copilărie grea. A suferit groaza şi greutăţile războiului, ca școlăriță a fost tachinată deoarece fusese născută într-o relație ilegală, iar din cauza corpului extreme de slab, a primit porecle de genul „Stuzzicadente” (scobitoare) şi „Stechetto” (băț). S- a refugiat în lumea cinematografiei – petrecea o mare parte din timpul ei liber, vizionând tot felul de filme, de parcă simțea că a fost destinată să devină actriță de film.

1 2 3

Cariera…

La 15 ani, a participat la un concurs de frumusețe, unde a câștigat titlul „Miss Eleganță“ și unde l-a întâlnit pe Carlo Ponti, cel cu care a trăit o frumoasă poveste de dragoste și care i-a deschis drumul către faimă.

În anul 1954, frumuseţea de 20 de ani a fost chemată la casting de către actorul / regizorul, Vittorio De Sica, pentru filmul „The Gold of Naples”. De Sica a recunoscut potenţialul lui Loren și a sfătuit-o să nu ia niciun fel de lecţii de actorie, deoarece talentul a venit la ea în mod natural. Sophia a spus mai târziu despre De Sica: „El a fost şcoala mea, profesorul meu, mentorul meu, tot de ce am avut nevoie. Lui îi datorez cu adevărat tot ce am reușit în această profesie”.

4 5 6

Și-a făcut debutul pe ecranele americane în 1957, cu filmul „Boy On A Dolphin”. Iar scena care i-a cucerit pe americani a fost cea în care Loren apare într-o rochie udă lipită de corp.

Viața personală…

S-a iubit toată viața cu Carlo Ponti, celebrul producator de film, mort în 2007. Povestea lor de dragoste i-a făcut să sufere enorm pe ambii. Deși era încă însurat cu Giuliana Fiastri, Ponti s-a căsătorit în 1957 cu Sophia Loren, cu ajutorul unei procure, în Mexic. Însă justiția italiană l-a condamnat pentru bigamie.

15 16 17

Atunci Ponti a decis să ceară cetățenie franceză pentru a putea divorța de prima soție, deoarece la acea vreme în Italia divorțul era interzis. Loren și Ponti s-au căsătorit din nou în 1966, iar soliditatea mariajului lor a surprins pe toată lumea. A pierdut 2 sarcini până să aducă pe lume doi fii: Carlo Ponti Jr., născut în 1968, astăzi cineast și Edoardo Ponti, născut în 1973,  în prezent scenarist, regizor, producător și deținătorul premiului de AUR pentru Between Strangers.

18 19 20

Realizări…

– A fost recunoscută datorită unor roluri memorabile în filme ca :Quo Vadis , Ciociara, La Giornata particolare, Una, Prêt-à-Porter etc.

– Cartea de bucate a lui Sophiei Loren – „Recipes and Memories „, a fost publicată în 1998 și a devenit un best-seller.

– Sophia Loren a primit două  premii Oscar: unul pentru cea mai bună actriță, grație rolului din filmul „Two Women” și unul pentru întreaga carieră.

10 12 13

Secretul frumuseții…

Cea mai senzuală și elegantă actriță din istorie, a mărturisit că deși mănâncă pe zi o farfurie de spaghetti, rămâne a fi cea mai sexy femeie.

feciorii

Dieta pe care actrița de origine italiană o recomandă cu încredere femeilor durează trei zile și implică preparate diferite în fiecare zi.

– În prima zi trebuie să consume la micul dejun 170 ml suc de portocale și un ou fiert tare. La prânz, 60 g de curcan, salată de legume și brânză degresată. La cina sunt indicate 115 g de paste cu creveți și o salată de spanac. Este permis să servim și un măr, ca desert.

– În ziua a doua, la micul dejun se consumă un castron mic cu cereale și lapte degresat, la prânz o salată de fructe și o jumatate de cană de branză de vaci, iar la cină 115 g spaghete cu chifteluțe de curcan și salată verde. De data aceasta, la desert înlocuim mărul cu o pară.

– În ce-a de-a treia zi consum pâine prăjită cu brânză degresată la micul dejun, 115 g de pui fiert și salată verde la prânz și 170 g pește alb și o salată mare din legume verzi, la cină. Desertul constă din două piersici.

Cu acest regim, actrița asigură se poate slăbi între 500g și un kilogram pe zi, în funcție de metabolismul fiecăruia.

7 8 9

text: Iulia Arnaut

Cei mai neobișnuiți copii din lume! Cazuri reale
Articolul anterior
Vezi ce motiv a unit ”Direcția 5”(România) și ”Paralela 47”(Moldova) pe aceeași scenă? (VIDEO)
Articolul următor
Alte articole interesante