Stela Moldovanu: ”Fericirea înseamnă clipe”

Este femeia care ajută pe oricine să scape de monotonie şi să-și înveselească  interiorul casei cu ajutorul ramelor. Pentru a ușura munca oamenilor în personalizarea  unui  obiect din încăpere, a creat “molDeco”, Art-salonul  unde găsești cele mai originale rame din ţară. A pornit această afacere știind din start ce-i trebuie pentru a cuceri clienții: calitate, originalitate și iscusință.

separator

Ideea de a deschide salonul “molDeco”…

a apărut absolut întâmplător, din pasiunea mea pentru broderie. Când mi-am dat seama că în Chișinău nu pot găsi diversitatea de rame  de care aveam nevoie,  am decis să le caut în altă parte. Așa am ajuns în Italia, patria tuturor ramelor din lume! Acolo am făcut cunoștință cu mai mulți producători, cărora le-am propus să-i  reprezentăm în țara noastră. Au fost foarte receptivi, au avut încredere în noi și astfel am ajuns distribuitorii lor oficiali în Moldova.

Bia Bijou…

… la fel a pornit din dorința de a face ceva deosebit. Îmi plac bijuteriile cu personalitate, iar în magazine cu greu le poți găsi. Atunci mi-am zis că aș putea încerca să fac eu bijuterii. Inițial, toate modelele le făceam de una singură, acum însă avem câteva fete care se ocupă de acest lucru.

Cele  mai neobișnite  comenzi…

… într-o oarecare măsură fiecare din ele este neobișnuită, pentru că noi facem toate ramele la comandă . Am făcut de-a lungul timpului rame pentru covoare  vechi lucrate  manual, icoane foarte scumpe, papucei de botez sau scrisori de dragoste, tricouri de fotbal, am înrămat colecții de fluturi, arme, medalii, ba chiar și instrumente muzicale!  Încercăm să îndeplinim toate capriciile clienților noștri, iar acest lucru face ca cei care pășesc odată pragul salonului molDeco, să revină din nou.

Motto-ul  după care mă conduc în viață…

… este “iubesc, deci exist”. Acest lucru este valabil pentru familie și pentru serviciu.

Stela Moldovanu ca șefă și mama este…

…cam aceeași, fără prea mari diferențe.  Ca șefă, de exemplu,  cred că sunt destul de liberală, pentru că lucrez cu persoane care gândesc creativ. Nu sunt prea aspră, ci din contra, le ofer posibilitatea să-și manifeste talentele. Iar ca mamă, încerc să fiu prietenoasă cu fetele mele. De fapt, am adoptat  împreună cu soțul meu o poziție foarte confortabilă pentru copiii noștri, bazată pe multă  încredere și umor.

Viitorul copiilor…

…am să-i las pe ei să decidă, chiar dacă acum fetele sunt foarte implicate în ceea ce facem noi. În plus  le oferim posibilitatea de autocunoaștere, așa că le lăsăm să încerce de toate:  șah, dansuri, pictură, teatru…

Pe lângă afacere, pasiunile mele…

…mai sunt călătoriile, teatrul, lectura, muzica jazz.  În week-end obișnuesc  să-mi alint familia pregătind câte un chec. Iar când avem timp, împreună cu soțul, ne place să gătim bucate din pește. Uneori merg la masaj,  meditez, ceea ce mă ajută să fiu relaxată. Aceste lucruri  m-au făcut  să-mi dau seama că fericirea înseamnă clipe, iar clipele trebuie să le găsești ca să le poți savura.

Relația cu părinții și fratele …

… este una foarte caldă, bazată pe multă dragoste și respect. Mama rămâne acea persoană specială care m-a înconjurat mereu  cu un sentiment de siguranță și căldură,  pe care îl am și până astăzi.

Pe soț l-am cunoscut…

… absolut întâmplător, atunci când am ajuns să lucrez la o agenție de turism, unde lucra și el. La acel moment eu eram logodită, însă acest lucru nu m-a împiedicat să-mi dau seama că anume Sergiu este jumătatea mea, aceea de care m-am despărțit la începutul lumii… Cererea lui de căsătorie a fost una fulgerătoare și neașteptată  mai ales pentru părinții mei. Acum însă, după  11 ani de căsnicie, pot zice că relația noastră e la fel de puternică, iar el este omul care îmi dă aripi.

Planurile de viitor…

… sunt… Iar unul din ele s-a și împlint, vestea că sunt însărcinată a fost una foarte plăcută…

 Autor: Iulia Arnaut

Doiniţa Gherman: „Nu se mai poate aşa. Dacă mă mai îngraş, nu voi mai putea ţopăi în scenă”.
Articolul anterior
Celebra Casă de Modă Chanel colaborează cu atelierul Causse
Articolul următor
Alte articole interesante