Tina Turner a avut o căsătorie de coşmar!

Vocea spectaculoasă, dorinţa de a cânta şi talentul, sunt caracteristicele care au propulsat-o pe Tina Turner în liga celor mai mari cântăreţe din lume.

separator

De la plantația de bumbac, la o viață de lux

Pe numele său real, Anna Mae Bullock, Tina Turner s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Brownsville (Tennessee). Provine dintr-o familie în care tatăl ei lucra pe o plantaţie de bumbac, iar mama ei, casnică, era de origine indiană.

tina

La scurt timp după naștere, este lăsată de părinți în grija bunicii și a surorii sale mai mari, Alline. Când Tina împlinește 17 ani, sora îi face cadou o seară la unul dintre cele mai cunoscute cluburi de noapte din oraș, unde urma să cânte formația condusă de Ike Turner, “Kings of Rythm”. Și la nici 18 ani, Anna Mae devine solista acestei trupe.

Tot atunci apar și primele dezamăgiri în dragoste. Se îndrăgostește de Raymond, saxofonistul formației, rămâne însărcinată, însă acesta o părăsește.

Anna își găsește alinarea în brațele bărbatului care îi va deveni mentor, soț și dușman.

Coșmarul de lângă Ike

Planul lui Ike Turner era să o țină în umbră, însă a cedat, în fața talentului ieșit din comun. În 1960 Ike se căsătorește cu Ana, însă acest mariaj se dovedește a fi ilegal, deoarece Ike nu divorțase de prima sa soție. În 1964 se naște Ronnie, fiica celor doi. Tina acceptă să-i crească și pe cei doi copii ai lui Ike din prima căsătorie, Ike Jr. și Michael.

Lansarea piesei R&B „A Fool in Love“ aduce trupei recunoașterea pe care Ike o visa de 10 ani. Vocea incredibilă a Tinei Turner este remarcată de Phil Spector, unul dintre cei mai vestiți producători ai momentului, care îi propune un proiect solo.

Ike & Tina Turner SB 987_1.tif ike 2 ike 3

Pe măsură ce proiectele muzicale luau avânt, viața personală a Tinei se prăbușea. Ike devenise dependent de droguri și se manifesta tot mai violent. În urma bătăilor crunte, Tina ajungea deseori în spital suportând chiar și o operație reconstructivă la nasul distrus de pumni. Doar copii și muzica o motivau să mai stea în acel coșmar. În 1968 rămâne gravidă din nou, însă decide să facă avort, iar mai târziu, încearcă chiar să se sinucidă.

Slăbită fizic și psihic, în 1970 se îmbolnăvește de tuberculoză.

Divorțul și un nou început…

Tina+Turner+Tops+Crop+Top+2YZHnWsN9LhlDivorțul dintre interpreții Cher și Sonny Bono, a determinat-o pe Tina Turner să privească altfel lucrurile. Astfel, Tina are curajul să-l înfrunte pe Ike. În drum spre un concert lasă totul baltă și cu doar 36 de cenți în buzunar pleacă, părăsindu-l pe Ike. Divorțul s-a finalizat în 1978. Tina a renunțat la pretențiile financiare, păstrând doar numele de scenă.

Din dorința de a se vindeca spiritual, renunță la baptism și începe să practice budismul. Încet cântăreața își revine. Urmează apariții fierbinți alături de Bryan Adams, David Bowie sau Eric Clepton care fac din Tina Turner, la peste 40 de ani, sex simbolul momentului.

În 1984 apare albumul „Private Dancer“, care se vinde în peste 10 mii de exemplare. Single-urile „What’s Love Got To Do With It?“ și „Private Dancer“, de pe acest albubum sparg topurile. Urmează o avalanșă de propuneri, succese și premii. Iar la 44 de ani Tina Turner  revine spectaculos.

Un logodnic mai tânăr cu 16 ani

La vârsta la care alți artiști își plănuiesc retragerea, Tina Turner trăia apogeul succesului și câștiga 7 premii Grammy.

În 1993 cartea „Eu, Tina“ devine subiectul filmului biografic „What’s Love Got To Do With It?“ (Ce are dragostea de-a face cu asta?), care este nominalizat la Oscar.

2 3 iubitul; 1

În anul 2000, cântăreața anunță că se retrage din circuitul turneelor mari, dar nu renunță la aparițiile live ocazionale.

În prezent este căsătorită cu producătorul german Erwin Bach, mai tânăr cu 16 ani decât ea. Împreună trăiesc de 10 ani în Europa.

Tina Turner este dovada vie că poți deveni faimoasă și după 40 ani. „Pentru mine vârsta reprezintă un simplu număr“, a declarat frumoasa cântăreață.

text: Iulia Arnaut 

Meladze divorţează!
Articolul anterior
Planta care vindecă cancerul în 40 de zile?!
Articolul următor
Alte articole interesante