Tina Turner a avut o căsătorie de coşmar!

Vocea spectaculoasă, dorinţa de a cânta şi talentul, sunt caracteristicele care au propulsat-o pe Tina Turner în liga celor mai mari cântăreţe din lume.

separator

De la plantația de bumbac, la o viață de lux

Pe numele său real, Anna Mae Bullock, Tina Turner s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Brownsville (Tennessee). Provine dintr-o familie în care tatăl ei lucra pe o plantaţie de bumbac, iar mama ei, casnică, era de origine indiană.

tina

La scurt timp după naștere, este lăsată de părinți în grija bunicii și a surorii sale mai mari, Alline. Când Tina împlinește 17 ani, sora îi face cadou o seară la unul dintre cele mai cunoscute cluburi de noapte din oraș, unde urma să cânte formația condusă de Ike Turner, “Kings of Rythm”. Și la nici 18 ani, Anna Mae devine solista acestei trupe.

Tot atunci apar și primele dezamăgiri în dragoste. Se îndrăgostește de Raymond, saxofonistul formației, rămâne însărcinată, însă acesta o părăsește.

Anna își găsește alinarea în brațele bărbatului care îi va deveni mentor, soț și dușman.

Coșmarul de lângă Ike

Planul lui Ike Turner era să o țină în umbră, însă a cedat, în fața talentului ieșit din comun. În 1960 Ike se căsătorește cu Ana, însă acest mariaj se dovedește a fi ilegal, deoarece Ike nu divorțase de prima sa soție. În 1964 se naște Ronnie, fiica celor doi. Tina acceptă să-i crească și pe cei doi copii ai lui Ike din prima căsătorie, Ike Jr. și Michael.

Lansarea piesei R&B „A Fool in Love“ aduce trupei recunoașterea pe care Ike o visa de 10 ani. Vocea incredibilă a Tinei Turner este remarcată de Phil Spector, unul dintre cei mai vestiți producători ai momentului, care îi propune un proiect solo.

Ike & Tina Turner SB 987_1.tif ike 2 ike 3

Pe măsură ce proiectele muzicale luau avânt, viața personală a Tinei se prăbușea. Ike devenise dependent de droguri și se manifesta tot mai violent. În urma bătăilor crunte, Tina ajungea deseori în spital suportând chiar și o operație reconstructivă la nasul distrus de pumni. Doar copii și muzica o motivau să mai stea în acel coșmar. În 1968 rămâne gravidă din nou, însă decide să facă avort, iar mai târziu, încearcă chiar să se sinucidă.

Slăbită fizic și psihic, în 1970 se îmbolnăvește de tuberculoză.

Divorțul și un nou început…

Tina+Turner+Tops+Crop+Top+2YZHnWsN9LhlDivorțul dintre interpreții Cher și Sonny Bono, a determinat-o pe Tina Turner să privească altfel lucrurile. Astfel, Tina are curajul să-l înfrunte pe Ike. În drum spre un concert lasă totul baltă și cu doar 36 de cenți în buzunar pleacă, părăsindu-l pe Ike. Divorțul s-a finalizat în 1978. Tina a renunțat la pretențiile financiare, păstrând doar numele de scenă.

Din dorința de a se vindeca spiritual, renunță la baptism și începe să practice budismul. Încet cântăreața își revine. Urmează apariții fierbinți alături de Bryan Adams, David Bowie sau Eric Clepton care fac din Tina Turner, la peste 40 de ani, sex simbolul momentului.

În 1984 apare albumul „Private Dancer“, care se vinde în peste 10 mii de exemplare. Single-urile „What’s Love Got To Do With It?“ și „Private Dancer“, de pe acest albubum sparg topurile. Urmează o avalanșă de propuneri, succese și premii. Iar la 44 de ani Tina Turner  revine spectaculos.

Un logodnic mai tânăr cu 16 ani

La vârsta la care alți artiști își plănuiesc retragerea, Tina Turner trăia apogeul succesului și câștiga 7 premii Grammy.

În 1993 cartea „Eu, Tina“ devine subiectul filmului biografic „What’s Love Got To Do With It?“ (Ce are dragostea de-a face cu asta?), care este nominalizat la Oscar.

2 3 iubitul; 1

În anul 2000, cântăreața anunță că se retrage din circuitul turneelor mari, dar nu renunță la aparițiile live ocazionale.

În prezent este căsătorită cu producătorul german Erwin Bach, mai tânăr cu 16 ani decât ea. Împreună trăiesc de 10 ani în Europa.

Tina Turner este dovada vie că poți deveni faimoasă și după 40 ani. „Pentru mine vârsta reprezintă un simplu număr“, a declarat frumoasa cântăreață.

text: Iulia Arnaut 

#usideschise Radmila Popovici: discriminare în domeniu, relația cu tata și drumul către a scrie

O discuție despre tinerețe fără bătrânețe cu o poetă autentică din Moldova. Radmila Popovici ne împărtășește secretele ei de a fi creativă și cel mai important, ne învață cum să ne împrietenim cu scrisul. Ne-am obișnuit să vânăm perfecțiunea și să ignorăm umanul. Trăim viața la repezeală fără a ne opri la prezent. Nu discutăm despre subiectele tabu, cum ar fi rolul adevărat al femeii în societate, și lăsăm feminismul să preia locul feminității. Astăzi la #usideschise, cu Aura, lăsăm viața să curgă natural la Complexul Turistic Costești.

#mamasita: Lilia Dediu – “Am mers la maternitate crezând că o să-mi țin puiul în brațe, dar…!”

Lilia Dediu, femeia care a reușit să-și regăsescă echilibrul după pierderea unui copil. Nu a fost un drum ușor, a avut nevoie de mult timp, susținere și grijă din partea oamenilor dragi pentru a nu se izola cu totul. O mamă pentru care familia este totul, îi pune mereu pe prim plan și se străduie să fie prezentă mereu când este nevoie de ea.

Azi la #mamasita cu Olesea Svecla avem o femeie fenomenală!

Visezi la o vacanță de vis cu un buget optim? Atunci acest articol este pentru tine

Atunci când planifici o călătorie ai o sumedenie de întrebări legate de destinație, hotel, deservire, atracții turistice, siguranță, confort etc. De aceea, îți recomandăm să optezi pentru o agenție de turism care îți poate răspunde la toate întrebările și poate să-ți organizeze vacanța de vis cu un buget optim.

Excellence Travel Concierge are peste 16 ani de experiență în turism, iar  punctele forte sunt atitudinea față de clienți, calitatea serviciilor și responsabilitatea asumată pentru fiecare client care apelează la serviciile agenției, menținând, în același timp, prețurile accesibile.

Suntem obișnuiți cu agențiile turistice care vând în masă: spui ce buget ai, când și unde vrei să pleci și primești lista de hoteluri care se încadrează în buget stabilit. Companiile turistice de tip concierge, precum Excellence Travel Concierge, sunt un concept relativ nou și diferă de cel tradițional.

Probabil vă întrebați cum își planifică vacanța călătorii gurmanzi? Răspunsul e simplu, ei apelează la serviciile unui travel concierge, care va organiza în detalii călătoria lor.

Olga Plis este un Elite Travel Conciere și proprietara agenției de turism Excellence Travel din Republica Moldova. În cei peste 16 ani de experiență în turism, Olga a reușit să viziteze peste 40 de țări. Peste 80% dintre clienții agenției sunt cei care apelează repetat la serviciile de travel concierge. În drumul profesional, Olga a activat în diverse agenții cu renume din țară. Călătoriile sunt pasiunea ei, iar munca asiduă pentru organizarea vacanțelor la nivel superlativ, au avansat-o treptat de la poziția de manager în turism la Director General. Ulterior, Olga Plis a reușit să înființeze o agenție de turism care oferă consiliere în turism și organizează vacanțe exclusive.

”Dorințele clienților pot varia de la cerințe standarde, la extravagante, tururi personalizate și experiențe care se considerau imposibile în trecut. Din acest motiv, în companie lucrează doar persoane cu experiență, care au autoritate în domeniul managementului și turismului. Pentru managerii Excellence Travel nu există vacanță prea complicată sau imposibil de realizat.”, a menționat Olga Plis.

Excellence Travel Concierge prestează o gamă largă de servicii. Vă prezentăm doar câteva:

✔️bilete avia
✔️business deplasări
✔️servicii individuale
✔️servicii turistice
✔️cazare
✔️organizarea evenimentelor
✔️organizarea tururilor de Relax & Spa
✔️turism balnear

”Noi promovăm serviciile de calitate și înțelegem importanța relaxării în timpul vacanțelor. Locațiile și activitățile recomandate de noi sunt cele mai bune de pe piață și corespund valorilor agenției noastre. Noi apreciem și promovăm restaurantele, hotelurile și atracțiile turistice care și-au demonstrat valoare și unicitatea în timp.

Serviciile noastre de concierge sunt asigurate de o echipă de profesioniști care vor putea îndeplini orice dorință, indiferent de cât de neobișnuită este. Activăm 24/7 și suntem gata mereu să vă ascultăm, să oferim consiliere și să acționăm.”, a mai adăugat Olga Plis.

În mai puțin de o lună copii vor avea vacanța de Paște. Temperaturile blânde din acea perioadă vă oferă posibilitatea să alegeți între mai multe destinații, Turcia, Egipt, Dubai sau Europa cu zbor direct din Chișinău.

Fiecare destinație are farmecul său și e greu să alegi doar una. Am pregătit câteva caracteristici de care să ții cont când decizi unde să petreci vacanța de Paște împreună cu cei dragi.

EGIPT – a devenit o destinație actuală pe tot parcursul anului. Marea azurie, recife de corali, scufundările, excursiile istorice și prețurile atractive aduc turiștii de pretutindeni.

TURCIA – nu e doar despre plaje magnifice scăldate de 4 mări. E și despre Pamukkale, Cappadocia, temple antice, legende mitologice și shopping reușit.

DUBAI – este un must have pentru cei care apreciază cultura arabă, confortul, luxul și extravaganța. Unul dintre cele mai bogate orașe din lume, te cucerește prin arhitectura, zgârie norii din cartea recordurilor și diversitate oamenilor care-l vizitează.

EUROPA – Italia, Franța, Spania și Portugalia pot fi explorate la infinit și tot nu vei reuși să vă bucurați de tot ce oferă aceste țări.

Pentru mai multe detalii, puteți apela la numărul de telefon: 069702611, lăsa un mesaj pe pagina de Facebook/Instagram : @excellence_travel_moldova sau ne puteți vizita pe adresa str. V.Alecsandri 105, or. Chișinău

Meladze divorţează!
Articolul anterior
Planta care vindecă cancerul în 40 de zile?!
Articolul următor