Viața lui Catherine Deneuve!

Una dintre cele mai respectate

separator
și apreciate actrițe din industria filmului francez, Catherine Deneuve, și-a câștigat reputația jucând într-o serie de filme ale celor mai renumiți regizori. Viața ei este la fel de interesantă ca filmele în care a jucat, iar frumusețea sa a luat mințile miilor de barbați.

6

S-a născut la Paris pe 22 octombrie 1943, în familia actorului de teatru și film Maurice Dorleac. Pasiunea tatălui său a determinat-o să aibă o copilărie care a implicat multă muncă și determinare.

Debutul

A debutat la vârsta de 13 ani, cu un rol în filmul “Les Collegiennes”. Apoi a jucat în filmele unor regizori precum Roger Vadim, cu care are și un copil.

Însă filmele care au propulsat-o în topurile celor mai bune actrițe francize rămân a fi: “Repulsion” din 1965 și  “Belle de Jour” din 1967. Mai târziu, în același an, dă dovadă de talent în filmul “Umbrellas”, urmat de “Les Demoiselles”, în care joacă alături de sora ei Françoise Dorleac. Din păcate cu puțin timp înainte de lansarea peliculei, Francoise moare într-un accident de mașină.  Pierderea surorii mai mari a fost o lovitură grea pentru Deneuve care s-a dedicat mai multor proiecte pentru a depăși momentul.

4 10 14

Viața personală

Cândva fată cuminte de la Școala Catolică, Catherine Deneuve rămâne totuși în istoria filmului european ca o “femme fatale”. De la 17 ani a arătat că nu îi este teamă să înfrunte pejudecățile oamenilor: atunci s-a mutat cu regizorul Roger Vadim, un bărbat deja divorțat de două ori cu 33 de ani mai bătrân ca ea.

La 19 ani naște primul copil, cu Vadim, iar după o lună se desparte de el și rupe orice legătură cu acesta. Anume atunci actrița a spus: “Nu văd nici un motiv să te căsătorești atât timp, cât există divorțul”.

2 3 13

În ciuda acestei declarații, s-a căsătorit din nou cu Marcello Mastroianni, căruia i-a dăruit un copil: Chiara Mastroianni. Deși în 1975 relația ei cu actorul italian s-a terminat, cei doi au rămas prieteni până când el a murit de cancer pancreatic, ea fiindu-i alături până în ultimele clipe.

Are doi copii și patru nepoți: Igor, Milo, Anna și Lou.

Femeia perfectă

9Dincolo de frumusețea și de senzualitatea ei, Catherine a dovedit ca își merită locul în topul actrițelor timpului ei. A fost imaginea parfumului Chanel no. 5, ceea ce a și făcut ca vânzările produsului să crească uimitor în SUA.

În 1983 joacă în filmul “The Hunger”. O poveste modernă cu vampiri, care a devenit un clasic al genului, în special, datorită scenei de sex dintre Deneuve și Susan Sarandon. Aceasta a transformat-o pe franțuzoaică într-un simbol al lesbianismului.

Premii

Catherine Deneuve a fost premiată de Academia Fanceză de Cinema pentru cea mai buna actriță în 1980 cu “The Last Metro” (1980) și în 1982, la același festival și aceeași categorie, a câștigat cu “Place Vendome” (1998). La Festivalul de Film de la Veneția în 1988 a câștigat premiul pentru cea mai buna actriță cu Place Vendome”  (1998) și în 1992 a fost nominalizată la Oscar pentru cea mai bună actriță cu filmul “Indochine”  (1992).

1 5 12

Muză și ideal feminin

  • În 1985, chipul ei a fost ales ca model pentru simbolul Republicii Franceze, Marianne (o statuie care este expusă în toate primăriile din țară).
  • A fost muza lui Yves Saint-Laurent, stilistul care a îmbracat-o în filmele “Belle de Jour”, “Heartbeat”, “Mississipi Mermeaid” și “Un Flic”.
  • Pentru rolul din “8 Women” din 2002, a fost plătită cu  457,000 dolari, iar pentru “Dangerous Liaisons”  din 2003 a primit 1,8 milioane de euro.

text: Iulia Arnaut

#usideschise Radmila Popovici: discriminare în domeniu, relația cu tata și drumul către a scrie

O discuție despre tinerețe fără bătrânețe cu o poetă autentică din Moldova. Radmila Popovici ne împărtășește secretele ei de a fi creativă și cel mai important, ne învață cum să ne împrietenim cu scrisul. Ne-am obișnuit să vânăm perfecțiunea și să ignorăm umanul. Trăim viața la repezeală fără a ne opri la prezent. Nu discutăm despre subiectele tabu, cum ar fi rolul adevărat al femeii în societate, și lăsăm feminismul să preia locul feminității. Astăzi la #usideschise, cu Aura, lăsăm viața să curgă natural la Complexul Turistic Costești.

#mamasita: Lilia Dediu – “Am mers la maternitate crezând că o să-mi țin puiul în brațe, dar…!”

Lilia Dediu, femeia care a reușit să-și regăsescă echilibrul după pierderea unui copil. Nu a fost un drum ușor, a avut nevoie de mult timp, susținere și grijă din partea oamenilor dragi pentru a nu se izola cu totul. O mamă pentru care familia este totul, îi pune mereu pe prim plan și se străduie să fie prezentă mereu când este nevoie de ea.

Azi la #mamasita cu Olesea Svecla avem o femeie fenomenală!

Visezi la o vacanță de vis cu un buget optim? Atunci acest articol este pentru tine

Atunci când planifici o călătorie ai o sumedenie de întrebări legate de destinație, hotel, deservire, atracții turistice, siguranță, confort etc. De aceea, îți recomandăm să optezi pentru o agenție de turism care îți poate răspunde la toate întrebările și poate să-ți organizeze vacanța de vis cu un buget optim.

Excellence Travel Concierge are peste 16 ani de experiență în turism, iar  punctele forte sunt atitudinea față de clienți, calitatea serviciilor și responsabilitatea asumată pentru fiecare client care apelează la serviciile agenției, menținând, în același timp, prețurile accesibile.

Suntem obișnuiți cu agențiile turistice care vând în masă: spui ce buget ai, când și unde vrei să pleci și primești lista de hoteluri care se încadrează în buget stabilit. Companiile turistice de tip concierge, precum Excellence Travel Concierge, sunt un concept relativ nou și diferă de cel tradițional.

Probabil vă întrebați cum își planifică vacanța călătorii gurmanzi? Răspunsul e simplu, ei apelează la serviciile unui travel concierge, care va organiza în detalii călătoria lor.

Olga Plis este un Elite Travel Conciere și proprietara agenției de turism Excellence Travel din Republica Moldova. În cei peste 16 ani de experiență în turism, Olga a reușit să viziteze peste 40 de țări. Peste 80% dintre clienții agenției sunt cei care apelează repetat la serviciile de travel concierge. În drumul profesional, Olga a activat în diverse agenții cu renume din țară. Călătoriile sunt pasiunea ei, iar munca asiduă pentru organizarea vacanțelor la nivel superlativ, au avansat-o treptat de la poziția de manager în turism la Director General. Ulterior, Olga Plis a reușit să înființeze o agenție de turism care oferă consiliere în turism și organizează vacanțe exclusive.

”Dorințele clienților pot varia de la cerințe standarde, la extravagante, tururi personalizate și experiențe care se considerau imposibile în trecut. Din acest motiv, în companie lucrează doar persoane cu experiență, care au autoritate în domeniul managementului și turismului. Pentru managerii Excellence Travel nu există vacanță prea complicată sau imposibil de realizat.”, a menționat Olga Plis.

Excellence Travel Concierge prestează o gamă largă de servicii. Vă prezentăm doar câteva:

✔️bilete avia
✔️business deplasări
✔️servicii individuale
✔️servicii turistice
✔️cazare
✔️organizarea evenimentelor
✔️organizarea tururilor de Relax & Spa
✔️turism balnear

”Noi promovăm serviciile de calitate și înțelegem importanța relaxării în timpul vacanțelor. Locațiile și activitățile recomandate de noi sunt cele mai bune de pe piață și corespund valorilor agenției noastre. Noi apreciem și promovăm restaurantele, hotelurile și atracțiile turistice care și-au demonstrat valoare și unicitatea în timp.

Serviciile noastre de concierge sunt asigurate de o echipă de profesioniști care vor putea îndeplini orice dorință, indiferent de cât de neobișnuită este. Activăm 24/7 și suntem gata mereu să vă ascultăm, să oferim consiliere și să acționăm.”, a mai adăugat Olga Plis.

În mai puțin de o lună copii vor avea vacanța de Paște. Temperaturile blânde din acea perioadă vă oferă posibilitatea să alegeți între mai multe destinații, Turcia, Egipt, Dubai sau Europa cu zbor direct din Chișinău.

Fiecare destinație are farmecul său și e greu să alegi doar una. Am pregătit câteva caracteristici de care să ții cont când decizi unde să petreci vacanța de Paște împreună cu cei dragi.

EGIPT – a devenit o destinație actuală pe tot parcursul anului. Marea azurie, recife de corali, scufundările, excursiile istorice și prețurile atractive aduc turiștii de pretutindeni.

TURCIA – nu e doar despre plaje magnifice scăldate de 4 mări. E și despre Pamukkale, Cappadocia, temple antice, legende mitologice și shopping reușit.

DUBAI – este un must have pentru cei care apreciază cultura arabă, confortul, luxul și extravaganța. Unul dintre cele mai bogate orașe din lume, te cucerește prin arhitectura, zgârie norii din cartea recordurilor și diversitate oamenilor care-l vizitează.

EUROPA – Italia, Franța, Spania și Portugalia pot fi explorate la infinit și tot nu vei reuși să vă bucurați de tot ce oferă aceste țări.

Pentru mai multe detalii, puteți apela la numărul de telefon: 069702611, lăsa un mesaj pe pagina de Facebook/Instagram : @excellence_travel_moldova sau ne puteți vizita pe adresa str. V.Alecsandri 105, or. Chișinău

Copilul îi dă puteri să meargă înainte
Articolul anterior
Cum te alimentezi corect de Paști
Articolul următor