Termeni și Condiții

Acest website, care poate fi accesat www.unica.md (denumit în continuare Unica.md.) este proprietatea “Unica Media Corp.” SRL.

Toate drepturile de copiere, reproducere şi distribuţie de orice fel, sunt rezervate “Unica Media Corp.” SRL, în conformitate cu legislaţia în vigoare a Republicii Moldova.

Dacă vă folosiţi de serviciile sau informaţiile oferite de website, aceasta va însemna acceptarea termenilor şi condiţiilor de mai jos.

În situaţia, în care nu sunteţi de acord cu termenii prezentului document, vă rugăm să părăsiţi Unica.md şi să nu mai accesaţi acest site. Orice acces pe Unica.md va fi considerat, de acum încolo, acceptarea termenilor şi condiţiilor documentului de mai jos.

Aceşti termeni şi condiţii se pot modifica periodic. Veţi fi notificat, ori de cate ori se produc modificări ale termenilor şi condiţiilor website-ului.

1. Protecţia propirietăţii intelectuale

Conţinutul şi design-ul Unica.md, precum şi orice alt material ce are legătură directă cu Unica.md. trimis de dvs prin email sau furnizat în orice altă modalitate, devin proprietatea Unica.md şi sunt protejate de legislaţia în vigoare a Republicii Moldova cu privire la drepturile de autor. De asemenea, textele postate de utilizatori la capitolele „Comentează” şi „Trimite o ştire”, devin proprietatea Unica.md. În cazul informaţiilor şi conţinutului postat de utilizatorii înregistraţi sau terţe părţi ori parteneri pe site-ul Unica.md, dreptul de autor şi responsabilitatea asupra acestora aparţin în totalitate celor care au publicat informaţia. În cazul conţinutului, preluat de la parteneri, în baza acordurilor încheiate, acestea sunt identificate prin menţionarea numelui partenerului lânga textul sau imaginea respectivă.

Puteţi folosi conţinutul Unica.md doar pentru necesităţile dvs. personale, iar acţiunile descrise sunt interzise, în lipsa obţinerii în prealabil a unei permisiuni scrise din partea Unica.md:

a. îndepărtarea însemnelor ce identifică dreptul de autor al Unica.md asupra conţinutului;

b. modificarea, publicarea, transmiterea, retransmiterea în orice mod, precum şi participarea la transferul, vânzarea, distribuţia unor materiale realizate prin reproducere, modificare sau afişarea conţinutului, în lipsa obţinerii în prealabil a unei permisiuni scrise din partea noastră;

c. reproducerea sau stocarea informaţiei, precum şi trimiterea acestora către alt website, server sau alt mijloc de stocare a informaţiei, dacă scopul acestei activităţi este unul comercial.

Este interzisă utilizarea conţinutului Unica.md în alte scopuri, decât cele permise expres de prezentul document sau de legislaţia în vigoare. Cererile de utilizare a conţinutului în alte scopuri, decât cele permise expres de prezentul document pot fi trimise pe adresa de email a redacţiei Unica.md

În condiţiile, în care consideraţi că un anumit conţinut, aflat pe site-ul Unica.md, încalcă drepturile dvs. de proprietate intelectuală, la viaţa privată, la publicitate sau alte drepturi, sunteţi rugat să trimiteţi un email la redactie Unica.md cu referire la drepturile încălcate, pentru a permite administratorilor să acţioneze în conformitate cu dispoziţiile legale.

Este interzisă utilizarea mărcii Unica, înregistrată de “Unica Media Corp.” SRL, fără un accord în scris al proprietarului.

2. Suspendarea accesului

Unica.md poate, fără orice altă notificare sau formalitate, şi fără ca acest lucru să necesite explicarea poziţiei sale, să suspende sau să blocheze accesul dvs. la conţinutul site-ului sau la o parte a acestuia.

3. Modificări aduse site-lui

Unica.md işi rezervă dreptul de a suspenda, modifica, adăuga sau şterge în orice moment porţiuni ale conţinutului său. De asemenea, Unica.md işi rezervă dreptul de a restricţiona accesul utilizatorilor la o parte sau la întregul conţinut.

4. Înregistrare, parole şi responsabilităţi

Accesul dvs. la serviciul de Newsletter sau unele facilităţi din site, necesită înregistrarea dvs. cu un nume de utilizator şi o parolă. Vă recomandăm să nu dezvăluiţi nimănui această parolă. Unica.md nu va cere niciodată parola conturilor dvs în mesaje prin poşta electronică sau telefon.

Din păcate, nici o transmisie de date prin intemediul internetului nu poate fi garantată 100%. În consecinţă, în ciuda eforturilor noastre de a vă proteja informaţia personală, Unica.md nu poate asigura sau garanta securitatea informaţiilor transmise de dvs. către noi, către şi de la serviciile noastre online. Vă avertizăm aşadar că, orice informaţie trimisă nouă, se va face pe propriul dvs. risc.

5. Confidenţialitate

Unica.md respectă viaţa dvs. privată şi datele cu caracter personal, pe care le împărtăsiţi cu noi în momentul accesării acestui site. Aceaste texte au rolul de a vă pune la curent cu privire la ce tip de informaţie identificabilă, cum şi unde am putea-o folosi , cum înţelegem noi să protejăm ceea ce selectăm de la dvs., cine are acces la ea, şi cum pot fi corectate în timp inadvertenţele din informaţia preluată.

Scopul colectării datelor ne deschide noi posibilităţi, să informăm utilizatorii cu privire la noile ştiri apărute, despre participarea la concursuri ori la campanii promoţionale desfăşurate de Unica.md.

Confidenţialitatea şi protecţia informaţiilor primite de la dvs. sunt de o importanţă mare pentru noi. Unica.md nu oferă informaţia colectată unor terţe persoane, fără consimţământul dvs. expres şi prealabil.

Accesul dvs. la anumite servicii şi informaţii din site este protejat de o parolă.

În momentul, în care noi primim informaţiile transmise de dvs. vă garantăm că vom depune toate eforturile, pentru a asigura securitatea acestora în sistemele noastre, conform standardelor de securitate impuse de legislaţia eixstentă în Republica Moldova.

Unica.md nu va dezvălui nici un fel de informaţie identificabilă despre utilizatorii săi către terţe părţi, fără a primi mai întâi consimţământul expres al utilizatorilor în această privinţă.

În acelaşi timp însă, Unica.md poate dezvălui informaţii identificabile personal, atunci când legea prevede expres acest lucru, când este cerută de o autoritate competentă sau când este necesară pentru protejarea drepturilor şi intereselor Unica.md.

În concluzie, atunci când accesaţi site-ul Unica.md şi sunteţi rugat să ne dezvăluiţi informaţii despre dvs., o veţi face doar site-ului Unica.md, cu excepţia cazului când serviciul sau informaţia respectivă este oferită unui alt site sau serviciu, aflate în parteneriat.

De fiecare dată însă, când un astfel de serviciu este furnizat în parteneriat cu un alt site, veţi fi informat asupra acestui lucru. În ideea de a vă pune la dispoziţie servicii la standarde cât mai înalte, este necesară partajarea informaţiilor dvs. personale cu site-ul sau serviciul copartener. Dacă nu doriţi, ca aceste date ale dvs. să fie partajate, puteţi proceda în consecinţă, prin a nu permite transferul datelor prin neutilizarea acelui serviciu particular.

Dacă alegeti însă să acceptaţi partajarea datelor, trebuie să înţelegeţi că funizorii serviciului în parteneriat, pot avea practici separate de confidenţialitate şi de colectare a datelor. Unica.md nu are nici un fel de control şi nu poate garanta toate aspectele juridice, pe care le implică folosirea acestor practici independente de confidenţialitate.

6. Publicitatea şi conţinutul furnizat de alte părţi

Anumite părţi ale conţinutului publicat pe Unica.md pot să fie furnizate de terţe persoane cu care “Unica Media Corp.” srl are relaţii contractuale. De asemenea, în interiorul conţinutului Unica.md pot fi incluse secţiuni de publicitate, în care se vor afişa mesaje ale unor terţe persoane. Unica.md nu este responsabil în nici o măsură asupra conţinutului furnizat de terţe persoane, indiferent că acesta este publicitar sau nu. De asemenea, Unica.md nu este responsabilă de conţinutului paginilor externe, la care se face trimitere din interiorul său.

7. Legea care guvernează acordul

Drepturile şi obligaţiile părţilor, impuse de prezentul acord, precum şi toate efectele juridice, pe care le produce prezentul accord, vor fi interpretate şi guvernate de legile Republicii Moldova aflate în vigoare. Orice litigiu, care are ca obiect acest accord, va fi adus spre soluţionare în faţă instanţelor din Rebublica Moldova.

Vă mulţumim.

Lucruri care merită învățate de la Oprah Winfrey. Lecții care i-au adus succesul

Cu totii cunoastem succesul de care s-a bucurat Oprah Winfrey si celebrul sau show. Cu toate acestea, nu stim anumite situații prin care Oprah a trecut, scrie andreearaicu.ro.

Fiind intrebata in cadrul unui interviu „ce lucruri stie cu adevarat despre viata”, Oprah realizeaza ca aceasta este o tema de gandire. Iar raspunsul sau vine sub forma unei publicatii in care isi impartaseste experientele de viata. „Ce stiu cu adevarat” este o carte care m-a emotionat si m-a facut sa simt un adevarat schimb de energie.

„Ce stiu cu adevarat”, cartea scrisa de Oprah Winfrey, a fost prima lectura din acest an pentru mine. Mi-a facut deosebita placere sa petrec cateva ore afland mai multe despre Oprah si despre cunostintele pe care aceasta le-a acumulat pana in prezent. In continuare, iti povestesc ce lucruri am invatat de la Oprah!

Iubirea incepe cu tine

Oprah te invata sa nu mai astepti de la alte persoane acele lucruri pe care trebuie sa ti le oferi chiar tu. Mai cu seama, nu mai astepta de la sotul tau sa iti spuna ca esti frumoasa. Nu te baza nici pe prietena ta cea mai buna sa fie mereu acolo si sa te sustina. Tot ce ai nevoie este chiar inauntrul tau.

Cheia oricarei relatii este comunicarea

Atunci cand te afli in impas, intreaba-l, pur si simplu, pe cel de langa tine ce are nevoie. La randul tau, invata sa iti comunici nevoile in mod direct. Partenerul tau nu este magician si nu are abilitatea de a-ti citi gandurile.

Aloca timp pentru recunostinta

Spune „multumesc”. Aceste cuvinte iti vor schimba viata. Mai cu seama, atunci cand esti concentrata pe ceea ce ai, radiezi si generzi si mai multa bunatate. Apreciaza cu adevarata fiecare lucru bun din viata ta, oricat de banal ar parea acesta: o cafea buna, o plimbare in parc sau o zi insorita.

Invata sa te pierzi intr-o carte buna

Oprah Winfrey nu isi poate imagina unde s-ar afla fara lectura. Aceasta a ajutat-o sa obtina chiar si primul ei job adevarat, atunci cand, la varsta de 16 ani, s-a angajat la radio. Conform celor spuse de Oprah „a citi o carte buna este un privilegiu, o modalitate de a fi acolo unde iti doresti.” Cititul iti dezvolta orizontul, te faca sa vrei sa evoluezi si iti asigura mijloacele necesare.

Cand viata devine grea, intreaba-te „ce poate sa ma invete aceasta situatie?”

Niciun om nu traieste o viata de vis. Nici macar celebritatile nu sunt ferite de greutati si de probleme. Cu toate acestea, Oprah sustine ca a invatat din fiecare situatie.

„Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume”

Oprah se ghideaza dupa aceasta mantra. Ea te indeamna sa te lasi inspirata, sa faci lucruri frumoase si sa devii cea mai buna versiune a ta. Daca vrei sa ai succes si lumea sa iti ofere tot ce are mai bun, ofera, la randul tau, tot ce ai mai bun.

Pastreaza doar lucrurile care te bucura cu adevarat

Oprah este de parere ca renuntarea face loc pentru ca viata ta sa se imbogateasca in adevaratul sens al cuvantului – acest principiu se aplica si atunci cand vine vorba despre pantofi, dar si despre relatii. Ea te invata sa pastrezi doar acele lucruri care te fac fericita si care aduc un plus in viata ta.

Exista mai multe moduri de a face curat si de a te organiza: spune adio acelor relatii toxice, acelor oameni care nu te sprijina si nu se bucura pentru tine. Renunta la gandirea limitativa, care te tine in loc si din cauza careia ratezi oportunitati.

Gandeste-te de doua ori inainte sa cumperi ceva

In acelasi sens, Oprah te invata sa te gandesti de doua ori inainte de a face o achizitie: iti aduce acel lucru o bucurie? Este un lucru folositor? Iti place cu adevarat sau este doar un impuls de moment?

Nu acumula datorii doar pentru a te aglomera de lucruri. Pretuieste confortul si viata traita armonios. Bucuria este mult mai mare atunci cand realizezi cumparaturi inteligente.

Cum a apărut Anastasia Fotachi pe Instagram, la ”6 luni de dragoste”

Modelul Anastasia Fotachi a ajuns la 6 luni de sarcină. Cu această ocazie, bloggerița a postat o fotografie pe instagram cu burtica de gravidă, cu descrierea „6 luni de dragoste”, scrie TV8.md.

Modelul Anastasia Fotachi și omul de afaceri Gabriel Stati au anunțat că vor deveni părinți chiar în ajunul Revelionului.

Pe 3 ianuarie, au dezvăluit că vor avea un băiețel. Întrebată de ce nu a așteptat să facă un gender party pentru a afla sexul copilului, modelul a răspuns că nu a avut răbdare. 

Anastasia a menționat că, înainte de a afla despre sarcină avea „niște pofte nebune”, iar fratele a fost cel care i-a sugerat să facă un test de sarcină. Primele persoane care au aflat despre sarcină au fost soțul și fratele, după care familia și prietenii Anastasiei.

Gabriel Stati s-a însurat, pe 1 septembrie 2022, cu modelul, bloggerița și prezentatoarea TV, Anastasia Fotachi. Nunta a avut loc la castelul familiei Stati, iar mireasa a fost condusă la altar de către tatăl ei.

Fotachi a purtat o rochie de prințesă, de culoare albă și cu trenă, iar florile din buchet au fost, de asemenea, albe. Între cei doi există o diferență de vârstă de aproape 20 de ani.

O femeie a acuzat un preot că cere sume mari de bani la Botez. Care a fost răspunsul ierarhului: „Ați găsit curat, căldura funcționând la capacitate maximă, să nu răcească pruncul”

O femeie din județul Suceava acuză un preot că i-ar fi cerut bani sub formă de taxă de botez. Aceasta i-a transmis arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, nemulțumirea sa, cel mai probabil, pentru ca ierarhul să ia măsuri.

„Probabil s-a mai adus în discuție această veche și adânc înrădăcinată activitate legată de suprataxele pentru botez/cununie/înmormântare.

Cu siguranță dumneavoastră știți că preoții nu mai practică asta dar ieri, 04.02, la Biserica ……. au fost trei botezuri; taxa de botez, cu chitanță, a fost de ……., ……/5 lumânări și, la final, preotul a mai CERUT ……. lei/naș…..(am scris cu litere mari cerut, pentru că preotul a insistat să treacă pe la dumnealui, pe rând, toți nașii și le-a spus exact cât trebuie să dea).

Toți enoriașii știu că se practică și suntem pregătiți, dar s-a exagerat deja, suma este ………”, i-a transmis I.G. arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților.

De cealaltă parte, ierarhul i-a transmis femeii punctul de vedere al preotului acuzat, subliniind că, deși părintele este plecat în concendiu, a transmis justificare la acuze.

„Vă transmit justificarea trimisă de părintele …….paroh al acelei parohii, deși sfinția sa în prezent este plecat într-o scurtă vacanță cu familia:

«Față de cele semnalate de doamna care a avut botezul la biserica noastră, vin cu următoarele precizări:

  1. Nu am condiționat niciodată oficierea serviciului religios de achitarea vreunei taxe bănești la biserică. Putea să plece fără să plătească nimic; vă asigur că nu o trăgea nimeni de mânecă. Dumneaei a întrebat dacă mai are ceva de plătit și a fost direcționata către preot care, la rându-i, i-a răspuns că «fiecare poate da la Biserică atât cât dorește, așa cum au mai procedat și alții». Nu-ți poți permite să-i zici altfel unui om, mai ales atunci când îl vezi pentru prima dată în viața ta la biserică.
  2. În anii mulți de preoție pe care îi am în spate, vă mărturisesc că am întâlnit mulți oameni care au plecat acasă fără să achite Bisericii măcar un leu pentru serviciul religios oficiat și nu a fost nicio supărare din partea noastră. Dar oamenii aceștia nu scriu pe site, la fel nici cei care sunt mulțumiți. Creștinii adevărați, care frecventează regulat biserica și care cunosc nevoile Bisericii și știu ce facem noi aici, vin și își oferă ajutorul cu toată dragostea. Noi nu le cerem zeciuială din tot ceea ce câștigă, așa cum cer unele culte. Noi le cerem în schimb, pe cât se poate, să fie conștienți și responsabili de numele de creștin pe care îl poartă, căci avem în viața aceasta drepturi, dar și obligații.
  3. Și pentru acei care vin doar la Botez, Cununie și Înmormântare la biserică și care ne consideră mereu datori să ‹îi servim›, fără să facă nimic în schimb, fără să aibă cea mai mică implicare, pentru aceia amintesc că și Biserica plătește facturi la apă, gaze naturale, electricitate, că și Biserica are în desfășurare proiecte sociale etc. și avem destule cheltuieli. Slavă Domnului, ați găsit curat, pârtie făcută, praful șters, căldura funcționând la capacitate maximă, ca pentru un Botez, să nu răcească pruncul, apa caldă, toate luminile aprinse, ca să iasă fotografiile bune, și vreo 4-5 oameni aduși de acasă sâmbăta sau duminica, pentru a avea în final un eveniment reușit.
  4. Mai amintesc, de asemenea, că toate taxele acestea sunt pentru buna funcționare a bisericii și sunt aprobate de către Consiliul Parohial.
  5. Iar pentru oficierea Botezului respectiv, din motive întemeiate a trebuit să apelăm la un preot îmbisericit care nu este angajat al Bisericii noastre și care nu are nicio remunerație stabilită»”, se arată în răspunsul ierarhului.

sursa

Despre noi
Articolul anterior
Calculator calorii
Articolul următor