10 cărți pe care să le citești vara aceasta!

Dacă ai terminat de citit ultima colecție de cărți pe care ți-am recomandat-o, trebuie să te apuci de lecturat aceste cărți noi, pline de intrigi, mister, dragoste și dezamăgire.

separator

Jocul Ripper – Isabel Allende

Diferit de scrierile ei de până acum, noul roman al scriitoarei Isabel Allende ne poartă într-o poveste ca un puzzle, cu intrigi polițiste. Ripper este un joc pe Internet în care participanții dezleagă crime și mistere. Condus de adolescenta Amanda Martin, jocul depășește granița ficțiunii și devine real atunci când fata își dă seama că mama ei este în pericol de moarte, ea ajungând ținta unei minți diabolice și necruțătoare.

De zece ori pe buze – Adina Rosetti

Dacă vrei să-ți amintești de vacanța de vară, cele 8 povestiri pentru oameni mari despre copii și copilărie semnate de Adina Rosetti te vor purta în acea perioadă în care jocurile, prieteniile și marile întrebări erau singurele noastre preocupări. „O carte despre cum privim lumea cu ochii unui copil, despre bucuriile și cruzimea vârstei despre lumi și personaje imaginare, despre părinți și luptele lor”, după cum declara autoarea într-un interviu din revista Unica.

Fata din tren – Paula Hawkins

Viața lui Rachel pare că se desfășoară monoton, după același ritual zilnic, în care așteaptă trenul și urmărește diminețile unui cuplu ce locuiește lângă calea ferată. Le-a dat chiar și nume „Jess” și „Jason” și i se pare că au viața perfectă. Într-o zi vede ceva care o șochează și, deodată, va lua parte la viețile al căror observator fusese de pe margine. „Fata din tren este un roman de suspans remarcabil. M-a ținut treaz o noapte întreagă”, a spus Stephen King.

Vina – Camelia Cavadia

Un roman tulburător, debutul Camelie Cavadia, prezintă povestea sciitorului Thomas H., un persoanj care, deși la un moment dat avea totul pentru o existență fericită și lipsită de orice griji, ajunge să trăiască singur, izolat, ducând cu sine povara unei întâmplări care i-a zdruncinat viața. Scrisă pe două planuri, unul în care personajul era tânăr, căsătorit și plin de visuri, și celălalt, al însingurării și renunțării, cartea spune o istorie emoționantă despre vină și ispășire.

Sticletele – Donna Tartt

„Sticletele” de Donna Tartt, romanul câștigător al premiului Pulitzer pentru Ficțiune în 2014, prezintă povestea adolescentului Theo Decker, care supraviețuiește unei explozii care îi omoară mama într-un muzeu din New York. Acolo, într-un mod neașteptat, intră în posesia unui tablou, preferatul mamei lui. Mulți ani după acel eveniment, Theo lucrează într-un magazin de antichități, iar tabloul ascuns devine pe neașteptate poarta de acces către lumea subterană a traficului cu opere de artă. Un roman de 1.000 de pagini, cu personaje și intrigi neașteptate.

Cele zece iubiri ale lui Nishino – Hiromi Kawakami

Oricine păstrează o amintire cât de mică despre o poveste de iubire, chiar dacă aceasta s-a terminat. Cartea scriitoarei japoneze Hiromi Kawakami cuprinde mărturisirile a zece femei, cu ajutorul cărora este surprinsă personalitatea surprinzătoare a unui bărbat. Deși pare bărbatul ideal, rând pe rând femeile îl părăsesc, mai puternice după relația cu el. Un roman sensibil despre dragostea și nestatornicia ei.

Legea copiilor – Ian McEwan

Celebră pentru inteligența și sensibilitatea cu care rezolvă cazurile, judecătoarea Fiona Maye se luptă cu regretul de a nu fi avut copii și cu căsătoria de 30 de ani care trece printr-o criză. Existența ei se schimbă când este chemată să judece cazul unui adolescent care refuză tratamentul ce i-ar putea salva viața, deoarece contravine credințelor lui religioase. Un roman despre lumea contemporană și alegerile ei dificile.

Mesagerul – Markus Zusak

Autor al popularului roman „Hoțul de cărți”, care a fost ecranizat în 2013, Markus Zusak revine cu o carte în care suspansul și intrigile sunt ingredientele principale. Ed Kennedy duce o viață încărcată de rutină, în care nu se anunță nimic spectaculos. Este șofer de taxi, locuiește într-o cocioabă cu câinele său și este îndrăgostit iremediabil de Audrey. Când nimerește din greșeală în plin jaf bancar, apare și sansa lui… aceea de a deveni mesagerul unei misiuni în spatele căreia nu știe însă cine se află.

Din inima Africii – Karen Blixen

Cu siguranță ai văzut filmul „Out of Africa” (1985) cu Meryl Streep și Robert Redford în rolurile principale, câștigător al Premiului Oscar. În cazul în care n-ai citit-o, îți recomandăm ca lectură de vacanță „Din inima Africii”, cartea care a stat la baza realizării filmului. Romanul autobiografic care prezintă o poveste de dragoste fascinantă a fost inclus de Modern Library în „Cele mai bune 100 de cărți de nonficțiune din toate timpurile“.

Colecționara de parfumuri interzise – Kathleen Tessaro

Deși pare că are o viață fericită în aristocrația din Londra anilor ’50, Grace Monroe nu își găsește locul în această lume. Viața ei se schimbă atunci când primește o moștenire de la misterioasa Madame Eva D’Orsey, a cărei identitate trebuie să o descopere. Povestea ne poartă la New York, Monte Carlo, Paris și Londra, unde enigmatica necunoscută era sursă de inspirație pentru creatori de parfumuri cunoscuți.

Sursa

3 zodii care au parte de surprize plăcute în primele luni ale anului

Pentru unele zodii, începutul anului 2023 va fi unul intens, plin de provocări și surprize. Potrivit previziunilor astrologice, trei zodii vor fi în centrul atenției.

Berbec

Potrivit previziunilor astrologice, nativii Berbec vor avea parte de un început de an remarcabil. Aceștia se pot aștepta la suprize frumoase în sectorul profesional. Au muncit din greu și vor beneficia de șansele mult așteptate de a progresa în carieră. Poate fi vorba de o promovare neașteptată, de un proiect care să îi ajute să își valorifice abilitățile, șansa de a începe o afacere proprie la care visau de multă vreme. Nu este exclus să primească o propunere interesantă legată de schimbarea domeniului de lucru. Berbecii se pot aștepta la surprize și în viața amoroasă. Șansa va fi de partea lor și își pot întâlni jumătatea în primele luni ale anului sau pot primi o cerere în căsătorie.

Fecioară

Aspectele astrologice vor anima sectorul iubirii în prima partea a anului, iar nativii Fecioară se pot aștepta la surprize frumoase pe plan amoros, precum și la o serie de decizii majore. Astrele îi încurajează să se bucure la maxim de această perioadă și să se lase în voia pasiunii. Cei care se află în relații de cuplu de lungă durată pot avea parte de momente magice alături de persoana iubită. Se pot aștepta la o vacanță romantică supriză, o cerere în căsătorie, propunerea de a deveni părinți sau de a se muta împreună. Nici cei singuri nu se vor plictisi în primele luni ale anului. Au toate șansele să înceapă noi povești de iubire sau să își întâlnească sufletul pereche.

Scorpion

Zodia Scorpion va începe anul 2023 sub semnul schimbării. Nativii ar trebui să aibă în vedere că tot ceea ce se întâmplă acum va avea consecințe pe termen lung. Se pot confrunta cu răsturnări de situație, care să le dea planurile peste cap. Pe de altă parte, astrele le-au rezervat multe surprize frumoase nativilor în primele luni ale noului an, mai ales în viața amoroasă, unde se vor bucura de mai multă dragoste, pasiune și romantism. Și din punct de vedere profesional va fi o perioadă fructuoasă. Planurile lor de avansare în carieră s-ar putea concretiza mai repede decât s-au așteptat. Este important să nu lase garda jos chiar dacă sunt mulțumiți de modul în care se desfășoară activitatea lor și să se concentreze pe îndeplinierea obiectivelor profesionale.

sursa: unica.ro

6 seriale coreene pe care nu trebuie să le ratezi

În ultimii ani, serialele coreene au devenit tot mai populare. Cultura pop coreeană a luat amploare și a devenit un adevărat fenomen. Venim noi cu o selecție a celor mai bune seriale coreene pe care îți recomandăm să le vizionezi în perioada următoare!

Crash Landing on You – Sa-rang-eui bul-sa-chak

Yoon Se-ri este o antreprenoare de succes din Coreea de Sud, care în timpul unui zbor cu parapanta aterizează de urgență în Coreea de Nord, în zona demilitarizată. Acolo întâlnește un ofițer de poliție nord-coreean care o ajută să se ascundă și cei doi încep o poveste de dragoste secretă

Love Alarm – Joahamyeon Ullineun

„Love Alarm” este o mini-serie de 8 episoade în stilul Black Mirror, care prezintă o lume în care tehnologia te ajută să-ți găsești persoana iubită, cu ajutorul unei aplicații care te alertează dacă o persoană aflată în apropierea ta te place. Kim Jojo este o tânără care își găsește prima dragoste cu ajutorul acestei aplicații. Serialul este produs și difuzat de Netflix.

Itaewon Class / Itaewon Keullasseu

Un serial despre răzbunare. Park Sae-ro-yi este exmatriculat de la școală, după ce îl agresează pe bătăușul școlii, Jang Geun Won, și refuză să-i ceară iertare. În plus, tatăl său, care lucrează pentru compania părintelui bătăușului, este concediat, iar la sucrt timp moare într-un accident provocat de Jang Geun Won. Park Sae-ro-yi îl atacă pe tatăl colegului său și ajunge în închisoare, dar după ce este eliberat, jură să se răzbune și să distrugă compania omului de afaceri. 

Hospital Playlist / Seulgiroun Euisasaenghal

Serialul prezintă povestea a cinci medici de la spitalul Yulje Medical Center, care sunt prieteni de când au intrat împreună la facultatea de medicină, în 1999. Serialul lansat în 2020 și a fost confirmat pentru al doilea sezon. 

Goblin – The Lonely and Great God

Goblin trăiește de 800 de ani, în urma blestemului lui Dumnezeu, mortalitatea sa, pe care o disprețuiește cel mai mult, nu poate fi înlăturată decât cu o singură forță: mireasa lui umană. Imediat cum blestemul este eliminat, Goblin se transformă într-un praf.

Străinul – Stranger/Bimilui Soop

Este inclus pe lista celor mai bune seriale coreene TV de către publicația New York Times, deoarece a avut un succes răsunător. Vei putea urmări povestea unui procuror și a unui detectiv care lucrează împreună cu scopul de descoperi corupția dintr-un caz de crimă în serie. Un serial captivant și extrem de interesant.

Zodii care au toate șansele să se îmbogățească în 2022

Dorința de a obține succes o au toate semnele zodiacale, însă astrele s-au aranjat în așa fel încât numai trei nativi să se bucure de un real triumf în ceea ce privește partea financiară. Asta nu înseamnă că ceilalți nativi nu vor avea noroc cu banii, pentru că, știți voi – stelele au grijă de tot și de toate. Cine sunt norocoșii zodiacului în anul care vine, conform tabu.ro.

VĂRSĂTOR: Reprezentanții acestui semn zodiacal vor cunoaște succesul din punct de vedere financiar în anul 2022. Capacitatea sa de a se reinventa îi stimulează pe cei din jur, toată lumea poate vedea cât de multă schimbare devine cheia succesului. Anul viitor, nativul în Vărsător și-ar putea schimba mediul profesional, sau i se va oferi oportunitatea. Datorită pragmatismului, flexibilității și receptivității sale, nimeni nu poate concura cu Vărsătorul și are frâu liber pentru a-și rotunji veniturile. Mai multe surse de venit și un număr mare de oportunități îi permit să beneficieze de o situație confortabilă. Abilitățile sale super-interpersonale vor fi cheia îmbogățirii sale, iar planetele îl vor ajută!

PEȘTI: Indecizia Peștilor este urmată de o hotărâre nebănuită, capabilă să îi propulseze în vârf, cine ar fi crezut? În sfârșit, Peștii își concentrează toată puterea – cu calm – și economisesc energie! Totul începe să se miște, acesta este cel mai important lucru înainte să vrea să țintească sus și să-și facă planuri mărețe. De la 1 ianuarie până la 10 mai, planeta sa preferată Jupiter oferă o gamă largă de posibilități de a-și dezvolta cariera. Când Peștii și Taurul se întâlnesc, cele mai nebunești planuri sunt probabil să devină realitate. Întâlnirea are loc în jurul datei de 12 aprilie printr-o alianță frumoasă între Mercur și Venus: pe partea profesională, inițiativele sale sunt susținute de oameni importanți și competenți.

FECIOARĂ: Pentru Fecioară, anul 2022 este de bun augur. Venus aduce noroc în ceea ce privește finanțele de la 1 ianuarie până la 6 martie. Fecioara este prudentă și nu își face prea multe griji pentru finanțele ei în 2022, începând anul sub cele mai bune auspicii. Stelele par să fie de partea sa, așa că nu trebuie să-și numeri banii prea atent. Ar trebui să existe oportunități mari în cariera sa, dar să păstreze seriozitatea tot timpul și nu se lase păcălită. Va fi însă criticată pentru intransigența sa, care va da roade. Fecioara se impune ignorând privirile și judecățile celorlalți.

Imagini inedite cu „Ploaia de stele” surprinse de un fotograf moldovean!
Articolul anterior
O nouă tendință-manichiura acvariu! Îți place?
Articolul următor