10 filme pe care să le vizionezi când treci prin cele mai grele momente. Te vor face să privești altfel viața!

Cu toții putem avea momente în care ne simțim foarte fericiți sau, dimpotrivă, ne poate cuprinde tristețea din cauza unor anumite lucruri care ne influențează zilele. În asemenea momente, simți că vrei să renunți, pentru că nu știi pentru ce să mai lupți și care este următorul pas. O serie de filme motivaționale, însă, îți pot schimba starea de spirit, întrucât reușesc să transmită mesaje puternice, care îți ating sufletul, care te fac să ieși din cele mai sumbre situații și care te ajută să lupți pentru visurile tale și să o iei de la capăt. Iată câteva dintre acestea!

separator

1. The Pursuit of Happiness (În căutarea fericirii)

„Nu permite nimănui să îți spună că nu poți face ceva. Oamenii care nu sunt în stare să facă ceva pe cont propriu îți vor spune că nici tu nu ești capabil. Vrei un lucru, îl obții! Punct!”

Unul dintre cele mai bune filme motivaționale, care ilustrează perfect ideea că indiferent de câte obstacole va pune soarta și viața în calea ta, să nu renunți niciodată. Povestea este deosebit de emoționantă și prezintă determinare, credință, persistență și luptă continuă pentru visele noastre.

2. The Bucket List (Ultimele dorințe)

După ce vei viziona acest film, e posibil să îți pui ordine în gânduri și să faci o listă cu lucruri pe care ți ledorești să le faci în această viață. The Bucket List este unul din acele filme care merită văzute măcar o dată și care îți zguduie puțin sufletul din temelii și te face să realizezi cât de scurtă este viața și că trebuie să te bucuri din plin de ea. Nu mâine, nu peste o săptămână sau un an, acum! Edward (Jack Nicholson) este un om foarte bogat care se află în spital după ce descoperă ca are cancer într-o fază finală. Aici se împrietenește cu Carter (Morgan Freeman), iar impreună evadează din spital hotărâți să aibă parte de aventuri de neuitat și să-și îndeplinească toate dorințele înainte de a muri.

3. Crash

O dramă cutremuratoare, amuzantă, imprevizibilă și cu un mesaj puternic. Filmul ne amintește într-un mod absolut minunat despre importanța toleranței și umanitatea de care toți suntem capabili, însa de foarte multe ori uităm. Din distributie fac parte actori precum Sandra Bullock, Don Cheadle, Matt Dillon, Brendan Fraser, Terrence Howard sau Ryan Phillippe.

4. August Rush

Filmul face parte din lista celor care te inspiră și te emoționează din primele momente. Un copil de 11 ani dintr-un orfelinat visează și își dorește din tot sufletul să-și cunoască părinții, fiind convins că aceștia l-au dorit și se hotărăște să plece în căutarea lor. Băiatul simte o conexiune extraordinară cu muzica, iar de la a pune prima dată mâna pe un instrument și până la ajunge într-o orchestră faimoasă este doar un pas.

5. 500 Days of Summer (500 de zile cu Summer)

O comedie romantică unică și extrem de interesantă cu o poveste neșlefuită și cu o simplitate care te atrage să savurezi minut cu minut fiecare etapă. Filmul spune povestea unui băiat care întâlnește o fată și fiind convins ca ea este sufletul lui pereche va face tot ce îi stă în putință să o cucerească.

6. Amelie

Amelie ne prezintă o adevărată lecție despre cum se poate trăi frumos viața, dincolo de greutățile sau traumele trecutului care ar trebui să se piardă undeva în dorința nestăvilită și plăcerea de a trăi în prezent. Amelie se hotărăște într-o zi că are o misiune pe această lume, și anume: să schimbe viețile celor din jur, născocind tot felul de strategii ca să intervină în existența acestora, fără ca ei să știe.

7. Eat Pray Love (Mănâncă roagă-te iubește)

Viața trebuie privită ca o călătorie, iar uneori este nevoie să-ți schimbi direcția pentru a trăi cu adevărat. Mănâncă, Roagă-te Iubește, unul din acele filme bune de văzut atunci când simți că te-ai pierdut pe tine însăți, arata că există mai multe feluri în care poți rupe monotonia, hotărându-te în primul rând să faci ceva pentru tine și ducându-te să vezi lumea cu scopul de a te regăsi.

8. Forrest Gump

„Viața este asemeni unei cutii cu bomboane. Niciodată nu știi ce-o să găsești înăuntru.” Un film deosebit care s-a transformat într-un adevărat fenomen. Acesta spune povestea lui Forrest Gump, un om simplu, care devine în mod accidental un om de succes, doar prin felul simplu de a-și trăi viața.

9. Slumdog Millionaire (Vagabondul milionar)

Eroul din filmul Vagabondul Milionar este un orfan care a trăit toată viața la periferiile orașului indian Mumbai, care ajunge la un pas de a câștiga marele premiu la versiunea indiană a „Cine vrea să fie milionar?” Întrebarea tuturor este cum poate ajunge un copil al străzii să cunoasca toate răspunsurile. De multe ori nu suntem capabili să realizăm că fiecare moment, fiecare alegere făcută, fiecare întâmplare din viața noastră are loc pentru a ne aduce mai aproape de împlinirea destinului nostru.

10. Up (Deasupra tuturor)

„Uneori aventura nu are neapărat de-a face cu o călătorie!”. Când soția lui, în vârsta de 70 de ani moare, Carl Fredricksen rămâne într-o casă goală și cu dorința de a călători în America de Sud neîmplinită. Așa că în momentul în care asistenții sociali vin să îl ia la azil el dă drumul la mii de baloane colorate care îi ridică locuința în aer și pornește în aventura vieții sale alături de un puști de 8 ani care visa să devină explorator. Dacă visele din copilărie nu se împlinesc, nu înseamnă că nu putem să creăm altele noi!

sursa

Lista celor mai populare festivaluri ale verii 2017 la care merită să ajungi!
Articolul anterior
Liceenii susțin astăzi examenul de bacalaureat la limba de instruire
Articolul următor
Alte articole interesante