10 filme romantice de privit în Ziua Îndrăgostiților!

Pentru că Ziua Îndrăgostiților se apropie, am alcătuit un top cu cele mai romantice 10 filme care le poți viziona împreună cu persoana iubită.

filme

Eternal Sunshine of the Spotless Mind / Strălucirea eternă a minții neprihănite (2004)

Actori: Jim Carrey, Kirsten Dunst, Elijah Wood, Mark Ruffalo, Tom Wilkinson, Kate Winslet

Joel este șocat de faptul că prietena sa Clementine și-a șters din minte, toate amintirile tumultoasei lor relații. Disperat, Joel apelează la inventatorul ciudatei proceduri de spălare a creierului și îi cere acestuia să-i șteargă toate amintirile despre Clementine.
Însă pe masură ce amintirile dispar, Joel începe să-și redescopere dragostea pentru Clementine și organizeaza o evadare din procedura pe care Mierzwiak și asistenții săi se chinuie să o ducă la bun sfârșit.

• Ghost / Fantoma (1990)

Actori: Patrick Swayze, Demi Moore, Woopie Goldberg

Este o emoționantă poveste de dragoste, în care Sam este o fantomă și cu ajutorul unui medium, Oda Mae, încearcă să afle adevărul care se ascunde în spatele morții lui. Împușcat mortal de un hoț, Sam rămâne totuși printre oameni, luând forma unei fantome.
Așa descoperă că moartea sa nu a fost o întâmplare și că iubita sa, Molly, este în mare pericol.

• Something’s Gotta Give / Ceva tot o ieși (2003)

Actori: Keanu Reeves, Jack Nicholson, Diane Keaton, Frances McDormand, Amanda Peet

Harry Sanborn este un burlac cu experiență care are relații doar cu femei sub 30 de ani. În timpul unui așa-zis week-end romantic cu ultima lui cucerire la o casă de pe plajă, Harry începe să aibă dureri toracice.
Erica Barry, o scriitoare de succes, divorțată, se lasă greu convinsă să îi acorde primul ajutor. De aici pornește povestea lor de dragoste.

• 50 First Dates / Mereu la prima întâlnire (2004)

Actori: Sean Astin, Drew Barrymore, Adam Sandler, Rob Schneider

Henry Roth duce o viață de invidiat în paradisul tropical hawaian, petrecându-și fiecare seară cu câte o frumoasă turistă în căutarea unei aventuri.
Este o viață fără complicații… până când o întâlnește pe Lucy, de care se apropie imediat. Doar că a doua zi fata se comportă de parcă nu l-ar mai fi văzut în viața ei.

• Valentine’s Day / Ziua îndrăgostiţilor (2010)

Actori: Jessica Alba, Jessica Biel, Julia Roberts,Taylor Lautner

În preajma Zilei Îndrăgostiţilor, mai multe cupluri din Los Angeles vorbesc limba complexă a dragostei, intersectându-se sau despărţindu-se. Dacă ai alături o persoană iubită, atunci Valentine’s Day înseamnă flori, romantism şi sentimente. Dacă te numeri printre cele cu puţin noroc în dragoste, atunci este doar o zi obişnuită. Cam despre aceste aspecte vorbește filmul respectiv.

• The vow / Jurămantul (2012)

Actori: Rachel McAdams, Channing Tatum, Sam Neill

Este un film al cărui subiect te face să te întrebi: “ce ai face dacă de mâine persoana iubită nu te mai recunoaște?”
Avem doi tineri căsătoriți care trec printr-un accident, iar unul dintre ei suferă leziuni cerebrale care îi șterg din memorie existența celuilalt.
Cum își rezolvă problema, vei vedea dacă vei privi fimul.

• Wanderlust / Cu lumea-n cap (2012)

Actori: Jennifer Aniston, Paul Rudd, Malin Åkerman

Este o comedie ușurică care vorbește despre doi căsătoriți care luptă să-și țină jurământul pe care l-au făcut la căsătorie, iar cel mai mare dușman al lor este… obișnuința.
Ei formează un cuplu banal, măcinat de rutină, care tânjesc după ceva nou în viața lor. Așa că decid să renunțe la viața de la oraș și se alătură unei comunități idilice pe nume Elysium, un fel de hippioți care trăiesc extrem de relaxați și care nu se supun regulilor societății normale.

• The Five-Year Engagement/Te măriți cu mine? (2012)

Actori: Jason Segel, Emily Blunt, Chris Pratt

Filmul de față vorbește despre istoria a doi protagoniștii care trec prin tot felul de obstacole înainte de căsătorie. Astfel logodna lui Jason Segel și Emily Blunt ajunge să dureze 5 ani. Iar dacă se vor căsători într-un final, vedem doar dacă privim filmul.

• The Lucky one / Norocosul (2012)

Actori: Zac Efron, Taylor Schilling, Blythe Danner

Aceasta este o dramă despre un pușcaș marin, care crede că a supraviețuit în război datorită unei femei care îi poartă noroc. Deși nu o cunoaște și are doar o poză găsită întâmplător, pleacă în căutarea ei.

The Time Traveler’s Wife / Soţia călătorului în timp (2009)

Actori: Rachel McAdams, Eric Bana

Este filmul despre povestea lui Clare care este foarte îndrăgostită de Henry. Deşi nu ştie când vor fi nevoiţi să se despartă, ea este ferm convinsă că sunt sortiţi să fie împreună. Din cauza unei anomalii genetice rare de care suferă, Henry are capacitatea de a călători înainte şi înapoi în timp, fără însă a avea control asupra acestui fenomen.
În ciuda faptului că această particularitate a lui Henry îl face să apară şi să dispară într-un mod imprevizibil, Clare încearcă din răsputeri să-şi construiască viaţa alături de el.

Text: Iulia Arnaut

Drama lui Cătălin Crișan!
Articolul anterior
Destinaţii fierbinţi pentru ziua îndrăgostiţilor!
Articolul următor
Alte articole interesante