10 lucruri pe care să nu le faci în alte țări: se consideră jenante

Când călătorești în străinătate, îți îndeplinești dorința de a vizita și îți dai seama de toate „obiceiurile și lucrurile” din țara pe care o vizitezi.

Dar, este destul de important să cunoașteți ce nu trebuie să faci, deoarece aceste cunoștințe vă vor ține departe de orice controversă sau situație jenantă și vă vor ajuta să rămâneți în siguranță.

Iată 10 lucruri pe care nu ar trebui să le faci în călătoria ta în străinătatepotrivit stiai.net.

1. Bacșiș în Japonia

Nu este obligatoriu să dai bacșiș în Japonia, dar în unele cazuri, este considerat nepoliticos. Puteți găsi, de asemenea, menționat la sfârșitul bonului că personalul este plătit integral, deci nu este nevoie de gratuități.

2. Împărțirea notei de plată în Franța

Este considerat neelegant împărțirea notei în Franța. Acest lucru se întâmplă pentru că nu le place deloc să vorbească despre bani. Cu toate acestea, dacă sunteți un grup mai mare, cu siguranță puteți decide să împărțiți nota.

3. Să faci cu mâna în Grecia

Pentru greci, expunerea palmei este mai mult o insultă, decât un salut. Este mai mult ca și cum ai spune: „Te resping”.

4. Atingerea unei persoane de genul opus din India

5. Fotografierea fără consimțământ în EAU

Aceasta este considerată o crimă, potrivit legilor cibernetice din țară. Este posibil să intrați la închisoare până la 6 luni și să luați o amendă grea, până la 500.000 AED (136.130 USD), mai ales dacă postați imaginile pe rețelele de socializare.

6. Nerespectarea cozii în Australia

Este întotdeauna imposibil să eviți coada dacă ești în Australia sau în Anglia. Acest lucru este valabil atunci când utilizați transportul public, în centrele comerciale, în puburi sau în orice altă parte. Așteaptați-vă întotdeauna rândul.

7. Plimbare pe benzile de biciclete din Olanda

Ciclismul este principalul mod de transport în Olanda și de obicei este întotdeauna supraaglomerat. Deci, atunci când mergi pe banda de biciclete (pe jos), există riscuri inevitabile să fii lovit de un ciclist. Este mai bine să fiți atenți și să mergeți întotdeauna pe trotuar pentru a evita eventualele mici accidente.

8. Efectuarea gestului OK cu mâna în Turcia

Acest lucru este echivalent cu  arătarea degetului mijlociu. Același lucru este valabil și pentru Germania și Brazilia.

9. Dând din cap și clătinând din cap în Bulgaria și Albania

De obicei, încuviințarea cu capul (de sus în jos) înseamnă DA și clătinând capul (dintr-o parte în alta) înseamnă NU. Este important să știți că acest lucru este  exact invers în Bulgaria și Albania.

10. Hrănirea păsărilor din Singapore

Hrănirea păsărilor, aruncarea gunoiului la întâmplare și mestecarea gumei în public vă vor aduce câteva amenzi mari în Singapore.

Nuntă organizată pe acoperișul unui spital, pentru ca tatăl bolnav de Covid-19 să-și poată vedea pe geam fiul căsătorit
Articolul anterior
Un bărbat din Capitală și-a omorât tatăl în bătaie
Articolul următor
Alte articole interesante