6 filme de Crăciun pe care trebuie să le vezi

Știi doar, perioada din an care abundă în mese cu bucate alese şi timp petrecut în familie, Crăciunul, este şi momentul potrivit pentru o listă de filme clasice şi contemporane perfecte pentru spiritul de sărbători.

separator

Doar așa, alături de cei dragi te vei putea relaxa și zbura într-o lume plină de poveste.

  • Love Actually, 2003 (Pur şi simplu dragoste)

Comedia romantică ce reuneşte mai multe vedete britanice are mari şanse să devină un clasic peste ani. Colajul de poveşti ingenios împletite care transmit acel adevăr universal valabil în armonie perfectă cu sărbătorile de iarnă: dragostea învinge întotdeauna. Protagonişti în poveştile de CRĂCIUN sunt Hugh Grant, Keira Knightley, Liam Neeson, Colin Firth şi Emma Thompson.

  • Miracle on 34th Street, 1947 (Miracol pe strada 34)

Când un bătrân care pretinde că este Moş Crăciun trece drept nebun aproape în faţa tuturor, un tânăr avocat decide să îl apere în instanţă, argumentând că identitatea pretinsă de el este cea adevărată- Cunoscutul film există şi într-o variantă mai nouă, lansată în 1994, cu actriţa Mara Wilson (cunoscută pentru „Mathilda”) în rolul principal. Totuşi, parcă nimic nu este mai bun decât clasicul din 1947, regizat de George Seaton şi obligatoriu prezent în lista unui iubitor adevărat al filmelor de sărbători. Varianta alb-negru şi candoarea autentică pe care o transmite Edward Gwenn în rolul lui Moş Crăciun se potrivesc perfect.

  • The Holiday, 2006 (Vacanţa)

Acţiunea are loc în perioada Crăciunului, dar filmul merită urmărit de oricine vrea să vadă o poveste de iubire cu accente de comedie. Kate Winslet, Jude Law, Cameron Diaz şi Jack Black descoperă că nu e niciodată prea târziu pentru o a doua şansă în dragoste, iar Crăciunul pare decorul perfect pentru acest lucru.

  • How The Grinch Stole Christmas, 2000 (Cum a furat Grinch Crăciunul)

Grinch este un spiriduş cu o inimă de două ori mai mică şi trăieşte izolat într-o peşteră. Enervat de festivităţile de Crăciun care au scăpat de sub control din Whoville, spiriduşul conspiră să strice sărbătoarea, dar până la urmă află că spiritul Crăciunului este mult mai adânc decât nişte jucării. Jim Carrey face un rol extraordinar în această comedie de Crăciun.

  • Four Christmases (2008)

Brad și Kate de-abia așteaptă Crăciunul, dar anul acesta tocmai pentru că nu-și vor revedea familiile. Dacă în trecut cei doi îți vizitau toti cei patru parinti, divortati si recasatoriti, incercand sa-si suporte toate rubedeniile fara sa faca crize de nervi, anul acesta gata, vor pleca intr-o calatorie spre o destinatie exotica. Dar cand ceata nu permite avionului lor sa decoleze, nefericitul cuplu este obligat sa faca patru craciunuri intr-o zi.

  • Surviving Christmas

Un Crăciun Printre Străini este un film de comedie. E nebunie curată! O poznă de nedescris se întâmplă când Drew Latham (Ben Affleck), un director foarte bogat, se hotărăște să-și închirieze o familie de Crăciun. Sătul să-si petreacă din nou sărbătorile singur, Drew face familiei Valcos (James Gandolfini, Christina Applegate si Catherine O’Hara) o ofertă care trebuia refuzată de la bun început. Acum, stresantul oaspete și cererile lui scandaloase transformă sărbătorile familiei gazdă într-un cosmar.

Nicoleta Nucă nemulțumită de aspectul fizic. A apelat la estetician
Articolul anterior
Uluitor! Secretele din viața lui George Michael au ieșit la iveală
Articolul următor
Alte articole interesante