Află 15 lucruri curioase despre Albert Einstein

,,Viața este ca mersul pe bicicletă. Pentru a-ți menține echilibrul trebuie să continui să mergi înainte”, spunea Albert Einstein.

separator
Albert Einstein a rămas în mintea colectivă ca geniul care a fost repetent la matematică. Doar că această informație nu este adevărată, mai ales că la vârsta de 12 ani deja stăpânea ecuațiile diferențiale și integrale.

De asemenea, el este omul care prefera bicicleta deoarece nu știa să conducă. Află 15 lucruri curioase despre marele savant.

1. Albert Einstein avea o barcă și îi făcea plăcere să iasă în larg cu ea, chiar dacă nu știa să înoate.

2. Deși era un geniu în fizică, Albert nu reținea nume, date, numere de telefon sau unde și-a pus cheile.

3. Einstein nu purta șosete și le ura mai ales că făceau găuri. Se lăuda că nu a purtat șosete nici la Oxford.

4. Mama sa l-a îndrumat inițial către muzică, el devenind un violonist foarte bun.

5. Chiar dacă a fost un student bun, profesorii nu i-au dat scrisori de recomandare pentru angajare, astfel încât a avut nevoie de 9 ani până s-a angajat în mediul academic.

6. A renunțat la cetățenia germană la vârsta de 16 ani, în 1896. A primit cetățenia elvețiană abia în 1901, după ce s-a angajat la Politehnica din Zurich (în 1900).

7. A avut o fiică cu Mileva Maric, înainte de căsătoria cu aceasta. Nu s-a știut mult timp despre acest copil până în 1987 când s-au descoperit noi caiete ale lui Einstein.

8. Al doilea fiu al său, Eduard, și-a petrecut toată viața de adult în clinici de psihiatrie, fiind diagnosticat cu schizofrenie, și a murit la vârsta de 55 de ani.

9. După a doua căsătorie, Einstein a avut relații cu șase femei.

10. S-au descoperit scrisorile lui către o rusoaică, Margarita Konenkova, cu care ar fi avut o relație între 1945-1946. Zvonurile spun că aceasta ar fi fost spion rus.

11. Albert Einstein a fost mult timp urmărit de FBI, fiind suspect că ar fi un spion sovietic, și dosarul lui a avut aproape 1500 de pagini.

12. Creierul marelui geniu a fost furat. Einstein a cerut să fie incinerat după moartea sa, dar în timpul autopsiei patologul Thomas Harvey i-a furat creierul.

13. Anticipând câștigarea unui premiu Nobel, Einstein ar fi oferit banii primiți primei soții, Mileva Maric, ca aceasta să îi acorde divorțul.

14. În 1952, i s-a cerut să fie președintele Israelului, însă acesta a refuzat politicos spunând că nu se pricepe atât de bine la firea omului pentru a conduce un popor.

15. Einstein, alături de Leo Szilard, a fost co-inventatorul unui frigider care funcționa cu gaze comprimate. Invenția lor a fost depășită de compresoarele cu freon care erau mai eficiente, dar mai dăunătoare mediului înconjurător.

Sursa

Pierdut în ceață! Un avion Blue Air a făcut 10 ore de la București la Iași
Articolul anterior
O mamă a trei copii, din Chișinău, este căutată cu disperare de către familia sa
Articolul următor
Alte articole interesante