Alla Vengher știe pe unde trebuie să ajungi dacă mergi în Paris

Femeia de afaceri Alla Vengher a selectat 7 locuri elegante și luxoase de la Paris. “Parisul este un vis! Tour Eiffel, Champs-Elysees, Arc de Triomphe, Place de la Concorde, Moulin Rouge, Louvre, Versaille, cu minunatele sale grădini, Notre-Dame, Sacre Cœur, Versaille”, scrie aceasta pe blogul personal.

separator

Tour Eiffel…Să mergi în Paris și să nu vizitezi Turnul Eiffel este pur și simplu un lucru de neconceput.

Dacă vreți să evitați cozile interminabile de la intrare, cel mai bine ar fi să cumpărați biletul online. Costă 15 euro să ajungeți până în vârful turnului cu ascensorul. Tot aici, în vârf se află restaurantul Jules Verne, care oferă o imagine extraordinară a orașului, în timp ce vă savurați mâncarea. O cafea la restaurantul din vârful Turnului Eiffel poate costa cât o cină la un restaurant de lux, însă… e minunat!

La orele 22.00 se aprind mii de luminiți pe turn, este un spectacol de neuitat, cu emoții de nedescris, așteptat de mii de turiști.

Champs-Elysees…La plus belle avenue du monde. Unul din cele mai faimoase bulevarde din lume, cu numeroase cinematografe, teatre, restaurante și magazine luxoase. De altfel, pe Champs-Elysees, chiriile pentru spațiile comerciale ajung la peste 1.5 milioane de euro pentru 100 metri pătrați.

Sacre Cœur…Catedrala se află în cel mai înalt punct din oraș. De aici se vede Parisul ca în palmă și ai parte de vederi impresionante asupra orașului.

sacre

Notre Dame…Intrarea este gratuită, dar trebuie să stai în coadă câteva ore bune pentru a intra și a admira această capodoperă. Se zice că Notre Dame este cea mai întunecată catedrală gotică din lume, foarte puține raze solare străbat înauntru ei.

Dacă ai o dorință arzătoare, trebuie să mergi în fața Catedralei, acolo se află o mică rotundă de aur.

Așează-te pe acea placă, cu fața spre Notre Dame și învârtește-te în sensul acelor de ceasornic, șoptind dorința pe care ți-ai pus-o în timp ce te răsucești de trei ori, oprindu-te apoi în același loc din care ai pornit. Dorința ta se va împlini!

Citește continuarea articolului pe blogul Allei Vengher!

Irina Hakamada:” Banii și dependența îți fură energia. Scapă de ele”
Articolul anterior
Tudor Chirilă: “De ce femeile îl aleg pe cheliosul ăla cu burtă?”
Articolul următor
Alte articole interesante