Cei mai geniali copii din lume!

Te uimesc cu modul lor de gândire revoluţionar şi prin simpla lor prezen

separator
ță simţi că se va scrie o nouă filă din istoria lumii. Copiii-minune sunt comorile nepreţuite din viitor.

Iată câteva exemple de copii geniali:

Cel mai bun muzician!

Marele muzician austriac Wolfgang Amadeus Mozart a început să compună arii muzicale complexe, înainte de a scrie, la vârsta de numai cinci ani.

23 Wolfgang Amadeus Mozart

Copil minune care la doar 2 ani știa trei limbi!

Christian Friedrich Heinecken, născut în 1721 la Lübeck, a rămas în istoria ca fiind cel mai inteligent copil. Se spune că la doar zece luni Christian  putea vorbi cursiv, iar la numai doi ani, cunoştea întreaga Biblie. La doi ani şi jumătate, ştia trei limbi, germana, latina şi franceza şi studia istoria şi matematica. A murit la vârsta de 4 ani, în timp ce se afla la studii în Copenhaga.

2 Christian Friedrich Heinecken

 Cel mai inteligent copil de pe planetă!

Tânărul coreean Kim Ung-Yong are cel mai mare coeficient de inteligenţă descoperit până acum, estimat la 210. Kim la vârsta de numai patru ani citea deja în coreeană, japoneză, germană şi engleză. La cinci ani, rezolva ecuaţii complexe de matematică şi studia fizica la Universitatea din Hanyang. La şapte ani, a fost cooptat în rândurile cercetătorilor NASA, iar la 15 ani a obţinut prima diplomă de doctorat. Şi-ar fi putut continua activitatea de cercetare la oricare din marile universităţi americane sau europene, dar Kim a ales să se întoarcă în ţara natală şi s-a reprofilat în ingineria civilă.

2 3 Kim Ung-Yong

 Chirurg la şapte ani

Unul dintre cei mai deştepţi copii din India, Akrit Jaswal, a reuşit să ducă la bun sfârşit o intervenţie chirurgicală, fără să aibă cele mai mici cunoştinţe de medicină. La vârsta de şapte ani, Akrit a reuşit să salveze mâna unei fetiţe care suferise arsuri grave şi ai căror părinţi nu îşi permiteau să o ducă la un spital. În urma arsurilor, degetele fetiţei se lipiseră şi nu reuşea să mai deschidă pumnul. Fără niciun fel de pregătire în chirurgie, micul indian a reuşit să îi opereze degetele, în casa părinţilor lui, iar fetiţa şi-a recăpătat mobilitatea. Akrit a urmat apoi medicina, devenind cel mai tânăr student admis vreodată la o universitate indiană.

2 3 Akrit Jaswal,

Absolvent la 10 ani

Tânărul american Michael Kevin Kearney la numai patru ani era admis la cursurile speciale de matematică pentru copii supradotaţi din cadrul Universităţii „John Hopkins” din SUA. Studiile universitare le-a încheiat la doar 10 ani, iar la 24 de ani a câştigat marele premiu de un milion de dolari la un concurs dificil de cultură generală numit „Goana după aur”.

2 3 Michael Kevin Kearney

 Cel mai mare filosof

Pasionat de matematică, Saul Kripke stăpânea din clasa a IV-a concepte avansate de algebră şi geometrie, pe care le rezolvau elevii de la colegiu. Ulterior, şi-a îndreptat atenţia spre filosofie şi a publicat primele lucrări în domeniu, considerate revoluţionare în adolescenţă. Este laureat al Premiului Schock, echivalentul, în filosofie, al Premiului Nobel şi este considerat cel mai mare filosof în viaţă. În prezent, predă la Harvard, universitate care i-a oferit o catedră înainte să termine liceul.

2 3 Saul Kripke

Succes muzical record

Binecunoscuta Cleopatra Stratan deţine în continuare recordul de cel mai bine plătit cântăreţ la o vârstă fragedă. La numai trei ani, Cleopatra câştiga extrem de bine din vânzarea albumelor sale şi din concertele susţinute cu memorabila melodie „Ghiţă”. De asemenea, deţine recordul de cel mai tânăr artist care a susţinut un concert live în faţa unei audienţe numeroase, timp de două ore. Cleopatra este şi cel mai tânăr cântăreţ nominalizat la premiile MTV Awards.

2 3 Cleopatra Stratan

Sursa: http://www.libertatea.ro

Weekend în sărbătoare pentru Corina Țepeș și Costi Burlacu
Articolul anterior
DARA a trăit un an cât o zi!
Articolul următor
Alte articole interesante