Cele mai bune filme din 2017 pe care probabil încă nu le-ai vizionat

Aceste filme nu au luat primele poziții în box-office-uri, nu abundă în efecte speciale și nici nu au mari bugete. Și totuși, potrivit criticilor de film, merită vizionate. Poate că unele dintre ele încă nu ai reușit să le vezi. Iată care sunt acestea!

separator

Mudbound (Ферма “Мадбаунд”)

Producător: Netflix; Regizor – Di Riis; Actori – Cary Mulligan, Mary Blige, Jason Clark, Jason Mitchell și Garret Hedlund. Filmul se referă la cât de dificil este să îți schimbi destinul. Acțiunea are loc în timpul celui de-al Doilea război mondial. După ce s-a căsătorit, o femeie s-a mutat cu soțul ei din oraș, într-o provincie îndepărtată, la o fermă. Aici, familia trebuie să se confrunte nu numai cu dificultățile vieții rurale, ci și cu ecourile războiului și prejudecăților rasiale predominante în societatea provincială.

Focuri în voie (Free Fire, Перестрелка)

Regizor- Ben Wheatley; Actori – Sillian Murphy, Bree Larson, Armie Hammer. America, anii ’70. Comercianții de arme se pregătesc să încheie o afacere profitabilă, dar nu au putut ajunge la un acord cu cumpărătorii. Acum totul este decis de cel care trage primul. Când o tranzacţie de vânzare a armelor se termină fără succes, un depozit se transformă într-un câmp masiv de luptă.

Pierduți în Paris (Lost in Paris, Paris pieds nus, Чудеса в Париже)

Regizori – Fiona Gordon, Dominique Abel; Actori – Fiona Gordon, Dominique Abel, Pierre Richard, Emmanuelle Riva. O fată tânără primește o scrisoare de la mătușa sa în vârstă care îi cere ajutor. Merge la Paris, doar că mătușa a dispărut și trebuie găsită. O persoană fără adăpost va încerca să ajute femeia provincială, însă, împreună, vor trece prin situații dificile.

Maudie (Моди)

Regizor – Aisling Walsh; Actori – Zackery Bennett, Sally Hawkins, Ethan Hawk. O femeie care nu a lucrat o zi în viața ei, începe să își câștige singură existența. După ce s-a angajat ca menajeră, eroina nu numai a fermecat proprietarul terenului, ci și și-a descoperit un mare talent.

Seducătorul (The Beguiled, Роковое искушение)

Regizor – Sophie Coppola; Actori – Colin Farrell, Kirsten Dunst, Nicole Kidman. În lupta pentru un bărbat, toate mijloacele sunt potrivite. Ce poate face o femeie pentru a obține ceea ce își dorește?

Răul vine noaptea (It Comes at Night, Оно приходит ночью)

Regizor – Trey Edward Schultz; Actori – Christopher Abbott, Calvin Harrison Jr., Joel Edgerton. Filmul este despre o epidemie catastrofală, pe al cărei fundal se dezvoltă relațiile umane. Uneori nu are nici un sens să fugi de problemă, dacă totul depinde de tine!

Dezmăț cu fetele (Girls Trip, Улетные девочки)

Regizor – Malcolm D. Lee; Actori – Quinn Latifah, Regina Hall, Tiffany Haddish, Jada Pinkett Smith. O comedie fermecătoare despre patru prietene care se sabilesc în New Orleans. Petrecerile, alcoolul și o mulțime de aventuri vor scoate la iveală toate laturile caracterelor celor mai bune prietene din copilărie.

Marjorie Prime (Марджори Прайм)

Regizor – Michael Almereida; Actori – Gina Davis, John Hamm, Tim Robbins. Este greu să-ți pierzi iubitul cu care ai trăit toată viața. Personajul principal încearcă să umple această goliciune cu o imagine holografică a soțului decedat. Cum se combină acest lucru cu viața reală, vezi în film!

Menashe (Менаше)

Regizor – Joshua Weinstein; Actori – Menashe Lustig, Ruben Niborski, Yoel Falkovich. Un film despre dragostea de tată: nici chiar tradițiile religioase nu îl vor împiedica pe Menashe, care și-a pierdut soția, să-și afirme dreptul de a-și crește singur fiul.

O terapie pentru viață (A Cure for Wellness, Лекарство от здоровья)

Regizor – Gore Verbinski; Actori – Jason Isaacs, De Haan, Mia Goth. Șeful pleacă într-o stațiune pentru a-și îmbunătăți sănătatea și, dintr-o dată, trimite o scrisoare că nu se va mai întoarce niciodată. Dar afacerile nu așteaptă, firma este în pericol. Un tânăr angajat își va salva șeful de la misterioasa clinică din munții elvețieni.

Bacalaureat (Выпускной)

Regizor – Christian Mungiu; Actori – Maria-Victoria Dragus, Lia Bugnar, Adrian Titini. Fiica unui medic român termină școala, apoi începe studiile în străinătate și se pare că totul este bine. Părinții încearcă să facă tot posibilul ca fiica lor să aibă parte de o viață mai bună, provenind dintr-o țară în care multe sunt construite pe conexiuni personale și corupție. Și, fără să observe, acționează în același fel ca și oficialii corupți disprețuiți. Cum va accepta tânăra aceste sacrificii?

The Big Sick (Любовь — болезнь)

Regizor- Michael Showalter; Actori – Zoya Kazan, Kumail Nanyani, Holly Hunter. Tineri din culturi diferite se îndrăgostesc unii de ceilalți. El, pakistanez, ea, americană. Desigur, părinții sunt împotriva reuniunii. Vor depăși cei doi prejudecățile culturale?

Landline (Телефонная линия)

Regizor – Gillian Robespierre; Actori – Edie Falco, Jenny Slate, Abby Quinn. Într-o familie obișnuită cu două fiice, tatăl se implică în legaturi amoroase cu o alta femeie. Și acum, nu numai familia sa, ci și cea pe care fiica sa cea mai mare se pregătea să o formeze, se poate prăbuși. Un film despre felul în care o acțiune nechibzuită poate schimba multe destine în jur.Poveștile familiei Meyerowitz (The Meyerowitz Stories, Истории семьи Майровиц)

Regizor – Noah Baumbach; Actori – Ben Stiller, Dustin Hoffman, Adam Sandler. Relațiile dintre părinți și copiii lor maturi: acțiunea are loc în familia unui sculptor a cărui faimă a rămas în trecut. Dedicându-și muncii sale tinerețea și viața, acesta nu a reușit niciodată să-și adune familia. Copiii trec prin momente dificile, atunci când vin să își viziteze tatăl și se întâlnesc din întâmplare.
Mamă! (Mother! Мама!)

Regizor – Daren Aronofsky; Actori – Javier Bardem, Jennifer Lawrence, Michelle Pfeiffer. Într-o noapte, un străin îi cere cazare unei tinere familii. A fost adăpostit. Apoi, sosesște o femeie la ușa familiei care pretinde a fi soția oaspetelui. A fost adăpostită și ea. Ulterior a început să se întâmple ceva teribil. Totuși, acesta nu este un film de groază, ci o parabolă de zi cu zi.

Dunkirk (Дюнкерк)

Regizor – Christopher Nolan; Actori – Mark Rylance, Kenneth Brana, Fiona Whitehead. Filmul este dedicat bătăliei de la Dunkirk. Pelicula este captivantă nu doar pentru fanii scenelor de luptă, ci și pentru cei care iubesc poveștile umane în situații extreme.

Ce mănâncă Victoria Beckham la micul dejun?
Articolul anterior
,,Where is Moldova”, jocul care a devenit popular în Marea Britanie
Articolul următor
Alte articole interesante