Cinci personalități care au schimbat lumea ca urmare a copilăriei lor înfricoşătoare

Au devenit cunoscute detalii frapante despre geniile care au marcat omenirea. Unele dintre marile personalități ale lumii nu au avut nici pe departe copilării la care visează cei mici. Dimpotrivă, au devenit genii, suferind în copilărie traume psiho-emoționale.

separator

Salvador Dali şi-a creat acea personalitate pentru că părinţii îl considerau fratele lui mort

„Salvador Dali” este, de fapt, numele fratelui artistului, care a murit înainte de a doua aniversare, cu nouă luni înainte ca faimosul Salvador să se fi născut. Poţi crede că decizia refolosirii numelui a fost rezultatul imaginaţiei combinate cu tradiţia familiei (pe tată îl chema tot Salvador), însă părinţii au depăşit simplul doliu şi au început să prezinte semne de psihoză abuzivă. Îl îmbrăcau pe Salvador cu hainele fratelui, îl puneau să se joace cu jucăriile lui şi i se adresau ca şi când era reîncarnarea celuilalt copil al lor, relatează cracked.com.

Nimănui nu îi place să i se spună „fratele fantomă”. Drept dovadă, Dali a pictat odată un portret al fratelui său mort sub formă de adult. Desigur, faţa era făcută din cireşe care pluteau deasupra unui peisaj desprins din iad. Când a fost întrebat despre pictură, a spus „În fiecare zi omor imaginea fratelui meu…”. Asta era felul artistului de a spune „Nu sunt fratele meu mort!”

Mama lui George Washington nu era niciodată mulţumită

În timp ce Washington se lupta cu naţiunile inamice în timpul carierei sale militare, Mary Ball Washington, mama acestuia, era interesată de câţi bani urma să trimită acasă. Iar ăsta nu era cazul unui copil sărac ce reuşea să se afirme şi să îi cumpere mamei lui o casă mare – familia Washington era destul de înstărită. Mary iubea să primească acea hârtie mai mult decât să afle ce se întâmpla cu fiul ei.

În timp ce George se lupta în războiul Francez şi Indian, mama lui i-a trimis o scrisoare. Nu îl încuraja, nici nu îi spunea că este mândră de el – doar îi cerea să îi trimită nişte unt şi o persoană olandeză. Nu era vorba de un cod pentru ceva. Mary voia ca fiul ei să îi trimită alimente şi o persoană olandeză ca să îi fie servitoare. Sub cea mai politicoasă formă, Washington i-a răspuns cu o altă scrisoare în care îi explica că orice fel de unt era necesar armatei, iar un servitor era cam greu de prins şi trimis prin poştă.

Ben Franklin s-a afirmat pentru că fratele lui îl desconsidera

Tânărul Franklin şi-a început cariera la ziar drept ucenic al fratelui său James. Iar prin „ucenic” vrem să spunem „servitor”. În secolul XVIII, tinerii erau forţaţi să muncească de către taţii lor, ale căror slujbe erau să „aranjeze” viitorul fiilor lor. Tatăl lui Franklin a eşuat în încercarea de a alege o carieră pentru fiul său şi l-a trimis la afacerea cu ziare a lui James, căruia i-a spus „Renunţ! Tu să te descurci cu el!”

Însă James nu era atât de încântat de aranjament. El a insistat să îl înregistreze pe Ben pentru o perioadă mai lungă de muncă neplătită decât era normal – un contract pe care Ben l-a acceptat, din moment ce avea 12 ani şi pătrundea în domeniul afacerilor. Apoi, în ciuda faptului că Ben promitea mult ca scriitor, James refuza să îi publice lucrările.

Ben a găsit o modalitate de a trece de nesimţirea fratelui prin scrierea unor articole sub pseudonimul „Solence Dogood” şi aşezarea lor în biroul lui James. Acesta iubea acele articole şi le publica mereu în ziarul său. Desigur, nu a trecut mult până când a descoperit că adevăratul autor era fratele său. În momentul acela l-a bătut pe Ben, l-a dat afară din afacere şi a vorbit cu toate ziarele din Boston să nu publice nicio lucrare de-a lui Ben.

Ben Franklin, acum fără casă şi fără loc de muncă, a plecat în Philadelphia, unde şi-a început propria afacere.

Ada Lovelace a devenit primul om de ştiinţă în calculatoare pentru că mamei ei îi era frică că va deveni aventuroasă sexual

Datorită muncii sale la primul prototip al computerului de la mijlocul anilor 1800, Ada Lovelace este considerată primul om de ştiinţă al calculatoarelor.

Desigur, în acele timpuri era aproape imposibil pentru o femeie să aibă o carieră în matematică. Din fericire pentru Ada, ea a fost singurul copil ai celor mai mari misogini din istorie, care i-au inspirat mama să o crească într-o direcţie mai puţin convenţională.

Ada Lovelace a fost rezultatul mariajului scurt dintre Lord Byron şi Anne Isabella Milbanke, un fenomen al matematicii care era cu mult peste Byron. La puţin timp după ce Ada s-a născut, mama ei a recunoscut faptul că Byron umbla cu mai multe femei şi l-a părăsit, luând-o pe Ada cu ea.

Însă Anne se temea de faptul că tendinţele libertine ale lui Byron se pot transmite ereditar, iar Ada ar putea deveni varianta feminină a tatălui său. Soluţia a fost să o încarce pe Ada cu matematică. Ideea era că educarea fiicei sale în ştiinţă ar putea „tempera sângele Byronic”.

Datorită mamei ei a devenit prima femeie care a putut merge la petrecerile „tocilarilor”. Tot aşa l-a cunoscut pe Charles Babbage, bărbatul care a venit cu ideea de computer. Babbage a fost cu ideea, iar Ada a făcut restul. Deci se poate spune că invenţia computerului este datorată infidelităţii lui Lord Byron.

Napoleon a devenit împăratul Franţei pentru că un guvernator militar se culca cu mama lui

Napoleon Bonaparte, primul împărat al Franţei, care a venit la putere după Revoluţia Franceză, nu avea chiar origini franceze. Bărbatul era la fel de Italian precum Roberto Benigni. Deci cum a reuşit fiul unei perechi de italieni să devină imaginea naţionalismului francez? Pentru că bărbatul care l-a introdus pe Napoleon armatei franceze avea legături cu mama sa.

Chiar dacă nu este complet sigur că Marbeuf se culca cu mama lui Napoleon, mulţi istorici consideră că este un lucru destul de cert. De exemplu, Marbeuf obişnuia să îl trimită pe Carlo la Versailles „cu munca”, în timp ce îi promitea să aibă grijă de mama lui în timp ce era plecat.

La un moment dat, Marbeuf a luat întreaga familie a lui Napoleon într-o vacanţă în Bastia. În ultimul minut, Letizia a spus tuturor că ea va rămâne în Bastia doar cu Marbeuf, pentru câteva zile, şi l-a trimis pe Carlo în Italia împreună cu micul Napoleon şi fratele lui.

Este vorba de multă furie şi respingere la un copil. Napoleon a fost atât de devastat de ce se întâmpla încât a devenit cel mai bun comandant al armatei din toate timpurile.

sursa

6 seriale coreene pe care nu trebuie să le ratezi

În ultimii ani, serialele coreene au devenit tot mai populare. Cultura pop coreeană a luat amploare și a devenit un adevărat fenomen. Venim noi cu o selecție a celor mai bune seriale coreene pe care îți recomandăm să le vizionezi în perioada următoare!

Crash Landing on You – Sa-rang-eui bul-sa-chak

Yoon Se-ri este o antreprenoare de succes din Coreea de Sud, care în timpul unui zbor cu parapanta aterizează de urgență în Coreea de Nord, în zona demilitarizată. Acolo întâlnește un ofițer de poliție nord-coreean care o ajută să se ascundă și cei doi încep o poveste de dragoste secretă

Love Alarm – Joahamyeon Ullineun

„Love Alarm” este o mini-serie de 8 episoade în stilul Black Mirror, care prezintă o lume în care tehnologia te ajută să-ți găsești persoana iubită, cu ajutorul unei aplicații care te alertează dacă o persoană aflată în apropierea ta te place. Kim Jojo este o tânără care își găsește prima dragoste cu ajutorul acestei aplicații. Serialul este produs și difuzat de Netflix.

Itaewon Class / Itaewon Keullasseu

Un serial despre răzbunare. Park Sae-ro-yi este exmatriculat de la școală, după ce îl agresează pe bătăușul școlii, Jang Geun Won, și refuză să-i ceară iertare. În plus, tatăl său, care lucrează pentru compania părintelui bătăușului, este concediat, iar la sucrt timp moare într-un accident provocat de Jang Geun Won. Park Sae-ro-yi îl atacă pe tatăl colegului său și ajunge în închisoare, dar după ce este eliberat, jură să se răzbune și să distrugă compania omului de afaceri. 

Hospital Playlist / Seulgiroun Euisasaenghal

Serialul prezintă povestea a cinci medici de la spitalul Yulje Medical Center, care sunt prieteni de când au intrat împreună la facultatea de medicină, în 1999. Serialul lansat în 2020 și a fost confirmat pentru al doilea sezon. 

Goblin – The Lonely and Great God

Goblin trăiește de 800 de ani, în urma blestemului lui Dumnezeu, mortalitatea sa, pe care o disprețuiește cel mai mult, nu poate fi înlăturată decât cu o singură forță: mireasa lui umană. Imediat cum blestemul este eliminat, Goblin se transformă într-un praf.

Străinul – Stranger/Bimilui Soop

Este inclus pe lista celor mai bune seriale coreene TV de către publicația New York Times, deoarece a avut un succes răsunător. Vei putea urmări povestea unui procuror și a unui detectiv care lucrează împreună cu scopul de descoperi corupția dintr-un caz de crimă în serie. Un serial captivant și extrem de interesant.

Zodii care au toate șansele să se îmbogățească în 2022

Dorința de a obține succes o au toate semnele zodiacale, însă astrele s-au aranjat în așa fel încât numai trei nativi să se bucure de un real triumf în ceea ce privește partea financiară. Asta nu înseamnă că ceilalți nativi nu vor avea noroc cu banii, pentru că, știți voi – stelele au grijă de tot și de toate. Cine sunt norocoșii zodiacului în anul care vine, conform tabu.ro.

VĂRSĂTOR: Reprezentanții acestui semn zodiacal vor cunoaște succesul din punct de vedere financiar în anul 2022. Capacitatea sa de a se reinventa îi stimulează pe cei din jur, toată lumea poate vedea cât de multă schimbare devine cheia succesului. Anul viitor, nativul în Vărsător și-ar putea schimba mediul profesional, sau i se va oferi oportunitatea. Datorită pragmatismului, flexibilității și receptivității sale, nimeni nu poate concura cu Vărsătorul și are frâu liber pentru a-și rotunji veniturile. Mai multe surse de venit și un număr mare de oportunități îi permit să beneficieze de o situație confortabilă. Abilitățile sale super-interpersonale vor fi cheia îmbogățirii sale, iar planetele îl vor ajută!

PEȘTI: Indecizia Peștilor este urmată de o hotărâre nebănuită, capabilă să îi propulseze în vârf, cine ar fi crezut? În sfârșit, Peștii își concentrează toată puterea – cu calm – și economisesc energie! Totul începe să se miște, acesta este cel mai important lucru înainte să vrea să țintească sus și să-și facă planuri mărețe. De la 1 ianuarie până la 10 mai, planeta sa preferată Jupiter oferă o gamă largă de posibilități de a-și dezvolta cariera. Când Peștii și Taurul se întâlnesc, cele mai nebunești planuri sunt probabil să devină realitate. Întâlnirea are loc în jurul datei de 12 aprilie printr-o alianță frumoasă între Mercur și Venus: pe partea profesională, inițiativele sale sunt susținute de oameni importanți și competenți.

FECIOARĂ: Pentru Fecioară, anul 2022 este de bun augur. Venus aduce noroc în ceea ce privește finanțele de la 1 ianuarie până la 6 martie. Fecioara este prudentă și nu își face prea multe griji pentru finanțele ei în 2022, începând anul sub cele mai bune auspicii. Stelele par să fie de partea sa, așa că nu trebuie să-și numeri banii prea atent. Ar trebui să existe oportunități mari în cariera sa, dar să păstreze seriozitatea tot timpul și nu se lase păcălită. Va fi însă criticată pentru intransigența sa, care va da roade. Fecioara se impune ignorând privirile și judecățile celorlalți.

Cel mai bine plătiți sportivi din lume în 2021

Forbes și-a lansat topul anual cu cel mai bine plătiți sportivi din lume pentru 2021. Deși pandemia a făcut ravagii în sport, cu o mulțime de evenimente majore anulate sau amânate, raportul arată că cel mai bine plătiți zece sportivi au luat acasă câștiguri brute de 1,05 miliarde de dolari. În acest an, luptătorul de MMA Conor McGregor se află în fruntea listei cu câștiguri totale de 180 de milioane de dolari.

Forbes și-a lansat topul anual cu cel mai bine plătiți sportivi din lume pentru 2021, pe baza câștigurilor obținute din premii în bani, salarii, sau bonusuri din ultimele 12 luni. Luptătorul de MMA Conor McGregor a câștigat locul 1 anul acesta.

Deși pandemia a făcut ravagii în sport, cu o mulțime de evenimente majore anulate sau amânate, raportul arată că cel mai bine plătiți zece sportivi au luat acasă câștiguri brute de 1,05 miliarde de dolari înainte de impozitare, în ultimul an.

În acest an, luptătorul de MMA Conor McGregor se află în fruntea listei cu câștiguri totale de 180 de milioane de dolari, depășind cele două legende ale fotbalului Lionel Messi și Cristiano Ronaldo , care s-au clasat constant în topurile în ultimii câțiva ani.

Moldoveanul Serghei Piculschi este antrenorul renumitului luptător de arte marțiale mixte Conor McGregor.

Serghei Piculschi este originar din Albota de Sus, Taraclia, și este antrenorul renumitului luptător din anul 2007.

Cel mai bine plătiți sportivi în 2021

  • Conor McGregor (180 de milioane de dolari)
  • Lionel Messi (130 milioane de dolari)
  • Cristiano Ronaldo (120 milioane de dolari)
  • Dak Prescott (107,5 milioane de dolari)
  • LeBron James (96,5 milioane de dolari)
  • Neymar da Silva Santos Júnior (95 de milioane de dolari)
  • Roger Federer (90 de milioane de dolari)
  • Lewis Hamilton (82 de milioane de dolari)
  • Tom Brady (76 de milioane de dolari)
  • Kevin Durant (75 de milioane de dolari)

Trei sportivi au depășit, de asemenea, 100 de milioane de dolari în câștiguri totale anul acesta: vedetele fotbalului Lionel Messi, Cristiano Ronaldo și fundasul NFL Dak Prescott. Messi, stabilește un record pentru jucătorii de fotbal, cu totalul său în 2021 de 130 de milioane de dolari. Prescott, cu 107,5 milioane de dolari, bate recordul jucătorilor din NFL datorită unui bonus de 66 de milioane de dolari de la Dallas Cowboys.

Fetele și femeile din Moldova sunt motivate să candideze la alegeri
Articolul anterior
Recompensă în valoare de 300.000 lei, dacă copilul din Hâncești, dat dispărut, va fi găsit viu și nevătămat
Articolul următor