Fenomen surprinzător! De ce în Africa cerul este atât de înstelat?

Există doar câteva locuri pe Pământ unde cerul înstelat poate fi admirat în toată splendoarea sa, așa cum a fost dintotdeauna până la dezvoltarea civilizației. Acestea sunt regiunea din sud-vestul Namibiei, Africa, ce cuprinde o suprafață de peste 170.000 ha, și doar alte trei rezervații localizate în Noua Zeelandă, Canada și Marea Britanie, recunoscute drept cele mai bune locuri de pe pământ pentru a studia stelele.

separator

Ai știut care este explicația acestui fenomen și motivul pentru care în Africa cerul este plin de stele?Două treimi din populația lumii nu poate vedea Calea Lactee. Asta pentru că atunci când un oraș este plin de lumini, becurile aruncă lumina în toate direcțiile – inclusiv în sus. Lumina lovește praful, vaporii de apă și moleculele de aer, care reflectă lumina înapoi pe Pământ, iar stelele nu se pot vedea.

Majoritatea cerului de deasupra orașelor este astăzi aproape gol de stele.

Unele dintre cele mai uimitoare porțiuni de cer pe timp de noapte sunt în locuri foarte îndepărtate și greu accesibile (deșerturi, munți, etc.). Acest lucru înseamnă că depărtarea de luminile artificiale fac cerul “mai curat” și poți avea în fața ochilor o lume minunată a unei galaxii pline de stele.

Acest mediu extrem, cald și uscat, și îndepărtarea de civilizație oferă una dintre cele mai spectaculoase vederi ale stelelor de pe Pământ. Namibia găzduiește o industrie în creștere a astroturismului, având vreme extrem de uscată și cerul curat, perfect pentru această activitate.

Deșertul din Namibia este unul dintre cele mai vechi și mai mari din lume, aici aflându-se foarte multe „parcuri telescopice”. Privind în jur, poțo vedea o panoramă completă a orizontului, scrie atlas-geografic.net.

Cleopatra Stratan a lansat un nou videoclip!
Articolul anterior
În ajunul sărbătorilor de iarnă poți face o faptă bună, în cadrul evenimentului de caritate ,,Noaptea Filmelor de Crăciun”!
Articolul următor
Alte articole interesante