Doina Ciubotaru este o tânără care a lucrat în mai multe domenii, iar acum este stewardesă la una din cele mai mari Companii aeriene din lume. Pe lângă asta, tânăra adoră să călătorească în orice colț al lumii, să „culeagă” impresii și să le împărtășească pe blogul ei personal. Am convins-o pe tânăra călătoare să ne povestească și nouă despre frumuseţea altori locuri şi minuni ale lumii. Iar prima destinaţie despre care vorbeşte Doina sunt Insulele Mauritius.
”Acolo e mult, mult soare, apa e albastră, norii sunt de vată, uneori mai plouă cu ploaie caldă, noaptea ceru-i greu de stele mari, iar apusul arde în flăcări portocalii și roșii.
Spre sudul planetei, lângă Madagascar există insulele Mauritius. Amplasate în Oceanul Indian, insulele au plajele albe, din coral și o apă cristalină albastră. Spre deosebire de paradisul Maldivian, în Mauritius valurile sunt imense, curenții puternici, iar apa răcoritoare. Soarele ecuatorial nu cruță, și arde tare, deși vântul e amăgitor.
Palmierii care se trag spre pământ mi-au amintit de reclama anilor ’90 cu ciocolata Bounty, iar nucile de cocos rătăcite pe plajă dau un rebelism și o nuditate acestui loc. Apropo de plajă… este un pic stranie, mergând pe litoral, talpa piciorului se scufundă până la merișor în nisip. Peeling perfect. Foarte moale și risipos. Peste tot sunt bucăți de corali și practic nu întâlnești oameni. Nu este posibil să nu te descompui în molecule de fericire, nu te mai saturi de aer sărat, să nu vrei să strigi de fericire, să alergi fără rușine și să râzi din tot pieptul.
Altă diferență semnificativă, din punctul meu de vedere, este că aici tot tipul de sporturi acvatice, la majoritatea hotelelor sunt gratuite. De la catamarane până la barca cu fundul de sticlă, diving și excursii subacvatice în lumea peștilor și coralilor.
Nu mai puțin important este că în jur vezi mai mulți englezi, germani, francezi, care îți zâmbesc și leagă conversații sănătoase.
ZOO cu sute de specii de păsări, grădină botanică cu flori, cele 7 nisipuri.
Natura este frumoasă în tot sensul cuvântului. Aici plajă, acolo munți, aerul curat, frunzele copacilor și tufișurilor sunt cărnoase ca la aloe, pline cu suc, cactuși de 3- 4 metri, flori de o sumedenie de culori și nuanțe. Chiar de plouă mărunt, nimeni nu se stresează și continuă să se bucure de viața sălbatică. În 10 minute răsare soarele și aerul curat și răcoros se încălzește, iar șopârlele se furișează pe la balcoane, în căutare de pietre uscate și calde. Păsările, deși nu le-am văzut, cântă ca o simfonie. Indubitabil, dimineața este cea mai așteptată alarmă.
Pe altă insulă, mai aproape de centru, sunt magazine de tot felul de frumuseți locale. Băștinașii vând o sumedenie de tipuri de scoici și bijuterii din corali și pietre, vorbesc perfect franceza și engleza și poți să te târguiești. Achitarea cu cardul nu este o problemă chiar și la cei ce vând din pungă, pe plajele hotelelor. Unii șoferii de taxi dacă te văd turist pot să îți propună excursii care peste drum costă de 10 ori mai ieftin.
Prețul nu este ca în Maldive și nici ca în Turcia, este foarte avantajos. Este ieftin! Desigur că sunt și hotele de 500 euro noaptea, însă nu este sens să plătești pentru lux imaginat. Hotel 3*, dejun și cină inclusă (în fiecare seară bucătărie din diferite colțuri ale lumii), o săptămână = 400 euro de persoană. Unicul dezavantaj este biletul la avion, care este scump, în dependență de companie.
Experiența dăruită de această gură de rai este, cu siguranță, ceva ce nu-mi va ieși din cap mult timp. Ceea ce au văzut ochii mei a fost un cadou plin de culori. Îmi doresc, cu desăvârșire, să mă întorc pe insulele Mauritius, să mai simt briza sărată și să mai privesc apusul și stelele, să mai râd și alerg pe plaje unde nimeni nu te judecă și doar îți zâmbeşte cu sinceritate.”