Restaurantele moldoveneşti au „împânzit” întreaga lume. Iată în ce oraşe poţi gusta din bucatele tradiţionale!

Bucatele noastre sunt apreciate peste tot în lume, nu degeaba ne-am clasat pe locul 26 în topul țărilor europene cu cele mai gustoase bucate tradiționale.

separator

Iar moldovenii care trăiesc departe de casă, îşi pot alinta papilele gustative în restaurantele cu specific moldovenesc din Tallinn, New York, Seul, Moscova, România sau Philadelphia.

Îţi prezentăm mai multe restaurante deschise de moldoveni în diferite oraşe ale lumii:

Restaurantul „Moldova” din România, regiunea Piatra Neamț.
În acest local, cu capacitatea de a găzdui până la 70 de persoane, poţi găsi orice deliciul din bucătăria moldovenilor. Restaurantul este potrivit atât pentru petreceri, cât şi pentru nunţi şi cumetrii.

piatra-neamy

Restaurantul „Noroc” din Tokyo

Proprietara acestui restaurant este Diana Plămădeală-Kurata. Timp de 2 ani, restaurantul şi-a făcut deja clienţi fideli, care preferă bucatele tradiţionale moldoveneşti. Tocăniţa de porc servită cu murătură, zeama cu tăiţei de casă şi plăcintele cu brânză sunt pe placul japonezilor şi a oaspeţilor din oraş.

5781f29bcd57a

Restaurantul „Lăutarii“ din Tallinn

Restaurantul, care a fost lansat în anul 2014, este locul perfect pentru moldovenii stabiliţi în Estonia, care vor să depene amintiri şi să-şi amintească de bucatele bunicii. Oaspeţii localului au posibilitatea să asculte muyică populară şi să fie deserviţi de chelneri care poartă haine tradiţionale.

646x404-1646x404

Restaurantul „Moldova” din Seul

A fost deschis de 3 tineri din Moldova, foști dansatori de la ”Codreanca”, Andrei, Eugen și Vlad. Cei care calcă pragul acestui restaurant, îşi promit că vor mai reveni, deoarece rămân impresionaţi de bucatele noastre.

img_0091-660x439

Restaurantele „Dor” şi „Moldova” din Moscova

Proprietarul restaurantului „Dor” este solistul trupei „Primer Ministr”, Veaceslav Bodolika, un tânărul originar din Ungheni. Al doilea restaurant este „Moldova” şi deţine un meniu cu o varietate de gustări şi bucate tradiţionale precum mămăliga, limba soacrei, fasole, bostănei, placinte şi sarmale.

Restaurantul „Moldova” din New York

Radu Panfil a reuşit să deschidă un local plin de tradiţii pentru moldovenii stabiliţi în SUA. Pragul restaurantului Moldova este zilnic pășit de admiratorii gustărilor europene.Odată intraţi în local, vizitatorii sunt întâmpinaţi de chelneri în costume naţionale, iar muzica moldovenească creează atmosfera de sărbătoare ca în duminicile petrecute acasă. Ideea de a deschide un restaurant moldovenesc a prins roade, iar visul lui Radu Panfil de a uni compatrioții săi în jurul mesei pline de bucate tradiționale s-a realizat.

Restaurantul „Moldova” din SUA, orașul Philadelphia.Restaurantul este amenajat în stil tradițional țărănesc, pereţii sunt decoraţi cu tricolorul şi covoarele țărănești cusute manual din fire de lână. Vizitatorii pot gusta sărmăluțe, brânză și smântână, colțunași, mămăligătradițională cu friptură şi alte bucate moldoveneşti.

Remedii naturale împotriva viermilor intestinali
Articolul anterior
Eva Longoria execută exerciţii complexe cu instructorul personal de sport
Articolul următor
Alte articole interesante