Top 10 cărți ce trebuie citite în 2014!

Majoritatea femeilor se relaxează citind o carte bună, în special înainte de culcare. Însă de multe ori dăm greș în alegerea cărții și indiferent de genul cărtii, îți dorești ca ea să fie captivantă și bine scrisă. Mai jos îți recomand câteva titluri de cărți care au intrat în categoria bestseller.

separator
Top 10 cărți ce trebuie citite în 2013!

“Soția călătorului în timp” de Audrey Niffenegger

Autorul descrie povestea de dragoste, dintre Henry, un bibliotecar ce suferă de o afecțiune genetică care-l face să călătorească în timp și soția acestuia, Clare, nevoită să se obișnuiască cu plecările bruște și absențele lui îndelungate. Acțiunea romanului te va atrage și te va face să pierzi noțiunea timpului.

 

“Cartea gesturilor: cum putem citi gândurile oamenilor din acțiunile lor” de Peter Collett

 Cu toţii vrem să ştim cât mai multe despre limbajul trupului, iar această carte îţi poate oferi cunoştinţele de care ai nevoie. Lucrurile care le vei învăța citind această carte ar fi descifrarea: gesturilot care ne trădează, indicatorii dominanţei, ai minciunii, ai anxietăţii şi desigur, gesturile cu tentă sexuală.

“Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

Acțiunea se desfășoară în Anglia, la sfârșitul secolului XVIII. Cartea are la bază incredibila poveste de dragoste, plină de neînțelegeri și gelozii, dintre  Elizabeth, una din cele cinci fete ale familiei Bennet și domnul Bingley, un bărbat  bogat și celibatar. Este un roman excepțional, emoționant și bine scris.

 

“Fii fericită, chiar dacă nu ești perfectă” de Alice Domar & Alice Leasch Kelly

Este o carte foarte bună în care se vorbește despre  cum o femeie poate să capete încredere în sine şi să înveţe să se accepte pe ea însăşi.

Sângele florilor” de Anita Amirrezvani

Acțiunea romanului de debut al Anitei Amirrezvani, se petrece în Persiamedievala și are în prim-plan povestea unei fete care știa să țese cele mai minunate covoare din lume. Însă viața ei se schimbă după moartea tatălui său, deoarece existența ei și a mamei sale depinde în continuare de bunăvoința unei rude bogate. Mama fetei speră ca fiica ei să găsească într-o bună zi un soț bogat. Cum va derula acțiunea romanului vei afla doar dacă o vei citi.

“Micuțele doamne” de Louisa May Alcott

Povestea romanului se petrece în America secolului al XIX-lea. Patru surori trebuie să  îngrijească de întreaga casă, în timp ce tatăl lor este plecat la război. În același timp, Jo, Meg, Beth și Amy, încearcă să devină, din fetițe, adevărate domnișoare. Povestea romanului a trecut “proba timpului” și a captivat generații întregi cu șarmul, inocența și înțelepciunea sa.

 

“Cum să cumperi sănătos” de April Lane Benson

Acesta este un ghid recomandat shopaholicelor, care vor să scape de această terapie autoaplicată prin cumpărături. Vine în ajutorul celor care vor să evite consecinţele nefaste ale obiceiului de a cumpăra de dragul cumpăratului. Cartea este scrisă de un psiholog american, care are propriul program pe care îl desfăşoară pentru a vindeca oamenii de shopaholism.

“Suntem chit! 300 de rețete ale răzbunării” de Claire Gillman

Din categoria cărţilor amuzante, aceasta se încadrează perfect. În ea se vorbește despre 300 de moduri de a te răzbuna pe cel care te-a supărat.

„Povestea despre două orașe” Charles Dickens

Aceasta este opera reprezentativă pentru Dickens și romanul de ficțiune cel mai bine vândut, în peste 200 de milioane de exemplare. Romanul prezintă poveștile mai multor personaje care trăiesc în timpul revoluției franceze în Paris și Londra și situațiile prin care trec, cu impact profund asupra personalității lor.

„Zece negri mititei” de Agatha Christie

Este considerată cea mai bine vândută carte de mister și suspans din toate timpurile, cu peste 100 de milioane de exemplare vândute până acum.  Romanul a suferit o schimbare de nume, din „Zece negri mititei”,  în “Zece Indieni Mititei”, termenul de negri fiind considerat rasist și disprețuitor.
De-a lungul timpului acțiunea romanului a fost transpusă în numeroase filme și piese de teatru.

Text: Iulia Arnaut

Ce mănâncă vedetele în culise?
Articolul anterior
Te speli corect pe faţă?
Articolul următor
Alte articole interesante