Top 10 destinaţii turistice pentru 2014!

Dacă ești iubitoare de călătorii, cred că deja ai început să fii în căutarea unor noi destinaţii pe care să le vizitezi în acest an. Îți prezint cele mai speciale și frumoase  regiuni care trebuie scrise în agenda ta de vacanţă.

separator
Top-10-cele-mai-bune-destinaţii-turistice-pentru-2013

1. Corsica, Franţa

Cu un decor spectaculos, Corsica se încadrează într-o  destinaţie turistică de top. Iubitorii de ciclism  se pot întrece pe zig-zagurile muntoase ale insulei, deasupra ţărmurilor minunate. Marcată puternic de influenţe franceze şi italiene, Corsica are grijă să pună în valoare spiritul corsican.

2. Negev, Israel

Timp de zeci de ani, Negev a fost considerat doar un deşert nepopulat din sudul Israelului. Însă graţie unui proiect naţional de amploare, regiunea a devenit o zonă ecologică în dezvoltare.

3.  Mustang, Nepal

„Micul Tibet”, cum i se spune regiunii Lo Manthang (Mustang) ocupă un teritoriu restrâns din Munţii Himalaya, în partea central-nordică a Nepalului. Drumurile noi conectează regiunea de China, în nord şi de India, în sud. Deşi din punct de vedere politic aparţine Nepalului, Mustang e Tibet, lucru evident atunci când îi cunoști cultura, limba, clima şi geografia. Până în 1992, nimeni din afară nu avea voie să pătrundă aici, însă acum lucrurile sau schimbat.

4. Yukon, Canada

Vastitatea şi sălbăticia acestei regiuni canadiene poate fi apreciată doar acolo, în inima ei. Puţini ar fi spus că Yukonul se va schimba vreodată, mai ales că este una dintre zonele cu cea mai mică densitate din lume. Azi multe părţi din zonele îngheţate din această regiune dispar în apele Oceanului Arctic, iar parcurile naţionale glaciare suferă modificări importante. Este un loc turistic care merită văzut.

5. Chachapoyas şi Cuélap, Peru

Ascuns în Anzii peruvieni, micul oraşul Chachapoyas (capitala regiunii cu acelaşi nume) a fost până nu demult destul de izolat de traseele turistice din Peru. Această zonă agricolă este centrul unui peisaj incredibil, presărat cu ruine preincaşe. Aici poţi găsi Carajía, un sit funerar unic şi chiar una dintre cele mai înalte cascade ale lumii – Gocta. Este un loc ideal pentru pasionaţii de istorie şi aventură.

Chachapoyas şi Cuélap 1 Chachapoyas şi Cuélap 2 Chachapoyas şi Cuélap 3 Chachapoyas şi Cuélap 4 Chachapoyas şi Cuélap 5
Chachapoyas şi Cuélap 6

6. Coasta Golfului Mexic, SUA

De la dezastrul ecologic din 2010, riviera regiunii istorice Louisiana din sudul SUA s-a străduit să-şi revină, pentru a nu mai fi asociată, din punct de vedere turistic, cu o mare cu deversări de petrol. Plajele şi dunele ei de nisip au fost curăţate, iar apele călduţe sunt numai bune de pescuit. Încet, încet turismul se revigorează pe această coastă americană.

Coasta Golfului Mexic 1 Coasta Golfului Mexic 2 coasta-golfului-mexic

7. Carinthia, Austria

Munții Alpi oferă Europei  înălţimi şi pante perfecte pentru păduri, trasee montane şi pârtii de ski. Una dintre cele mai bune regiuni cu astfel de resurse naturale şi turistice este Carinthia, cunoscută pasionaţilor datorită sporturilor de iarnă.

Carinthia 1 Carinthia 2 Carinthia, Austria

8. Palawan, Filipine

Palawan încorporează mii de insule şi insuliţe. Doar aventurierii cu rucsac în spate au descoperit-o până acum. Însă lucrurile se schimbă și  Palawan îşi exploatează din ce în ce mai mult potenţialul turistic, iar hotelurile elegante şi pretenţioase, îşi fac loc pe coasta din Filipine, cerând exclusivitate.

Palawan 1 Palawan 2 Palawan, Filipine

9. Marea Interioară Seto, Japonia

Japonia a arătat lumii Tokyoul, Kyotoul și Muntele Fiji, însă nu a prea vorbit despre Marea Interioară Seto, o porţiune de apă ce separă trei insule  (Honshū, Shikoku, Kyūshū). Odată ce vei vizita această regiune vei fi răsplătită în stil pur japonez.

Marea Interioară Seto, Japonia 1 Marea Interioară Seto, Japonia 2 Marea Interioară Seto, Japonia

10. Campania, Italia

Regiunea Campania găzduieşte cea mai impresionantă coastă de mare a Italiei – Amalfi, orașul  Napoli, imprevizibilul vulcan Vezuviu şi Pompei- oraşul antic împietrit în cenuşa vulcanică. Permanent aici au loc expoziţii de artă, concerte, spectacole de muzică, teatru, circ, artă stradală, precum şi numeroase wokshopuri.

Campania, Italia 1 Campania, Italia 2 Campania, Italia 3

Jasmin, îndrăgostită de…yoga!
Articolul anterior
Lenuța Burghilă și-a botezat nepoțica!
Articolul următor
Alte articole interesante