Top cele mai frumoase melodii romantice din filme!

Melodiile de dragoste din filme au fost cele care au dat o notă de romantism poveștilor de iubire ce au rămas în amintirea multora pentru totdeauna.

separator

Încep topul cu piesa “I will always love”,  interpretată remarcabil de Whitney Houston, în filmul The Bodyguard,  unde a jucat însăși artista. Piesa data vibrează și acum pe telefonul lui Kevin Costner, conform declarațiilor actorului.

Pe locul secund în clasamentul celor mai frumoase melodii de dragoste din filme, am clasat piesa “My heart will go one”,  interpretată de Celine Dion, o altă voce remarcabilă, de pe coloana sonoră a filmului Titanic.

Pe locul trei s-a clasat duetul John Travolta – Olivia Newton-John, cu piesa de succes „You’re the one that I want„. Melodia a fost inclusă pe coloana sonoră a peliculei Grease, obținând primul loc în box-office la capitolul melodiilor compuse special pentru filme.

Locul patru este ocupat cu mândrie de cei de la Aerosmith, cu melodia „I Don’t Wanna Miss A Thing” din filmul artistic Armageddon. Piesa  te cucerește prin declarațiile romantice.

Melodia care nu avea cum să lipsească din topul celor mai bune este „Have you really loved a woman?”, în interpretarea faimosului cântăreț Bryan Adams. Aceasta devenind coloana sonoră a peliculei Don Juan de Marco, cu Johnny Depp și Marlon Brando.

Marc Anthony nu poate fi numit  doar regele muzicii salsa. Interpretul împreună cu Tina Arena au cântat superb piesa „I want to spend my lifetime loving you„, de pe coloana sonoră a filmului de aventuri, Zorro.

Piesa “All For Love”, interpretată de Bryan Adams , Sting & Rod Stewart, de pe coloana sonoră a peliculei The Three Musketeers, a avut mai mult succes decât filmul. Aceasta a ajuns pe locul 1 în 12 clasamente din întreaga lume.

Evita Peron, a fost prima doamnă a Argentinei, iar „Don’t cry for me, Argentina” este coloana sonoră a filmului dedicat acesteea, lansat în decembrie 1996.

Cea care interpretează absolut sensațional acest hit este Madonna. Iar pentru interpretarea de senzație, pelicula Evita a câștigat premiul Oscar pentru „cea mai bună melodie”.

„Take My Breath Away” compusă de Giorgio Moroder şi Tom Whitlock se clasează pe locul 9. Aceasta a făcut parte din coloana sonoră a filmului Top Gun și a câştigat, în 1987, Oscarul şi Globul de Aur pentru cea mai bună melodie a anului.

Voi încheia topul celor mai frumoase melodii de dragoste cu celebra piesa „I’ll do anytging for love but I won’t do that„, compusă și scrisă de Jim Steinman. Piesa a fost lansată în 1993 și a înregistrat un succes comercial remarcabil, ajungând numărul unu în 28 de țări,  fiind distinsă cu un premiu Grammy pentru Best Rock Vocal Performance, Solo. Iar în 2012 a devenit coloana sonoră a filmului Legământul cu Channing Tatum.

Text: Iulia Arnaut

Cum să arăți fresh de Ziua Îndrăgostiților ?
Articolul anterior
Mircea Boian: “Sunt un cuceritor care se lasă ușor cucerit”
Articolul următor