Top cele mai impresionante poveşti de supravieţuire!

Î

separator
n istoria omenirii există multe întâmplări extraordinare care dovedesc puterea oamenilor de a supravieţui. Îți prezint mai jos câteva istorii ale unor oameni care au supravețuit în cazuri extreme.

supravetuire

1. A supravețuit în Antarctida

În noiembrie 1912, Mawson şi alţi doi colegi, Belgrave Ninnis şi Xavier Mertz, au plecat să exploreze munții numiți “King George al V-lea”. După câteva săptămâni Metz şi Mawson s-au rătăcit prin munți având cu ei doar câteva provizii. Pentru a se salva, aceștia au mers neîncetat timp de 27 de ore, iar din cauza lipsei de hrană au fost nevoiţi să sacrifice unul dintre câini pentru a-i hrăni pe ceilalţi şi a se alimenta chiar ei.

În acea perioadă nu se ştia că ficatul câinilor este toxic, iar cei doi au început să sufere curând de ameţeli, dureri abdominale, fisuri nazale, pierderea unghiilor şi îngălbenirea ochilor şi pielii. Mai târziu, Mawson a observat o schimbare de comportament la colegul său, a cărui stare s-a deteriorat rapid, el murind de turbare.

Mawson a continuat restul distanţei singur, reuşind să se salveze după ce a ajuns la baza principală, unde a aflat că vasul cu care venise în Antarctica plecase. El şi cei şase membri ai echipajului rămaşi în urmă pentru a-l căuta, au fost nevoiţi să mai stea în Antarctica aproape un an, până în decembrie 1913, când au fost recuperaţi de un alt vas.

12 3

2. Maratonistul rătăcit în Sahara

„Maratonul nisipurilor” este considerat cel mai greu de pe planetă. Timp de şase zile, participanţii trebuie să străbată Deşertul Sahara în sudul Marocului. Italianul Mauro Prosperi a devenit cunoscut în lume, după ce în 1994 s-a rătăcit în timpul maratonului, deoarece a continuat să alerge în timpul unei furtuni de nisip, deşi era împotriva regulamentului.

Prosperi, de profesie poliţist, un împătimit al competiţiilor de penthatlon, a supravieţuit timp de nouă zile în deşert, hrănindu-se cu lilieci şi şerpi şi hidratându-se cu propria urină.

El a vrut chiar să se sinucidă, însă tentativa a eşuat. După nouă zile a fost găsit în Algeria, la aproape 300 de kilometri de traseul maratonului, fiind dus într-o bază militară.

MOROCCO-SAND MARATHON 2 4

3. Omul care a supravețuit mâncând broaște

În 2006, Ricky Megee a fost găsit în partea de nord a Australiei, după ce a petrecut 71 de zile în deşert. El susţine, că a fost drogat şi abandonat în deşert de trei bărbaţi pe care încercase să-i ajute după ce rămăseseră fără benzină.

Astfel, în acea perioadă, el şi-a construit un adăpost din crengi de copac şi frunze, şi s-a hrănit cu broaşte, crude sau fripte, şopârle şi lipitori.

După ce a fost găsit, el a fost diagnosticat cu malnutriţie, în cele trei luni slăbind peste 50 de kilograme.

1 2 3

4. Adoptată de maimuțe

Marina Chapman avea patru ani, când a fost drogată şi răpită din casa ei și abandonată în mijlocul junglei. Ea susţine că a supravieţuit timp de cinci ani cu ajutorul maimuţelor.

O colonie de maimuţe capuchin, au învăţat-o să supravieţuiască. Ea a copiat obiceiurile alimentare şi sunetele ascuţite ale maimuţelor, şi chiar a învăţat să se caţere în copaci. Iar pe timp de noapte ea dormea într-un trunchi de copac.

Povestea ei tragică a continuat şi după ce a fost salvată de nişte vânători, britanica susţinând că a fost vândută ca prostituată înainte de a ajunge înapoi în Anglia. În prezent, este căsătorită şi are doi copii şi trei nepoţi.

Marina Chapman at age 17 Marina Chapman Marina Chapman with her family today

În această vară se poartă fusta pantalon!
Articolul anterior
Sofia Rotaru – cum a început totul!
Articolul următor