Topul celor mai potrivite țări pentru o viață fără griji

Mediul înconjurător și nivelul de trai joacă un rol important în ceea ce privește comportamentul dintre oameni. Mai jos găsești o listă a țărilor, care după comentariile experților și călătorilor au cei mai fericiți oameni din lume, unde oamenii zâmbesc mult și sunt toleranți unii cu alții, potrivit eustiu.com.

separator

10. El Salvador

Vecinii sunt de fiecare dată buni cu cei din jur, confort total pentru gurmanzi, o mulțime de peisaje și plaje frumoase în apropiere. Până nu demult aici era o problemă cu situația criminală, dar acest pericol a scăzut din intensitate.

9. Suedia

Acest popor este foarte întreprinzător și mereu în căutare de noi posibilități, ca nimeni alții, scrie Forbes, ceea ce permite instalarea unei atmosfere viabile pentru dezvoltarea businessului mic. De exemplu, ca să deschizi aici o cafenea, nu ai nevoie de prea mulți bani și timp. Nivelul ridicat de încredere interpersonală și cultura socială individualistă contribuie la faptul, ca în această țară să fie foarte confortabil de locuit.

8. Belize

Oare nu ați fi permanent fericiți, dacă ați fi locuit pe o insulă înconjurată de cel mai mare recif coralier din lume, și ați duce o viață fără restricții, ca în Caraibe? Aici oare nu e cel mai prielnic climat? Pe lângă toate, pe fonul altor state din apropiere, Belize este renumită și pentru cultura bogată. Aici nu vei avea timp de plictiseală. Și acest loc este ideal pentru o viață fericită și armonioasă. Și desigur că, nu săracă.

7. Olanda

O piață a muncii puternică și o balanță între muncă și viață. Olandezii se cred unii din cei mai fericiți oameni și acest lucru e pe merit: după ratingul Bloomberg, țara are nivelul 9 din 10 pentru mulțumirea locuitorilor față de viața pe care o duc.

6. Columbia

Columbia – a doua țară în lume după numărul sărbătorilor naționale. Tot acest lucru creează o atmosferă de carnaval pe aproape întreg parcursul anului, așa că, timp pentru dormit nu prea o să aveți. Țara aste renumită prin diversitatea de produse și peisaje naturale: ecosisteme naturale de vis, practic din mai multe zone climaterice: aici găsim păduri tropicale, savane, stepe, pustiuri și munți.

5. Canada

Acest popor este pe primul loc în lume după timpul liber de care dispun și pe locul trei – după nivelul intelectual, revendică Forbes. Ce face această țară așa de fericită? Durata de viață lungă, nivel ridicat de venituri per persoană, legături sociale de nădejde. Uimitor, dar adevărat: climatul rece și iernile lungi obligă acești oameni să fie mai apropiați unul de altul și să mențină prietenii de lungă durată. Din acest motiv aici observăm atât de mulți oameni cu zâmbetul pe față.

4. Vietnam

Populația aici crește cu un ritm sporit, țara a devenit un centru turistic destul de popular –  deja de 20 de ani. Vietnamezii țin la lucrurile de care dispun, din această cauză ei sunt fericiți în interior, nu doar la exterior. Plus la toate, țara ne oferă diversitate: plaje liniștite, orașe asiatice zgomotoase, mâncare excelentă peste tot unde nu ne-am afla.

3. Danemarca

Când ONU, în 2001 a efectuat un sondaj, cu țelul de a afla care este țara cu cei mai fericiți oameni, câștigătoare a fost Danemarca. The Huffington Post scrie, că în Danemarca este instaurat un foarte puternic cămin familiar, legătura dintre membrii familiei este foarte strânsă. Aici întâlnim foarte des cazuri, că părinții cu copiii și nepoții pleacă la odihnă toți împreună. Aici găsim un sistem medical gratuit și foarte bun – acesta este dreptul fundamental al cetățenilor. Prioritate are și egalitatea dintre genuri. Mersul pe bicicletă – de mult este o normă, cetățenii simt nevoia să se ajute reciproc.

2. Norvegia

Această țară scandinavă ocupă prima poziție în topul prosperității, fiind pe primul loc în lume și după nivelul dezvoltării serviciilor sociale. Aici  există cel mai mare PIB pe cap de locuitor – 53000$ pe an, dar și cel mai corect sistem din lume de distribuire a finanțelor. 95% din norvegieni zic sunt mulțumiți de nivelul lor de libertate. 74% susțin, că ei au oameni, pe care pot să se bazeze.

1. Costa Rica

Travel Channel numește Costa Rica cea mai fericită țară din lume. Nivelul mediu de longevitate a vieții în această țară – 79,3 ani. Ei permanent locuiesc într-un mediu natural foarte frumos – acest lucru ar ridica dispoziția fiecăruia dintre noi. Aici sunt o mulțime de plaje senzaționale, vulcani, păduri tropicale. Și o atmosferă plăcută pe tot parcursul anului. Cea mai iubită zicală a costaricanilor – „Pura Vida”, ce înseamnă: „Viața e frumoasă!”.

6 seriale coreene pe care nu trebuie să le ratezi

În ultimii ani, serialele coreene au devenit tot mai populare. Cultura pop coreeană a luat amploare și a devenit un adevărat fenomen. Venim noi cu o selecție a celor mai bune seriale coreene pe care îți recomandăm să le vizionezi în perioada următoare!

Crash Landing on You – Sa-rang-eui bul-sa-chak

Yoon Se-ri este o antreprenoare de succes din Coreea de Sud, care în timpul unui zbor cu parapanta aterizează de urgență în Coreea de Nord, în zona demilitarizată. Acolo întâlnește un ofițer de poliție nord-coreean care o ajută să se ascundă și cei doi încep o poveste de dragoste secretă

Love Alarm – Joahamyeon Ullineun

„Love Alarm” este o mini-serie de 8 episoade în stilul Black Mirror, care prezintă o lume în care tehnologia te ajută să-ți găsești persoana iubită, cu ajutorul unei aplicații care te alertează dacă o persoană aflată în apropierea ta te place. Kim Jojo este o tânără care își găsește prima dragoste cu ajutorul acestei aplicații. Serialul este produs și difuzat de Netflix.

Itaewon Class / Itaewon Keullasseu

Un serial despre răzbunare. Park Sae-ro-yi este exmatriculat de la școală, după ce îl agresează pe bătăușul școlii, Jang Geun Won, și refuză să-i ceară iertare. În plus, tatăl său, care lucrează pentru compania părintelui bătăușului, este concediat, iar la sucrt timp moare într-un accident provocat de Jang Geun Won. Park Sae-ro-yi îl atacă pe tatăl colegului său și ajunge în închisoare, dar după ce este eliberat, jură să se răzbune și să distrugă compania omului de afaceri. 

Hospital Playlist / Seulgiroun Euisasaenghal

Serialul prezintă povestea a cinci medici de la spitalul Yulje Medical Center, care sunt prieteni de când au intrat împreună la facultatea de medicină, în 1999. Serialul lansat în 2020 și a fost confirmat pentru al doilea sezon. 

Goblin – The Lonely and Great God

Goblin trăiește de 800 de ani, în urma blestemului lui Dumnezeu, mortalitatea sa, pe care o disprețuiește cel mai mult, nu poate fi înlăturată decât cu o singură forță: mireasa lui umană. Imediat cum blestemul este eliminat, Goblin se transformă într-un praf.

Străinul – Stranger/Bimilui Soop

Este inclus pe lista celor mai bune seriale coreene TV de către publicația New York Times, deoarece a avut un succes răsunător. Vei putea urmări povestea unui procuror și a unui detectiv care lucrează împreună cu scopul de descoperi corupția dintr-un caz de crimă în serie. Un serial captivant și extrem de interesant.

Zodii care au toate șansele să se îmbogățească în 2022

Dorința de a obține succes o au toate semnele zodiacale, însă astrele s-au aranjat în așa fel încât numai trei nativi să se bucure de un real triumf în ceea ce privește partea financiară. Asta nu înseamnă că ceilalți nativi nu vor avea noroc cu banii, pentru că, știți voi – stelele au grijă de tot și de toate. Cine sunt norocoșii zodiacului în anul care vine, conform tabu.ro.

VĂRSĂTOR: Reprezentanții acestui semn zodiacal vor cunoaște succesul din punct de vedere financiar în anul 2022. Capacitatea sa de a se reinventa îi stimulează pe cei din jur, toată lumea poate vedea cât de multă schimbare devine cheia succesului. Anul viitor, nativul în Vărsător și-ar putea schimba mediul profesional, sau i se va oferi oportunitatea. Datorită pragmatismului, flexibilității și receptivității sale, nimeni nu poate concura cu Vărsătorul și are frâu liber pentru a-și rotunji veniturile. Mai multe surse de venit și un număr mare de oportunități îi permit să beneficieze de o situație confortabilă. Abilitățile sale super-interpersonale vor fi cheia îmbogățirii sale, iar planetele îl vor ajută!

PEȘTI: Indecizia Peștilor este urmată de o hotărâre nebănuită, capabilă să îi propulseze în vârf, cine ar fi crezut? În sfârșit, Peștii își concentrează toată puterea – cu calm – și economisesc energie! Totul începe să se miște, acesta este cel mai important lucru înainte să vrea să țintească sus și să-și facă planuri mărețe. De la 1 ianuarie până la 10 mai, planeta sa preferată Jupiter oferă o gamă largă de posibilități de a-și dezvolta cariera. Când Peștii și Taurul se întâlnesc, cele mai nebunești planuri sunt probabil să devină realitate. Întâlnirea are loc în jurul datei de 12 aprilie printr-o alianță frumoasă între Mercur și Venus: pe partea profesională, inițiativele sale sunt susținute de oameni importanți și competenți.

FECIOARĂ: Pentru Fecioară, anul 2022 este de bun augur. Venus aduce noroc în ceea ce privește finanțele de la 1 ianuarie până la 6 martie. Fecioara este prudentă și nu își face prea multe griji pentru finanțele ei în 2022, începând anul sub cele mai bune auspicii. Stelele par să fie de partea sa, așa că nu trebuie să-și numeri banii prea atent. Ar trebui să existe oportunități mari în cariera sa, dar să păstreze seriozitatea tot timpul și nu se lase păcălită. Va fi însă criticată pentru intransigența sa, care va da roade. Fecioara se impune ignorând privirile și judecățile celorlalți.

Cel mai bine plătiți sportivi din lume în 2021

Forbes și-a lansat topul anual cu cel mai bine plătiți sportivi din lume pentru 2021. Deși pandemia a făcut ravagii în sport, cu o mulțime de evenimente majore anulate sau amânate, raportul arată că cel mai bine plătiți zece sportivi au luat acasă câștiguri brute de 1,05 miliarde de dolari. În acest an, luptătorul de MMA Conor McGregor se află în fruntea listei cu câștiguri totale de 180 de milioane de dolari.

Forbes și-a lansat topul anual cu cel mai bine plătiți sportivi din lume pentru 2021, pe baza câștigurilor obținute din premii în bani, salarii, sau bonusuri din ultimele 12 luni. Luptătorul de MMA Conor McGregor a câștigat locul 1 anul acesta.

Deși pandemia a făcut ravagii în sport, cu o mulțime de evenimente majore anulate sau amânate, raportul arată că cel mai bine plătiți zece sportivi au luat acasă câștiguri brute de 1,05 miliarde de dolari înainte de impozitare, în ultimul an.

În acest an, luptătorul de MMA Conor McGregor se află în fruntea listei cu câștiguri totale de 180 de milioane de dolari, depășind cele două legende ale fotbalului Lionel Messi și Cristiano Ronaldo , care s-au clasat constant în topurile în ultimii câțiva ani.

Moldoveanul Serghei Piculschi este antrenorul renumitului luptător de arte marțiale mixte Conor McGregor.

Serghei Piculschi este originar din Albota de Sus, Taraclia, și este antrenorul renumitului luptător din anul 2007.

Cel mai bine plătiți sportivi în 2021

  • Conor McGregor (180 de milioane de dolari)
  • Lionel Messi (130 milioane de dolari)
  • Cristiano Ronaldo (120 milioane de dolari)
  • Dak Prescott (107,5 milioane de dolari)
  • LeBron James (96,5 milioane de dolari)
  • Neymar da Silva Santos Júnior (95 de milioane de dolari)
  • Roger Federer (90 de milioane de dolari)
  • Lewis Hamilton (82 de milioane de dolari)
  • Tom Brady (76 de milioane de dolari)
  • Kevin Durant (75 de milioane de dolari)

Trei sportivi au depășit, de asemenea, 100 de milioane de dolari în câștiguri totale anul acesta: vedetele fotbalului Lionel Messi, Cristiano Ronaldo și fundasul NFL Dak Prescott. Messi, stabilește un record pentru jucătorii de fotbal, cu totalul său în 2021 de 130 de milioane de dolari. Prescott, cu 107,5 milioane de dolari, bate recordul jucătorilor din NFL datorită unui bonus de 66 de milioane de dolari de la Dallas Cowboys.

Locuitorii mai multor străzi din Capitală vor rămâne joi fără apă la robinet
Articolul anterior
Vezi pentru ce schimbare de look a optat o femeie care nu s-a tuns timp de 10 ani
Articolul următor