Topul celor mai potrivite țări pentru o viață fără griji

Mediul înconjurător și nivelul de trai joacă un rol important în ceea ce privește comportamentul dintre oameni. Mai jos găsești o listă a țărilor, care după comentariile experților și călătorilor au cei mai fericiți oameni din lume, unde oamenii zâmbesc mult și sunt toleranți unii cu alții, potrivit eustiu.com.

separator

10. El Salvador

Vecinii sunt de fiecare dată buni cu cei din jur, confort total pentru gurmanzi, o mulțime de peisaje și plaje frumoase în apropiere. Până nu demult aici era o problemă cu situația criminală, dar acest pericol a scăzut din intensitate.

9. Suedia

Acest popor este foarte întreprinzător și mereu în căutare de noi posibilități, ca nimeni alții, scrie Forbes, ceea ce permite instalarea unei atmosfere viabile pentru dezvoltarea businessului mic. De exemplu, ca să deschizi aici o cafenea, nu ai nevoie de prea mulți bani și timp. Nivelul ridicat de încredere interpersonală și cultura socială individualistă contribuie la faptul, ca în această țară să fie foarte confortabil de locuit.

8. Belize

Oare nu ați fi permanent fericiți, dacă ați fi locuit pe o insulă înconjurată de cel mai mare recif coralier din lume, și ați duce o viață fără restricții, ca în Caraibe? Aici oare nu e cel mai prielnic climat? Pe lângă toate, pe fonul altor state din apropiere, Belize este renumită și pentru cultura bogată. Aici nu vei avea timp de plictiseală. Și acest loc este ideal pentru o viață fericită și armonioasă. Și desigur că, nu săracă.

7. Olanda

O piață a muncii puternică și o balanță între muncă și viață. Olandezii se cred unii din cei mai fericiți oameni și acest lucru e pe merit: după ratingul Bloomberg, țara are nivelul 9 din 10 pentru mulțumirea locuitorilor față de viața pe care o duc.

6. Columbia

Columbia – a doua țară în lume după numărul sărbătorilor naționale. Tot acest lucru creează o atmosferă de carnaval pe aproape întreg parcursul anului, așa că, timp pentru dormit nu prea o să aveți. Țara aste renumită prin diversitatea de produse și peisaje naturale: ecosisteme naturale de vis, practic din mai multe zone climaterice: aici găsim păduri tropicale, savane, stepe, pustiuri și munți.

5. Canada

Acest popor este pe primul loc în lume după timpul liber de care dispun și pe locul trei – după nivelul intelectual, revendică Forbes. Ce face această țară așa de fericită? Durata de viață lungă, nivel ridicat de venituri per persoană, legături sociale de nădejde. Uimitor, dar adevărat: climatul rece și iernile lungi obligă acești oameni să fie mai apropiați unul de altul și să mențină prietenii de lungă durată. Din acest motiv aici observăm atât de mulți oameni cu zâmbetul pe față.

4. Vietnam

Populația aici crește cu un ritm sporit, țara a devenit un centru turistic destul de popular –  deja de 20 de ani. Vietnamezii țin la lucrurile de care dispun, din această cauză ei sunt fericiți în interior, nu doar la exterior. Plus la toate, țara ne oferă diversitate: plaje liniștite, orașe asiatice zgomotoase, mâncare excelentă peste tot unde nu ne-am afla.

3. Danemarca

Când ONU, în 2001 a efectuat un sondaj, cu țelul de a afla care este țara cu cei mai fericiți oameni, câștigătoare a fost Danemarca. The Huffington Post scrie, că în Danemarca este instaurat un foarte puternic cămin familiar, legătura dintre membrii familiei este foarte strânsă. Aici întâlnim foarte des cazuri, că părinții cu copiii și nepoții pleacă la odihnă toți împreună. Aici găsim un sistem medical gratuit și foarte bun – acesta este dreptul fundamental al cetățenilor. Prioritate are și egalitatea dintre genuri. Mersul pe bicicletă – de mult este o normă, cetățenii simt nevoia să se ajute reciproc.

2. Norvegia

Această țară scandinavă ocupă prima poziție în topul prosperității, fiind pe primul loc în lume și după nivelul dezvoltării serviciilor sociale. Aici  există cel mai mare PIB pe cap de locuitor – 53000$ pe an, dar și cel mai corect sistem din lume de distribuire a finanțelor. 95% din norvegieni zic sunt mulțumiți de nivelul lor de libertate. 74% susțin, că ei au oameni, pe care pot să se bazeze.

1. Costa Rica

Travel Channel numește Costa Rica cea mai fericită țară din lume. Nivelul mediu de longevitate a vieții în această țară – 79,3 ani. Ei permanent locuiesc într-un mediu natural foarte frumos – acest lucru ar ridica dispoziția fiecăruia dintre noi. Aici sunt o mulțime de plaje senzaționale, vulcani, păduri tropicale. Și o atmosferă plăcută pe tot parcursul anului. Cea mai iubită zicală a costaricanilor – „Pura Vida”, ce înseamnă: „Viața e frumoasă!”.

Locuitorii mai multor străzi din Capitală vor rămâne joi fără apă la robinet
Articolul anterior
Vezi pentru ce schimbare de look a optat o femeie care nu s-a tuns timp de 10 ani
Articolul următor
Alte articole interesante