Topul celor mai scumpe parfumuri din lume!

Parfumul este acel detaliu care aduce un ultim retuș eleganței și completează personalitatea, vorba creatorului de modă Gianni Versace. Casele de parfumuri încearcă să ofere ceva nou în fiecare sezon, să îmbine esențe de rețete sofisticate, iar prețul, bineînțeles, devine tot mai fabulos. Edițiile limitate au devenit deja o obișnuiță în această industrie, iar prețurile de până la mii de dolari per unitate sunt pe deplin justificate de esența din interior, dar și de recipientele unice decorate cu diamante și alte pietre prețioase.

separator

Iată top 10 cele mai scumpe parfumuri din lume, create vreodată de marele case de parfumerie:

10. Baccarat

Parfumul Baccarat al creatorilor de la Les Larmes Sacrees de Thebes este îmbrăcat într-o sticlă prețioasă de cristal. Au rămas doar câteva sticle de Baccarat de cristal, cu iz vechi asemeni ritualurilor din Egiptul Antic, ce se găsesc la Roja Dove Haute Parfumerie din Harrods, Londra. Prețul unui parfum este de 1.700 $.

Captură

9. Caron’s Poivre

Parfumul Poivre a luat ființă în 1954, la Casa Caron din Paris. Este o combinație fantezistă și îndrăzneață de lavandă, iasomie, lăcrămioară, garoafă roșie, lemn de santal, cedru, tonka și mosc. Sticluța este înscrustată cu cristale. Prețul unui parfum Caron’s Poivre este de 2.o00 $.

aa

8. Ralph Lauren Notorious

Parfumul Notorious este creat pentru femeile misterioase și puternice, precum Ingrid Bergman, Lauren Bacali, fiind inspirat de frumusețile epocii de aur a Hollywood-ului. Notorious îmbină esențele de floare, chocolate, coacăze negre, piper roz, bergamota italiană, bujor alb înghețat, garoafe, mosc, patchouli, vanilie și iris. Creat de parfumierul Olivier Gillotin, Notorious este si cel mai scump parfum pe care l-a reprezentat modelul francez Laetitia Casta. Parfumul costă 3.540 $ și poate fi achiziționat numai de la Harrods.

ssss

7. Chanel No. 5

Cu siguranță, când rostești Chanel te gândești la Marilyn Monroe, Catherine Deneuve, Nicole Kidman sau Audrey Tatou. Declarația lui Marilyn Monroe: „Tot ce port în pat sunt două picături de Chanel No.5.” a devenit celebră. O sticluță plină cu atitiudine de învingătoare și eleganță costă nu mai puțin de 4.200 $. Chanel a reușit și până astăzi să țină secretă formula acestui parfum dorit de toate femeile din lume, cu note de ylang-ylang și neroli, urmate de trandafiri și iasomie, lemn de santal și vanilie.

cc

6. Ellipse Jacques Fath

Parfumul, cu o aromă de fum picant, a fost lansat în 1972. Fiecare parfum din ediția limitată a fost vândut la un preț de 5.000 $ per unitate.

cv

5. Clive Christian No.1

O combinație extravagantă din note de iasomie indiană, mandarină și lemn de santal, parfumul extravaganței este ascuns într-o sticluță din cristal prelucrat manual și decorată cu un colier din aur de 18 carate încrustat cu un diamant. Parfumul a devenit de mare notorietate atunci când s-a aflat că acesta a fost folosit de Katie Holmes, în ziua nunții sale cu Tom Cruse, acum cinci ani. Parfumul costă 5.500 $.

mm

4. Royal Arms Diamond Edition

Parfumul a fost creat pentru a sărbători jubileul de diamant al Reginei. Inima acestui parfum floral vine din armonia petalelor de trandafir cu note de iasomie, iris, ylang-ylang, violete, bergamota și lămâie, chihlimbar, mosc, paciuli și vanilie. Esența a fost lansată în 2012 la un preț de 23.000 $.

nm3. Guerlain Idylle Baccarat

Pentru cei care își permit luxul și exuberanța, casa Guerlain Baccarat a creat parfumul de colecție la un preț de 40.000 $. Guerlain Idylle Baccarat își justifică prețul prin designul uimitor al sticlei și parfumul seducător. O sticluță mică în formă de lacrimă, acoperită cu aur de 18 carate și plasată într-un balon de cristal în spirală, așa arată parfumul lansat într-o ediție limitată, ce îmbină nuanțe de floral feminin, note de trandafir, litchi, zmeură, paciuli, mosc alb, crin, bujor, frezie și iasomie.

cvb

2. Clive Christian’s Imperial Majesty

Parfumul Clive Christian este dovada pură că parfumurile sunt „diamante lichide”. Pe sticla parfumului este fixat un diamant de cinci carate ce valorează peste 200.000 $. Imperial Majesty este o ediție limitată de numai 10 sticle și costă nu mai puțin de 215.000 de dolari.

Prețul se datorează esenței speciale, din 200 de ingrediente secrete, dar și sticlei în care este comercializată, din cristal de Baccarat, cu un colier din aur de 18 K, si un diamant de 5 K. Sultanul din Brunei, Elton John, Katie Holmes, Victoria Beckham și celebrul miliardar rus Roman Abramovici se numără printre cumpărători. Parfumul Clive Christian se produce la comandă specială.gg

1. DKNY Golden Delicious perfume

Lansat în 2010 într-o sticlă de 1 milion $, DKNY Golden Delicious este un parfum floral-fructat de lux, ce radiază un spirit modern, direct din inima New York, unde luxul și grandoarea sunt un stil de viață. Casa de parfum Donna Karan New York (DKNY) a creat astfel punctul culminant al liniei sale de parfumuri.

Sticla este împodobită cu 2,909 pietre prețioase, printre care un safir de 17.18 carate, turmalină, turcoaz, 15 diamante roz și un diamant de 4.03 carate. Recipientul în formă de măr este sculptat din aur alb și galben. Parfumul a fost prezentat în diferite orașe din întreaga lume. După o excursie fascinantă în jurul lumii, sticluța a fost vândută la un preț de 1.000.000 $, iar veniturile au fost distribuite în scop de caritate în lupta împotriva foametei.

Cu toate acestea, sticla de zi cu zi este la fel de superbă ca parfumul din interior. Are aceeași formă de măr, însă nu are atâtea bijuterii, iar lichidul de aur strălucește prin sticla sclipitoare și luminoasă.

jjsursa

Cu drag de mama: Stela Popa, prezentatoare
Articolul anterior
Natalia Vodianova a avut parte de o zi de naștere luxoasă la Paris!
Articolul următor
Alte articole interesante